با وجود اینکه زنان 3/49درصد از جمعیت 6/4میلیون نفری این کشور را تشکیل میدهند، 60 درصد از کارکنان بخش دولتی زن و نیمی از آنها در مشاغل سطح بالا مشغول هستند.
زنان علاوه بر داشتن عناوین شغلیای همچون کارمند، مهندس و کارمند بانک و نیز مشاغل سنتی مانند معلم و پرستار، اخیرا بهعنوان خلبان، سفیر و حتی قاضی فعالیت خود را شروع کردهاند.
گزارش برنامه توسعه سازمان ملل در سال2007 در زمینه وضعیت تحقق اهداف توسعه هزاره حاکی از آن بود که قوانین امارات متحده در عرصه آموزش یا کیفیت خدمات هیچ تبعیضی در قبال زنان نشان نمیدهد. در این گزارش تصریح شده بود که تمایل زنان برای استقلال مالی و موفقیت شغلی سبب شده است تا زنان در برخی از زمینهها بر مردان سبقت بگیرند. شاخص جنسیتی گزارش توسعه انسانی سازمان ملل در سال 2008/2007 امارات را در بین 177کشور در رده 43 و از نظر سنجش توانمندسازی زنان در مکان29 قرار داده است که بهترین رقم در جهان عرب است.
به گزارش ایپیاس، در انتخابات شورای ملی فدرال در سال 2006، 452 نامزد رقابت کردند که 63 نفر از آنان زن بودند. از این میان فقط یک نفر به عضویت این مجمع 40نفره انتخاب شد، اما دولت 8زن دیگر را به عضویت در این شورا منصوب کرد تا نمایندگی زنان شکل منصفانهتری داشته باشد. به این شکل 5/22درصد اعضای این شورا را زنان تشکیل میدهند که بالاتر از میانگین جهانی (17درصد) است.
به علاوه، در جریان ترمیم کابینه این کشور در بهمنماه سال گذشته، وزرای زن کشور دوبرابر شدند و تعداد آنان به 4وزیر رسید. در اسفندماه سال گذشته، خلود احمد جوانالظهیری بهعنوان نخستین زن قاضی در این کشور معرفی شد. این انتصاب، امارات را دومین کشور عرب پس از بحرین قرار داد که قاضی زن دارد.
سهم زنان در اقتصاد از 6/9درصد در سال 1986 به 4/33درصد در سال 2007 رسید که نشاندهنده حدود 5/3درصد رشد سالانه است. آمار سال 2006 نشان میدهد تعداد زنان اماراتی که مشغول کسبوکار هستند، از زنان تمام کشورهای منطقه بیشتر است. شورای زنان تاجر امارات که شبکهای متشکل از زنان تحصیلکرده، متخصص و شاغل است، تقریبا 12هزار عضو دارد و دارای سرمایهگذاریهایی به ارزش 8/6 میلیارد دلار در زمینههای مختلف است.