همشهری آنلاین: کرور کرور کارت پستالهای رنگی، سالها و سالها مثل پرندههای مهاجر از یک سوی زمین بهسوی دیگر پرواز کردهاند و پشت در خانهها رسیدهاند و گیرندههایشان را شاد کردهاند و حالا به روزگاری رسیدهایم که پای دنیای مدرن به این تکه از زندگیمان هم باز شده است و میلیاردها کارت تبریک دیجیتال که بیامان و ترسناک در هر ثانیه تکثیر میشوند، عزمشان را جزم کردهاند تا جای کارت پستالهای قدیمی و دوستداشتنی را بگیرند و ثابت کنند که ناپدید شدن، سرنوشت تکتک اجزای دنیای کهنهای است که قرار است در دهههای آینده با پیشرفتهای تکنولوژی نونوار شود.
حالا کارت پستالها مثل خیلی از چیزهای قدیمی دیگر، راهی موزهها شدهاند و پشت شیشهها جا گرفتهاند. نمونهاش کارت پستالهایی سیاه و سفید از تهران قدیم است که این روزها در قالب نمایشگاه «طهران، سیاه و سفید» روی دیوارهای موزه عکسخانه شهر قرار گرفتهاند. این نمایشگاه از ۶۰کارت پستال تصویری دوران قاجار و پس از آن تشکیل شده و قرار است روایتی باشد از روند وضعیت و تغییرات ظاهری شهر تهران؛ شامل خیابانها، میدانها، چهارراهها، فضاها و عناصر شهری پایتخت ایران.
بیشتر بخوانید:
- شکل زمان؛ یک مستند، یک سفر و چندین کتاب
- بزرگداشت فلسطین در موزه سینما
مجموعه کارتپستالهای به نمایش درآمده در موزه عکسخانه شهر از مجموعه شخصی امیرعلی اردکانیان انتخاب شده و هر چند که تماشای این نمایشگاه به علاقهمندان هنر، معماری، تاریخ، تاریخ عکاسی و تاریخ فضاهای شهری توصیه میشود، اما بازدید از آن برای عموم آزاد و رایگان است.