به گزارش همشهریآنلاین، وقتی برزیل و انگلیس بهعنوان ۲تیم شاخص جامجهانی نوجوانان در گروه ایران قرار گرفتند، انتظار میرفت تیم ملی روزهای بسیار سختی را در این گروه تجربه کند. خیلیها به این باور رسیده بودند که تیم حسین عبدی، شانسی برای زندهماندن در گروه مرگ و حتی صعود بهعنوان یکی از بهترین تیمهای سوم گروهها ندارد. شاید حتی در شروع نخستین بازی نیز توجه زیادی به این تیم نشد اما پسران ایران در دقایق پایانی همان مسابقه کاری کردند که حالا برای چند روز، دنیای فوتبال بیوقفه به آنها میپردازد. خشم وحشتناک برزیلیها از باخت، سرمربی و فدراسیونشان و همچنین تحسینهای جهانی از پسران ایران و کامبکشان، آنها را در موقعیت خاصی قرار داده است. ایران امروز دومین بازیاش در این تورنمنت را روبهروی انگلیس انجام میدهد؛ مقابل تیم پرستارهای که خیلی از بازیکنانش در بزرگترین باشگاههای فوتبال کشورشان عضویت دارند.
از آرشا تا کسری؛ وقتی همه ستارهاند
تیم نوجوانان ایران در جام ملتهای آسیا، عملکرد بسیار خوبی داشت؛ تیمی که توانست در همین تورنمنت، سهمیه جهانی را بهدست بیاورد. البته که شکست دردناک مقابل ژاپن، مانع رسیدن این تیم به فینال آسیا شد اما باز هم نمایش پسران حسین عبدی، بسیار امیدوارکننده بود. همه نفرات این تیم سال ۲۰۰۶به دنیا آمدهاند و ۱۷ساله هستند؛ یعنی همان سالی که تیم ملی با برانکو ایوانکوویچ، به جامجهانی آلمان رفت. این بچهها نه حماسه ملبورن را زنده تماشا کردهاند و نه شاهد برد بزرگ تیم ملی مقابل آمریکا بودهاند اما خودشان یک لحظه بسیار خاص برای فوتبال ایران ساختهاند. ایران نفرات درخشان زیادی دارد؛ از آرشا شکوری که روی خط دروازه یکی از مهمترین چهرههای این تیم و عضو باشگاه هوادار تهران در لیگ برتر است گرفته تا کسری طاهری و اسماعیل قلیزاده، مهاجمان تیم که عضو سپاهان هستند و احتمالا بهزودی لژیونر میشوند. از این تیم ۳بازیکن در عضویت آکادمی کیا هستند؛ میلاد اندرز، ابوالفضل رزاقنیا و علیرضا شریفی. پیکان هم ابوالفضل زمانی، علیرضا هماییفرد و رضا غندیپور را در این تیم دارد و غندیپور در خیلی از بازیهای همین فصل هم بازیکن ثابت پیکان بوده است. رکورد بیشترین نماینده در این تیم اما متعلق به باشگاه فولاد خوزستان است. ابوالفضل موردی، ضرغام سعداوی، محمد عسکری، علی حسنی و عرفان درویشعلی همه برای فولاد بازی میکنند. در حقیقت فولاد به شرط حفظ این نفرات، آینده درخشانی در فوتبال ایران خواهد داشت. جالب اینکه استقلال و پرسپولیس هر کدام فقط یک نماینده در این تیم دارند. سمیر حبوباتی از پرسپولیس و محمدحسین شریفی از استقلال، در اردوی این تیم در جاکارتا حاضر هستند.
انگلیس؛ تیمی که شکستناپذیر نیست
با توجه به اینکه نسل جدید فوتبال انگلیس هنوز به شکل کاملا جدی در دنیای فوتبال محک نخورده، سخت میتوان قبل از بازی امروز به کیفیت واقعی آنها پی برد. بازی اول این تیم در جامجهانی مقابل نیوکالدونیابرگزار شد؛ تیمی که بسیار ضعیف نشان داد و اصلا در سطح این مسابقهها نیست و زدن ۱۰گل به این تیم از سوی سهشیرها، چیزی را ثابت نمیکند. انگلیس اما ستارههای جذابی را در اختیار دارد. تامی ستفورد ۱۷ساله عضو باشگاه آژاکس در فوتبال هلند است و توانسته در همین سن و سال کم، لژیونر شود. دفاع چپ یک متر و ۹۰سانتیمتری این تیم ایشه سموئل اسمیت هم در آکادمی اورتون سروصدای زیادی کرده و همین فصل به چلسی ملحق شده است. وینگر مهم این تیم سم امو اومیا، همین حالا در رقابتهای دسته دوم فوتبال انگلیس بهصورت ثابت برای ساوتهمپتون بازی میکند. تایلر دیبلینگ از چلسی و جاستین اوبواوودو از منسیتی، نفرات دیگری هستند که در بازی امروز باید حسابی مراقبشان باشیم. این تیم آرچی استیونس را نیز در اختیار دارد که برای باشگاه رنجرز در اسکاتلند توپ میزند. در مجموع تجربه بازی نفرات این تیم به تجربه بازیکنان ایرانی میچربد اما تیم عبدی هم نشان داده که بدون ترس از نام رقبا، آماده انجام دادن کارهای بزرگ است. انگلیس با همه ستارههایش، اصلا شکستناپذیر نیست. آنها سال ۲۰۱۷برای نخستین بار قهرمان این جام شدند اما ۲سال بعد نتوانستند به این تورنمنت صعود کنند. ایران هم همان سال ۲۰۱۷به جمع ۸تیم برتر این جام رسیده بود.
یک امتیاز تا صعود
علاوه بر تیمهای اول و دوم، ۴تیم برتر سوم هم از گروههای ششگانه به مرحله بعدی میرسند. بهنظر میرسد تنها رسیدن به یک امتیاز دیگر در این گروه برای صعود قطعی ایران کافی خواهد بود. تیم حسین عبدی بدون شک در بازی آخرش در این گروه کار راحتی دارد و بهاحتمال زیاد آن بازی را به سادهترین شکل میبرد. در نتیجه این تیم درصورت شکست دادن انگلیس یا حتی تساوی در بازی امروز، شانس زیادی برای سرگروهی در جدول نهایی این گروه خواهد داشت؛ اتفاقی که در حضور تیمهایی مثل برزیل و انگلیس، تعجبآور خواهد بود.