به گزارش همشهری آنلاین، جمهوریهای آذربایجان و ارمنستان سه دهه است که بر سر منطقه قرهباغ کوهستانی با هم درگیر بودهاند. دو کشور با هم روابط دیپلماتیک ندارند و مرز مشترکشان به شدت مستحکم است. ماه سپتامبر، جمهوری آذربایجان عملیات برقآسایی را برای پس گرفتن این منطقه که در سطح بینالمللی متعلق به باکو شناخته میشود اما از دهه ۱۹۹۰ توسط ارامنه تحت حمایت ارمنستان کنترل میشد، انجام داد. این عملیات به کوچ دستهجمعی اغلب ۱۲۰ هزار ارمنی قرهباغ به ارمنستان منجر شد. دو کشور از آن زمان برای امضای توافق صلح ابراز تمایل کردهاند، هرچند پیشرفت ملموسی حاصل نشده است.
به گزارش وبگاه «رادیو اروپای آزاد» حکم صادر شده توسط دیوان بین المللی دادگستری پس از درخواست ارمنستان در پی حمله برق آسای جمهوری آذربایجان به قره باغ کوهستانی که منجر به مهاجرت جمعیت ارامنه شد، مورد استقبال این کشور و فرانسه قرار گرفت.
وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیهای اعلام کرد که دستور دیوان بینالمللی دادگستری همچنین تصریح میکند که باکو باید امنیت افرادی را که مایل به ترک قرهباغ کوهستانی هستند تضمین کند.
وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان روز یکشنبه در بیانیهای اظهارات این وزارتخانه را «بی ربط و غیرقابل قبول» خواند.
وزارت آذربایجان اعلام کرد: «فرانسه معیارهای دوگانه علیه جمهوری آذربایجان اتخاذ میکند.»
در بخشی از این بیانیه آمده است: «جای تاسف است که این کشور که خود را بزرگترین حامی عدالت و نظم معرفی کرده است، در مورد موضوعی که ربطی ندارد، دخالت میکند.»
جمهوری آذربایجان همچنین فرانسه را به دلیل ارسال تسلیحات به ارمنستان محکوم کرده است. این در حالی است که منابع خبری روز شنبه از ادامه تجهیز ارتش ارمنستان به تجهیزات نظامی ساخت هند از جمله انواع سامانههای موشکی خبر دادند.دهلی نو۱۵۰۰۰۰ نارنجک ۳۰ و ۴۰ میلی متری به ارمنستان عرضه خواهد کرد.