به گزارش همشهری آنلاین، اسپوتنیک در گزارشی مینویسد: "مهند قفیشه" فعال حقوق بشری با یادآوری کودکی خود و ترومای آن دوران گفت، هموطنان فلسطینی او علیرغم وعده تعیین سرنوشت و خودمختاری، هرگز احساس نکردند که اشغالگری رژیم صهیونیستی متوقف شده است.
بر اساس توافقنامه صلح ۱۹۹۳ موسوم به توافقنامه اسلو، رژیم صهیونیستی موافقت کرد که با اجازه دادن به خودگردانی محدود فلسطینیها بر بخشهایی از کرانه باختری و غزه، حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین را برآورده کند.
این فعال حقوق بشری ادامه داد: من تحت اشغال، تجاوزات و وحشیگری رژیم صهیونیستی زندگی کردهام. من شاهد انواع خشونتهای این رژیم بودهام. من در دوران کودکیام انواع تجاوزات رژیم صهیونیستی را مشاهده کردهام. من با دیدن تانکهای نظامی که به محلههای الخلیل حمله میکردند، بزرگ شدم، جایی که سربازان اسرائیلی به خانههای فلسطینیها حمله کردند، به فلسطینیها حمله و به فلسطینیها شلیک کردند و آنها را کشتند. من هلیکوپترهای اسرائیلی و جنگندههای اف-۱۶ را در حال بمباران خانههای مردم دیدهام.
وی گفت، بزرگ شدن در چنین شرایطی و تجربه آن وضعیت باعث شد تا برای دفاع از حقوق اولیه فلسطینیها به یک فعال حقوق بشری تبدیل شود.
این فعال حقوق بشری فلسطین ادامه داد: به عنوان فردی که در چنین موقعیتی رشد میکنید، همین مساله باعث میشود که بخواهید برای آزادی خود بجنگید. این یک عکسالعمل بسیار عادی است که بجنگید. به همین دلیل تصمیم گرفتم به جنبشی به نام "جوانان علیه شهرک نشینان" بپیوندم که جنبشی بدون خشونت است. من همچنین روزنامه نگاری خواندم تا در مورد درد و رنج فلسطینیان صحبت کنم و پیام آنها را به سایر نقاط جهان برسانم. من میخواهم همه در سراسر جهان بدانند که چه بر سر فلسطینیها میآید. من میخواهم فرزندانمان از همان آسیبی که ما در کودکی تجربه کردهایم، رنج نبرند.
زندان باز
کرانه باختری و نوار غزه اغلب به یک زندان باز توصیف شده چون رژیم صهیونیستی رفت و آمد مردم و کالاها را در این دو منطقه تحت نظر و کنترل دارد. فلسطینیها بدون دسترسی به یک فرودگاه راهی برای ترک این مناطق ندارند و فقط میتوانند از مقامهای رژیم صهیونیستی برای عبور و رفتن به کشورهای همسایه از طریق زمینی – مصر از طریق نوار غزه و اردن از طریق کرانه باختری- مجوز دریافت کنند.
این فعال حقوق بشری فلسطینی ادامه داد: شرایط مرز زمینی با اردن برای فلسطینیها بسیار دیوانه کننده است. این مرز ۲۴ ساعته باز نیست. ما فقط میتوانیم ظرف پنج ساعتی که این مرز باز است از مرز خارج شویم و برگردیم. در روز فقط ۵۰۰ نفر اجازه عبور دارند. اگر ۵۰۰ نفر در مدت دو ساعت از این مرز خارج شوند، مرز برای تمام روز بسته میشود. اگر هم در حال بازگشت از یک سفر اروپایی هستید و پروازتان ۲۱ به وقت محلی به زمین بنشیند، باید تمام شب را در امان، اردن بگذرانید و تا صبح روز بعد منتظر بازگشایی مرز باشید تا به خانه برگردید. این عملکرد مرز زمینی است.
مهند قفیشه به عنوانی کسی که در کرانه باختری بزرگ شده، هرگز نوار غزه را ندیده چون رژیم صهیونیستی بر مرزهای دو طرف کنترل دارد.
وی ادامه داد، بدون آزادی عبور و مرور، جوانان فلسطینی با وجود تحصیلات، گزینه شغلی محدودی دارند و در مشاغل دست پایین مانند کارگر ساختمانی مشغولند. درنتیجه بسیاری از آنها درباره آینده خود احساس ناامیدی دارند.
این فعال حقوق بشری فلسطینی همچنین خاطرنشان کرد: این فشار زیادی بر مردم است. هیچ آیندهای برای مردمی که در فلسطین زندگی میکنند، وجود ندارد. شما آینده را تاریک میبینید. شما مانند دیگر جوانان دنیا که رویاپردازی میکنند، کار دارند و از سفر لذت میبرند، نیستید. برای جوانان فلسطینی، اینها وجود ندارد. برای جوانان فلسطینی، آینده بسیار تاریک و حال بسیار سخت است. شما هرگز در لحظهای زندگی نمیکنید که ذهن شما آرام باشد. شما نمیتوانید کارهای هنری انجام دهید، چیزی را که دوست دارید تمرین کنید و به رویاهای خود برسید. برخی از بچههای غزه "گیمر" شدهاند. آنها میخواهند به تعداد مشخصی از فالوورها برسند. اما آنها با خانوادههایشان در خانههایشان کشته میشوند.
باور گمشده در جامعه جهانی
رژیم صهیونیستی در واکنش به عملیات طوفان الاقصی حماس در هفتم اکتبر سال جاری میلادی نوار غزه را تحت محاصره درآورد و حملاتی تلافی جویانه انجام داده که به عملیات زمینی گستردهای تبدیل شده است. بسیاری از کشورهای غربی با رژیم صهیونیستی اعلام همبستگی کرده و از محکوم کردن واکنش نظامی این رژیم که به کشته شدن هزاران غیرنظامی فلسطینی منجر شده، امتناع کردهاند.
قفیشه همچنین گفت: رژیم صهیونیستی مورد حمایت غرب است. برای ما اکنون دولتهای غربی چون دروغگویانی در مقابل کل جهان هستند. اگر از ظالم متنفر باشند و با ظالم دوست نباشند از مظلوم حمایت میکنند. اما اگر ستمگر دوست آنها باشد، با آن مشکلی ندارند. بستگی به این دارد که چقدر از ظالم خوششان بیاید یا از او متنفر باشند. رژیم صهیونیستی کارهای وحشتناکی با فلسطینیها کرد. شما به آنها در دنیا مشروعیت میدهید.
قفیشه به عنوان حامی مقاومت صلح آمیز توضیح میدهد که چرا برخی از فلسطینیها مسیر مقاومت مسلحانه را انتخاب کردهاند.
وی ادامه داد: به این دلیل است که فلسطینیان اعتماد خود را به جامعه بینالمللی در حل این اشغالگری از دست دادهاند. من فکر میکنم دولت رژیم صهیونیستی باید مقصر باشد چون زمانیکه آنها فرصت یافتند راه حلی به فلسطینیها بدهند، به فلسطینیها پشت کردند. ما را نادیده گرفتند. آنها باید سرزنش همه چیزهایی که اینجا اتفاق میافتد را بپذیرند.
پنجم نوامبر ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی اعلام کرد که نیروی زمینیاش به شمال نوار غزه تا ساحل وارد شده است. نیروی این رژیم به مردم غزه تاکید کرد تا به جنوب بروند و وعده داد که کریدور تخلیه را باز میکند.
این فعال حقوق بشری فلسطینی همچنین گفت: بسیاری از فلسطینیها ماندن در منازل و مردن را انتخاب کردند. چون نمیخواستند خانههای خود را ترک کنند و دوباره آواره شوند. ما نمیخواهیم به جایی برویم. وقتی به مصر میرویم، برای سفر میرویم و برمیگردیم. نمیخواهیم از اینجا برویم و اینجا را ترک کنیم. ماندن در خانهها شکلی از مقاومت برای فلسطینیهاست.
وی خاطرنشان کرد: برای فلسطینیها ماندن در این سرزمین و ترک نکردن آن به مثابه مقاومت است. نمیخواهد کاری کنید یا چیزی بگویید که دارید مقاومت میکنید. فقط در منازل بمانید و به زندگی ادامه دهید که این همان شکلی از مقاومت است. به همین دلیل است که تمامی فلسطینیها در مقابل اشغالگری رژیم صهیونیستی مقاومت میکنند چون خانههای خود را ترک نمیکنند.