به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از سان، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، اطلاعات بیشتری در رابطه با برنامههای این کشور برای ساخت یک ایستگاه فضایی فاش کرد.
ظاهرا ایستگاه فضایی روسیه زودتر از چیزی که فکرش را میکردیم، آماده خواهد شد. این کشور مدلی از این ایستگاه فضایی که آن را راس (Ross) نامیده ارائه کرده است که نشان میدهد ایستگاه فضایی روسیه چطور میتواند باشد. این البته نخستین تجربه روسیه در اداره یک ایستگاه فضایی نیست. «میر» نخستین ایستگاه فضایی مدولار بود که توسط اتحاد جماهیر شوروی و بعدا روسیه اداره میشد که از سال ۱۹۸۶ تا ۲۰۰۱ در مدار بود.
هفته گذشته پوتین گفت: «نخستین بخش از ایستگاه فضایی جدید روسیه باید تا سال ۲۰۲۷ بهطور کامل عملیاتی شود. رهبران روسیه در رابطه با برنامههای این کشور برای ایجاد یک هاب مداری، سختگیرانه برخورد کردهاند. از آنجا که ایستگاه فضایی بینالمللی ۲۵ ساله به آرامی بهسوی بازنشستگی پیش میرود، مسکو معتقد است که گام بعدی باید ایجاد یک ایستگاه فضایی مستقل جدید باشد. در اوت سال گذشته، آژانس فضایی روسی از مدل فیزیکی یک ایستگاه فضایی برنامهریزی شده ساخت این کشور رونمایی کرد. این مدل نشان میدهد که ایستگاه فضایی روسیه با نام راس، شبیه ایستگاه فضایی تیانگونگ چین است.»
یوری بوریسف، رئیس آژانس فضایی روسیه، سال گذشته گفته بود که کشورش پس از سال ۲۰۲۴ از مشارکت در ایستگاه فضایی بینالمللی کنار میرود و در تلاش است ایستگاه مداری خود را توسعه دهد. از آن زمان برنامهها تغییر کردند و آن تاریخ ۳ سال به تعویق افتاد.
با این حال، پوتین در دیدار با مقامات صنعت فضایی گفت، تصمیم مسکو برای تمدید مشارکت خود با ایستگاه فضایی بینالمللی تا سال ۲۰۲۸ یک اقدام موقتی است. پوتین در جمع خبرنگاران گفت: «با پایان یافتن منابع ایستگاه فضایی بینالمللی، ما نهتنها به یک بخش، بلکه به کل یک ایستگاه فضایی جدید نیاز داریم. اگر کار در مقیاس بزرگ برای ایجاد یک ایستگاه مداری روسی در سال ۲۰۲۴ را شروع نکنیم، بهاحتمال زیاد بهدلیل فاصله زمانی، توانایی خود را از دست خواهیم داد. منظورم این است که ایستگاه فضایی بینالمللی دیگر آنجا نخواهد بود و روسیه نیز ایستگاهی نخواهد داشت.»
بیشتر بخوانید:
پس از اعمال تحریمها علیه روسیه در سال ۲۰۲۲، این کشور مدتهاست که میخواهد وابستگی خود به کشورهای غربی را کاهش دهد. ایستگاه فضایی بینالمللی که در سال ۱۹۹۸ راهاندازی شد، از نوامبر ۲۰۰۰ بهطور مستمر مورد استفاده آمریکا و روسیه بوده است. البته کانادا، ژاپن و ۱۱ کشور اروپایی نیز در این ایستگاه بینالمللی شریک هستند.
در ژانویه سال گذشته، ناسا اعلام کرد که این ایستگاه را تا سال ۲۰۳۱ از مدار خارج میکند. از آن زمان، مجموعهای از گزینههای جایگزین پیشنهاد شده است. پوتین در دیدار هفته گذشته خود با مقامات فضایی، قول داد که برنامه اکتشافات درماه را نیز ادامه دهد.
فیلم زیر در این خصوص را مشاهده فرمایید: