به گزارش همشهری آنلاین، دکتر عباداله سالک مقدم معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون اظهار کرد: سازمان انتقال خون ایران در سال ۱۳۵۳ تاسیس شده و از ابتدای فعالیت سازمان تا به حال اهدای خون پولی هیچ وقت وجود نداشته و حتی در سال ۱۳۸۶ اهدای خون جایگزین را به صفر رسانده است.
وی با بیان اینکه تمامی اهدای خون در سازمان به صورت داوطلبانه بوده و نخستین قدم در تامین خون سالم است، اظهار داشت: در این راستا ایران یکی از ۱۰ کشور آسیایی است که موفق به حذف اهدای خون جایگزین شده است و مطابق با گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) ایران از نظر اهدای داوطلبانه خون در سطح کشورهای توسعه یافته و پردرآمد طبقهبندی میشود.
معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون گفت: به عنوان یکی دیگر از راهکارهای ارتقای سلامت خون و فرآورده های خون، تمامی اهداکنندگان خون طی مصاحبه دقیق و جامع توسط پزشکان ماهر و مجرب سازمان مشاوره می شوند و در این مرحله حدود ۲۰ درصد اهداکنندگان مشمول معافیت به دلیل ریسک داشتن رفتارهای پرخطر، ریسک فاکتورهای سلامت و ... می شوند تا وارد چرخه اهدا و آزمایشهای غربالگری نشوند.
وی تصریح کرد: علاوه بر راهکارهای ذکر شده برای سلامت خون، تمامی اهداکنندگان خون به صورت اجباری برای عوامل عفونی هپاتیت B، هپاتیت C، ایدز و سیفلیس غربالگری می شوند و همچنین به صورت انتخابی در ۷ استان آزمایش غربالگری HTLV (ویروس عامل سرطان خون، بیماری پیشرونده عصبی و...) انجام می شود.
سالک مقدم گفت: اکنون سازمان انتقال خون از آخرین و جدیدترین تکنولوژی که بالاترین حساسیت و دقت را در شناسایی ویروس های خون دارند، استفاده می کنند، با این حال با توجه به اهمیت سلامت خون در سازمان انتقال خون، این سازمان به دنبال استفاده از روش های غربالگری مولکولی NAT است و از امسال این موضوع را در برنامه های خود قرار داده است.
وی تاکید کرد: آزمایش های مولکولی قدرت تشخیص و شناسایی ویروس بسیار بالاتری دارد و ریسک انتقال عوامل عفونی در خون را تقریباً به صفر نزدیک می کند.
معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون تایکد کرد: به دلیل همین تمهیدات حیاتی در زمینه سلامت خون در سازمان انتقال خون است که مطابق با گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) ایران از نظر میزان شیوع مارکرهای ویروسی ایدز، هپاتیت C و هپاتیت B در خون های اهدا شده در سطح کشورهای پر درآمد طبقه بندی شده است.