به گزارش همشهری آنلاین، روناک تاسا اظهار کرد: در بررسی های صورت گرفته، ۱۱ محوطه تاریخی در محدوده آبگیری سد چپرآباد این شهرستان شناسایی و عملیات نجات بخشی آن انجام شد که در فصل سوم کاوش در این منطقه، تدفین مربوط به دورۀ ساسانی کشف شد.
وی با بیان اینکه این مورد با توجه به سنتهای تدفین در دورۀ ساسانی، یکی از معدود تدفینهای شناسایی شدۀ این دوره است که ارزش باستانی زیادی نیز دارد، تصریح کرد: در این کاوش، انواع اشیای موزهای از جمله ظروف سفالی، اشیای سنگی و استخوانی نیز یافت شده که هم اکنون در موزه اشنویه نگهداری می شوند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشنویه گفت: فصل سوم کاوش تپه چپرآباد، همزمان با آبگیری سد، به مدت ۵۰ روز انجام و طی این فصل، ۱۰ ترانشه به ابعاد گوناگون در ادامۀ بخشهای کاوش شدۀ ۲ فصل پیش مورد بررسی قرار گرفت که در نتیجۀ آن بیش از ۲۳۰ مترمربع از بقایای معماری این استقرار پیش از تاریخی آشکار شد.
تاسا با بیاناینکه تپۀ چپرآباد در برنامۀ بررسی و شناسایی به نام تپه گَرگَرو با کد اختصاری CHD۰۳ نامگذاری شد، اظهار کرد: این منطقه بر اساس اسناد میراثفرهنگی آذربایجانغربی و گفتۀ اهالی منطقه به نام تپۀ "چپرآباد" معروف است.
وی با بیان اینکه در نتیجۀ سه فصل کاوش در این محوطه مشخص شده که تپه چپرآباد بقایای روستایی کوچک مربوط به نیمۀ دوم هزاره پنجم قبل از میلاد است، گفت: هم اکنون ۱۱ محوطه تاریخی این شهرستان در محدوده سد چپرآباد قرار دارد که از این تعداد پنج تپه باستانی در محدوده پرخطر (دفن در زیر آب) و ۶ تپه نیز در حاشیه سد قرار دارد.
تاسا اضافه کرد: آبگیری سد چپرآباد از اوایل شهریور امسال، همزمان با هفتۀ دولت، شروع و سطح آب دامنههای شمالی و شرقی محوطه را در بر گرفته اما هنوز بقایای معماری آشکار شده در بالای تپه به زیر آب نرفته است.