به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین امروز دوشنبه از رژیم اسرائیل خواست تنبیه جمعی مردم در غزه را متوقف کند.
طبق گزارش روزنامه گاردین، وانگ یک تصریح کرد که پکن با هر گونه «کوچ و انتقال اجباری مردم فلسطین» مخالف است و از اسرائیل میخواهد «تنبیه جمعی مردم در غزه را متوقف کند.»
وزیر خارجه چین در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد که «صحبت از آتشبس نباید به یک لفاظی دیپلماتیک تبدیل شود.» او گفت: «مسئله برای مردم در غزه مسئله مرگ و زندگی است. آتشبس باید به عنوان اولویت اصلی در صدر باشد.»
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرده و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داده است. حملات رژیم صهیونیستی به شهادت بیش از ۱۲ هزار نفر منجر شده است.
آمریکا و متحدان این کشور از مخالفان برقراری آتشبس در غزه هستند. مقامهای آمریکایی گفتهاند که از «وقفههای انساندوستانه» حمایت میکنند، اما طرفدار آتشبس نیستند زیرا چنین تصمیمی در مقطع کنونی به نفع حماس خواهد بود.
رژیم صهیونیستی در روزهای گذشته مدعی شده با برقراری وقفههای چهارساعته روزانه در برخی مناطق غزه موافقت کرده است.
ناظران میگویند اقدامات اسرائیل اعم از قطع برق، محدود کردن کمکرسانی به غزه و انجام حمله علیه آوارههای فلسطینی در غزه ذیل قوانین بینالمللی مصداق جنایتهای جنگی محسوب میشوند.
موضعگیریهای دولت آمریکا در شرایطی انجام شده که خیل گستردهای از مردم و حتی مقامهای رده پایینتر دولت این کشور خواستار آتشبس در غزه و قطع حمایتهای بیدریغ از رژیم صهیونیستی شدهاند.
چند روز پیش رسانههای آمریکا گزارش دادند بیش از ۴۰۰ نفر از منصوبان سیاسی و کارکنان دولت آمریکا با ارسال نامهای به جو بایدن به حمایت او از رژیم اسرائیل در جنگ غزه اعتراض کردهاند.
روزنامه نیویورکتایمز گزارش داده این مقامها نماینده حدود ۴۰ سازمان دولتی در آمریکا هستند و نامه آنها بخشی از مخالفتهای رو به رشد از سیاستهای دولت بایدن در قبال جنگ غزه به شمار میرود.
نگارندگان نامه از بایدن خواسته بودند خواستار آتشبس فوری در غزه شده و امکان ارسال کمکهای انساندوستانه به این منطقه را فراهم کند.
این نامه تنها یکی از چند نامه اعتراضی است که در روزهای گذشته در همین خصوص به مقامهای بلندپایه آمریکا ارسال شده است.
رسانهها در روزهای گذشته از ارسال سه یادداشت داخلی اعتراضی به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا خبر دادهاند که به امضای دهها نفر از کارکنان وزارت خارجه آن کشور رسیده بود.
چند روز قبلتر از آن هم بیش از ۱۰۰۰ نفر از کارکنان آژانس آمریکا برای توسعه بینالمللی در نامهای سرگشاده از سیاستهای واشنگتن انتقاد کرده بودند.
در همین حال شهرهای مختلف آمریکا در روزهای گذشته شاهد برگزای تظاهرات در حمایت از مردم غزه و علیه جنایتهای رژیم صهیونیستی بوده است.