به گزارش همشهری آنلاین، او گفت: رژیم صهیونیستی در روزهای گذشته برای توجیه جنایات خود در حمله به بیمارستانهای غزه مدعی شده بودند گروه حماس از بیمارستانها به عنوان پایگاههای فرماندهی و کنترل استفاده میکند.
نبنزیا گفت: «ما ادعاهایی درباره وجود سایتهای حماس در مساجد و بیمارستانها شدهایم اما هنوز شواهدی در این خصوص مشاهده نکردهایم.»
نظامیان اسرائیلی بامداد چهارشنبه گذشته در بحبوحه انتقادهای جهانی با نقض قوانین بینالمللی وارد «بیمارستان الشفا» به عنوان بزرگترین مجموعه بیمارستانی در غزه شده و اقدام به بازجویی از کادر درمان و بیماران کردند.
حماس و کادر درمان در بیمارستان مذکور بارها ادعاهای رژیم صهیونیستی درباره استفاده نظامی از این بیمارستان را رد کردهاند. گاردین هفته گذشته به نقل از یک پزشک انگلیسی که در این بیمارستان کار میکند نوشته بود ادعای اسرائیل یک «بهانه عجیب و غریب» است.
از جمله سندهای ادعایی که صهیونیستها تا کنون در تأیید ادعای خود مطرح کردهاند فیلمی است که یک نظامی رژیم سهشنبه گذشته منتشر کرد و توسط بسیاری از کاربران در فضای مجازی به سخره گرفته شد. در آن فیلم، نظامی اسرائیلی یک لپتاپ، چند سیدی، یک پوتین نظامی و چند سلاح کلاشنیکف را به عنوان شواهد حضور حماس در بیمارستان عنوان میکند.
بعد از انتشار این ویدئو دیدهبان حقوق بشر در بیانیهای تصریح کرد تصاویری که اسرائیلیها منتشر کردهاند برای توجیه حمله به این بیمارستان کافی نیستند.
رئیس دیدهبان حقوق بشر در مصاحبهای با رویترز گفت: «بیمارستانها به موجب قوانین انساندوستانه سازمان ملل از مصونیتهای ویژهای بهرهمند شدهاند.»
وی اضافه کرد: «بایستی به پزشکان، پرستاران، آمبولانسها و سایر اعضای کادر درمان اجازه داد کارشان را انجام دهند و بیماران نیز باید تحت حفاظت قرار گیرند.»
این مقام سازمان ملل تأکید کرد: «بیمارستانها تنها در شرایطی از این مصونیتها معاف میشوند که بتوان نشان داد که برای انجام اقداماتی خطرناک خارج از وظایفشان مورد استفاده قرار گرفتهاند. اسرائیل هیچ شواهدی در تأیید این موضوع ارائه نکرده است.»
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرده و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داده است. حملات رژیم صهیونیستی به شهادت بیش از ۱۱۵۰۰ هزار نفر منجر شده است.
در جلسه امروز شورای امنیت برخی از کشورهای عضو از برقراری وقفه جنگی بشردوستانه در غزه حمایت کردند اما تصریح کردند که این اقدامات کافی نیست و نیاز به برقراری آتشبس وجود دارد.
واسیلی نبنزیا گفت که ایجد وقفههای انسانی در جنگ تعهدات اسرائیل ذیل قوانین بینالمللی را نادیده میگیرد. او گفت: «هیچ وقفه انسان دوستانهای نمیتواند راه حلی برای این وضعیت غیرقابل قبول ارائه دهد. فوراً به یک آتشبس نیاز است.