به گزارش همشهری آنلاین، پایین بودن سرعت و کیفیت اینترنت ثابت در کشور باعث شده که کاربران تمایلی به استفاده از اینترنت ثابت نداشته باشند و اینترنت سیار(موبایل) را ترجیح دهند. البته وزیر ارتباطات در واکنش به این موضوع، علت را در عدمنوسازی زیرساختهای ارتباطات ثابت طی ۱۰سال گذشته عنوان کرده است.
آخرین گزارش فصلی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همچنین نشان میدهد که عمده سهم بازار اینترنت ثابت با ۷۶ درصد به فناوری X-DSL مربوط و تعداد کاربران TD-LTE به ۱۸درصد رسیده است.
بیشتر بخوانید:
۴۹درصد بازار اینترنت ثابت هم در اختیار شرکت مخابرات قرار دارد و ۲۹درصد به سایر FCPها مربوط میشود. این در حالی است که بیشتر کاربران سرعت ۲ تا ۱۰ مگابیت را در اینترنت ثابت تجربه میکنند و بخشی دیگر، سرعت ۱۰ تا ۲۰ مگابیت بر ثانیه را تجربه کردهاند.
کاهش اقبال به اینترنت ثابت
شاید مهمترین بخش گزارش برای کاربران کاهش آمار نفوذ اینترنت ثابت باشد.
گزارش بهار ۱۴۰۲رگولاتوری که بهتازگی منتشر شده نشان میدهد در ۳ماه نخست ۱۴۰۲تعداد مشترکان اینترنت پهنباند ثابت نهتنها اضافه نشده بلکه ۲۷/۰درصد نسبت بهمدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است. بهعبارت دیگر، مشترکان پهنباند ثابت در بهار ۱۴۰۲به ۱۱ میلیون و ۵ هزار کاربر رسیده که ۳۰ هزار واحد کمتر از بهار ۱۴۰۱است.
بیشتر بخوانید:
این درحالی است که مشترکان پهنباند سیار از بهار ۱۴۰۱تا امسال ۸.۱۶ درصد افزایش یافته و به ۱۰۵ میلیون و ۸۲۴ هزار مشترک رسیده است. ضریب نفوذ این بخش درواقع ۳۷/۷درصد رشد کرده و به ۱۲۴ درصد رسیده است.
سرعت، مطالبه کاربران
سرعت و کیفیت را میتوان از مهمترین مطالبات کاربران اینترنت دانست. گزارش رگولاتوری نشان میدهد که بازه ۲ تا ۱۰ مگابیت بر ثانیه بیشترین تعداد مشترک اینترنت ثابت را بهخود اختصاص داده است.
۴ میلیون و ۶۳۹ هزار مشترک معادل ۴۲ درصد از کل مشترکان ثابت این سرعت را تجربه کردهاند. همچنین ۷۷۱ هزار مشترک هم سرعتی معادل ۲۵۶ کیلوبیت تا ۲ مگابیت دریافت میکنند.
بیشتر بخوانید:
واکنش به کاهش ضریب نفوذ اینترنت ثابت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به کاهش ضریب نفوذ اینترنت ثابت در آخرین گزارش رگولاتوری، دلیل این موضوع را عدمنوسازی زیرساختهای ارتباطات ثابت در ۱۰سال گذشته عنوان کرد.
عیسی زارع پور با اشاره به رتبه ارتباطات ثابت کشور که بالای ۱۵۰ است، میگوید که طی ۱۰سال گذشته هم وضعیت، همین بوده است.
بیشتر بخوانید:
بهگفته او «زیرساختهای ارتباطات ثابت طی ۱۰سال گذشته نوسازی نشده و بدترین کیفیت را دارد که اتفاقاً خاستگاه پروژه فیبرنوری منازل و کسبوکارها حل همین مشکل است».