همه آمده‌اند تا از برگزیده‌های «بهیندخت» تقدیر کنند.دخترانی که همواره در هر عرصه و میدانی خوش می درخشند و برای کشور افتخار افرینی می کنند.

همشهری آنلاین، رابعه تیموری: رضا مراد صحرایی وزیر آموزش‌وپرورش، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور، علیرضا کریمیان، مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران و بسیاری از مدیران و مسئولان دیگر با شرکت در اختتامیه جشنواره بهیندخت نشان دادند از استعدادها و توانایی دختران این سرزمین نباید به سادگی گذشت.

دختران هم همراه معلمان یا خانواده‌های‌شان به سالن حجاب آمده‌اند، عده‌ای برای تقدیر شدن و دریافت جایزه و عده‌ای هم برای تشویق برگزیده‌ها خود را به اینجا رسانده‌اند. دختران دانش‌آموز مقاطع ابتدایی و متوسطه و دختران دانشجو معلم سراسر کشور و حتی دانش‌آموزانی که در مدارس دخترانه موردتایید آموزش‌وپرورش در خارج از کشور تحصیل می‌کنند در این جشنواره شرکت کرده‌اند، اما امروز فقط از برگزیده‌های تهرانی که به نمایندگی از سایر برگزیده‌ها به سالن حجاب کانون پرورش فکری آمده‌اند تجلیل می‌شود. حنانه و آوا ازجمله این برگزیده‌ها هستند:

نامی زیبا برای جشنواره‌ای دخترانه

حنانه درودی، دانش‌آموز پایه دوازدهم است و در رشته ویدئو کست شرکت کرده است. او در اثر خود اردوی راهیان نور را که با همکلاسی‌هایش شرکت کرده، به تصویر کشیده و مقام اول جشنواره را کسب کرده است. حنانه می‌گوید: «برای من معنویت مکان‌هایی که در این اردو بازدید کردیم جذابیت زیادی داشت و در ویدئوکستم توانستم حس و حال خودم و دوستانم در این اردو را نشان دهم.»

برگزاری جشنواره‌ای برای تقدیر از دختران هنرمند کشور برای حنانه جالب بوده و می‌گوید: «نام این جشنواره بسیار زیبا و پرمعنا انتخاب شده و یادآوری می‌کند که باید به مقام و منزلت دختران و زنان این سرزمین ارج بگذاریم.» درودی در رشته کامپیوتر تحصیل می‌کند و برگزاری چنین جشنواره‌ای را باعث تقویت انگیزه دختران هنرمند برای خلق آثار فاخر می‌داند. لوح و تندیس برگزیدگان تهرانی جشنواره را اهدا کرده‌اند، اما هدیه ویژه آنها نقدی است و به‌حساب بانکی برگزیده‌ها واریز می‌شود، اما حنانه نمی‌داند جایزه نقدی برگزیده‌ها چقدر است!


رویاها و واقعیات روی کاغذ آمدند

صاحب رتبه دوم استانی رشته عکس نوشته هم دختر نوجوان خانواده رضوانی است. او برای اثرش از جسارت شهیده سهام خیام در مقابل سربازان عراقی الهام گرفته و سعی کرده شجاعت این دختر ١٢‌ساله شهر هویزه را در قالب تصویر منعکس کند. شهیده سهام خیام که در دوران دفاع مقدس از اشغال سرزمینش توسط نیروهای عراقی خشمگین بوده، یک روز در حال ظرف شستن در کنار نهر آب به طرف سربازان عراقی سنگریزه پرتاب کرده و آنها پاسخش را با گلوله دادند.
اثر آوا محمدی در رشته نقاشی رتبه سوم جشنواره را به خود اختصاص داده است. او برای خلق این اثر هنری، رویاهایش را روی کاغذ آورده و تصویر «اسب رویاها» را کشیده است. آوا در مقطع متوسطه درس می‌خواند، اما از کلاس سوم ابتدایی در رشته نقاشی تمرین می‌کند و دوست دارد در آینده جزء هنرمندان قابل کشور باشد. انتخاب نام «بهیندخت» برای این جشنواره مورد پسند آوا بوده و می‌گوید: «برگزارکنندگان جشنواره اسم زیبا و پرمفهومی روی آن گذاشته‌اند.» او معتقد است برگزاری جشنواره‌هایی بااین‌حال و هوا به دختران هنرمند انرژی و انگیزه می‌دهد تا بیشتر از گذشته تلاش کنند.


جشنواره‌ای برای دختران

جشنواره بهین دخت امسال برای اولین‌بار برگزار شده و در گروه ابتدایی، دو بخش نقاشی با موضوع آزاد و خطاطی با موضوع حکایتی از باب ششم گلستان سعدی و در گروه متوسطه اول بخش پادکست با عنوان «به دختر ایرانی بودن افتخار می‌کنم»، بخش دلنوشته با موضوع نامه به حضرت معصومه (س) و عکس نوشته با موضوع نامه به دختر یک شهید تعیین شده است. دختران دانش‌آموز دوره متوسطه دوم هم در رشته‌های کارآفرینی و ویدئوکست با ۳ محور خانواده به‌ویژه پدربزرگ و مادربزرگ و در بخش دانشجومعلمان، ویدئوکلیپ درباره جایگاه زنان و دختران در جامعه و ایده‌پردازی با موضوع زنان و دختران برگزار شده است.

این جشنواره ملی توسط امور زنان وزارت آموزش‌وپرورش با رویکرد تحقق شعار سال و توجه به توانمندی‌های دختران از مقطع ابتدایی تا دانشگاه فرهنگیان، برگزار شده و ١٤٢٧ دختر ایرانی در آن شرکت کرده‌اند.