به گزارش همشهری آنلاین، عضو هیئت مدیره انجمن سکته مغزی ایران و دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی با بیان این مطلب و این که سکته مغزی دومین علت مرگ و میر در ایران است، گفت: متوسط بروز سکته مغزی در جهان در سنین ۷۰ سال به بعد است که در کشور ما ۱۰سال پایینتر بوده و در سنین ۶۰ سال به بعد اوج بروز این سکتهها اتفاق میافتد.
احسان شریفیپور افزود: میزان بروز سکته مغزی در ایران ۱٫۵ برابر متوسط جهانی است به طوری که اگر در جهان به ازای هر ۱۰۰هزار نفر کمتر از ۱۰۰ سکته مغزی به صورت سالانه بروز کند در ایران طبق مطالعات دقیقی که انجام شده این میزان به ۱۵۰ مورد بروز سکته مغزی در هر ۱۰۰هزار نفر است و جا دارد برنامههای جدی برای پیشگیری از این بیماری مرگبار برنامه ریزی و اجرایی شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: در بیماران مبتلا به سکته مغزی یک زمان طلایی وجود دارد به طوری که اگر در ۴ تا ۵ ساعت اول به مراکز درمانی واجد شرایط مراجعه شود با یک درمان حلکننده لخته، خطر رفع خواهد شد و حتی در زمان حدود ۶ و گاهی تا ٢٤ ساعت نیز با روش آندوواسکولار میتوان درمان را کامل کرد.
وی ادامه داد: در این زمان طلایی نیاز به هماهنگی پیش بیمارستانی، داخلی بیمارستانی و در آخر توانبخشی بسیار حائز اهمیت خواهد بود که در پانزدهمین کنگره سکته مغزی به این سه حلقه اصلی توجه ویژه شده و سخنرانیها و پنلهای متنوعی برای هرکدام از آنها توسط اساتید و محققان و متخصصان این امر خواهیم داشت.
به گفته عضو هیئت مدیره انجمن سکته مغزی ایران با برنامه ۷۲٤ که با همکاری وزارت بهداشت، انجمن سکته مغزی و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اجرء شد به صورت موفقی توانستیم در عرصه درمان سکته مغزی عمل کنیم که نتیجه آن طبق آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی و سازمان جهانی سکته مغزی، ایران جزء ۱۰ کشور موفق در زمینه درمان حاد سکته مغزی قرار گرفته است. امید است با توجه و حمایت بیشتر از این رویداد با قوت بیشتری بکار خود در خدمترسانی و نجات جان و زندگی مردم عزیز کشورمان ادامه داده و بتوانیم استفاده از روشهای نوین در نجات جان بیماران را بیشتر گسترش دهیم.
شریفیپور همچنین به برگزاری پانزدهمین کنگره سکته مغزی در روزهای ۲۲ تا ۲۴ آذر در مرکز همایشهای هتل قلب تهران اشاره کرد و گفت: این کنگره با حضور برترین اساتید داخلی در کنار اساتید صاحب نام خارجی از ۱۰ کشور جهان با ارائه آخرین دستاوردهای علمی در حیطه بیماریهای عروقی مغز و نخاع و آخرین یافتههای دانشی، مهارتی، تکنیکی و تکنولوژی این حوزه پزشکی برگزار میشود.
وی افزود: در این کنگره حدود ۱۰۰ سخنرانی به همراه کارگاههای متنوع علمی و پانلهای تخصصی در کنار بحثهای بین رشتهای میان رشتههای مغز و اعصاب، توانبخشی، جراحی اعصاب، رادیولوژی و همچنین توجه ویژه به بحث تکنیکها و روشهای نوین آندوواسکولار جهت درمان بیماران دچار سکتههای مغزی و نیز توانبخشی پیشرفته و موثر این بیماران را خواهیم داشت.