حسین سبحانینیا نماینده ادوار مجلس در یادداشتی برای همشهری آنلاین نوشت:
با توجه به اعلام نظر هیاتهای اجرایی در سراسر کشور، بخش اول نتایج بررسی صلاحیتهای داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم اعلام شد، گرچه نهایی نیست و شورای نگهبان باید اسامی نهایی نامزدها را اعلام کند. شورای نگهبان در این دوره فرصت موسعی در حدود ۵۰روز برای بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس دارد.
با اعلام اولیه اسامی، کشور بهتدریج در حال ورود به فضای انتخاباتی است و نامزدهایی که تایید صلاحیت گرفتهاند عزم جدیتری برای ورود به حوزههای انتخابیه، ارتباطات بیشتر با مردم و حضور در تجمعات پیدا کردهاند. اقدامات این قبیل داوطلبان انتخابات مجلس مغایر با مسئله ممنوعیت تبلیغات نیست و فضا را برای مشارکت عموم در انتخابات گرم خواهد کرد.
گروهها و جریانهای سیاسی نیز با برگزاری گردهماییها و تجمعات، خودشان را برای شناسایی نامزدهای موردنظر چه در جبهه اصولگرایی و چه در جبهه اصلاحطلبان و معتدلین آماده میکنند. آنچه در ارتباط با نمایندگان مجلس آینده مورد تاکید و نظر است این است که اولا باید نمایندگانی ارزشمدار، اخلاقمدار ولایتمدار، پایبند به قانون اساسی و متعهد به خدمت صادقانه برای مردم باشد.
داوطلبان باید تلاش کنند در حوزههای انتخابیه ۴راهبرد اعلامی مقام معظم رهبری در چند ماه قبل مبنی بر مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت انتخابات را مدنظر داشته باشند. این راهبردها بهویژه در جبهه اصولگرایی باید مورد توجه باشد.
اینکه اصولگرایان خواهد توانست به یک فهرست مشترک انتخاباتی دست یابند یا فهرستهای مختلفی در انتخابات خواهند داشت، در آینده شکل و شمایل مشخصتری پیدا خواهد کرد و در حال حاضر قابل پیشبینی مطلق نیست. اما آنچه در این مرحله مهم است این است که گروههای مختلف اصولگرایی و تشکلهای این جریان دارند گردهماییهایی را برگزار میکنند، همانطور که «مبنا» (مجمع بیداری نیروهای انقلاب) در مرقد امام تجمعی را با حضور مجموعهای از گروههای مورد نظر در سراسر کشور برگزار کرد.
شنبه ۲۰آبانماه۱۴۰۲ نیز جبهه پیشرفت، رفاه و عدالت نیز اجتماعی متشکل از حدود ۲۲حزب در جبهه اصولگرایی را فراهم آورد و برای ورود به یک انتخابات سالم و با مشارکت بالا، رقابتی و سالم آماده شد.
اهتمام کلی جبهه اصولگرای بر همان ۴راهبرد مدنظر رهبر انقلاب است تا انتخابات با نشاط و شور بیشتر برگزار شود. البته تصمیم دستگاههای مسئول از جمله هیاتهای اجرایی و شورای نگهبان هم میتواند به تحقق راهبردهای اعلامی کمک کند.
تلاش بر این است که اصولگرایان به وحدت و اعلامنظر واحدی در انتخابات مجلس دوازدهم برسند تا با فهرست و پرچم واحدی ورود به عرصه انتخابات داشته باشند. چنانچه این هدف به هر دلیلی مقدور نشد، به این معنا نیست که جریان اصولگرایی و فهرستهای این مجموعه در تقابل با یکدیگر قرار گیرد یا چهرههای همسوی خودشان را تخریب کنند.
تاکید همه احزاب شرکتکننده در نخستین گردهماییهای انتخاباتی مرتبط با انتخابات مجلس دوازدهم در ۱۱اسفندماه۱۴۰۲، حفظ وحدت در این مجموعه بوده است. جلسات هماهنگی چهرههای شاخص اصولگرایی در مجموعه روحانیت، شورای وحدت و شورای ائتلاف در حال برگزاری است. از سویی جامعه روحانیت مبارز نیز که با شورای وحدت در انتخابات اخیر همسویی داشت در این انتخابات نیز همراهی خود را تکرار میکند. جامعه مدرسین نیز همیشه بنا بر حفظ همسویی بین جامعتین در رابطه با مسائل مربوط به کلیت نظام داشته است. گرچه هنوز این نشستها و هماهنگیها علنی نشدهاند ولی طبعا بنا به ضرورت نقشآفرینی این ۲جامعه مورد احترام مردم، آنها نیز وظیفه خودشان را در این بخش بهخوبی انجام خواهند داد.
تلاش در جبهه اصولگرایی بر این است که همانند انتخاباتهای گذشته ریاستجمهوری و مجلس سابق به وحدت برسند. در این مرحله نیز تلاش میشود تا زعمای قوم این هماهنگی را بین جبهه اصولگرایی ایجاد کنند.