به گزارش همشهری آنلاین، حسین اردکانی پدر علم هواشناسی با انتقاد از پیشبینی اشتباه سازمان هواشناسی اظهار کرد: سال گذشته بنده بارشهای سامانه مونسون را پیشبینی و اعلام کردم در تهران بارندگی بسیار زیادی خواهیم داشت.
اردکانی افزود: خیلی مواظب بودم اگر بگویم در تهران سیل میآید همه ناراحت میشوند، به همین دلیل گفتم فرداشب (۵ مرداد ۱۴۰۱) بارندگی بسیار زیاد داریم که همین اتفاق هم افتاد، در تهران سیل نیامد اما در امامزاده داوود(ع) سیل آمد.
- باران و برف امروز ۱۴ استان را فرا میگیرد ؛ شدت بارشها فردا در این ۳ استان | هوای تهران و کرج تمیز میشود؟
- ایران وارد النینو شد | چرا در آبان با کمبارشیهای گسترده مواجه شدیم؟ ؛ آذرماه بارش ها جبران می شود
وی با تصریح به اینکه پیشبینی بارندگیهای رگباری و رعد و برقی دشوار است، متذکر شد: البته اگر سازمان هواشناسی کشور خودش را بهروز کند، بسیاری از پیشبینیهای کارشناسان آن درست از آب در میآید.
پدر علم هواشناسی در پاسخ به این پرسش که چرا سازمان هواشناسی این کار را انجام نمیدهد، گفت: این کار اطلاعات جدید، دلسوزی، تعهد، نرمافزار، الگوریتم و شرکتهای دانشبنیان میخواهد.
اردکانی با بیان اینکه پیشبینیهای هواشناسی به چند دسته تقسیم میشود، اضافه کرد: هر کدام از پیشبینی ۲ ساعته، ۱۲ ساعته، ۳ روزه، ۵ روزه، یکهفتهای، ۱۵ روزه، ماهانه و فصلی روشهای مخصوص خودش را دارد.
وی با ابراز اینکه پیشبینیهای ۲ ساعته و ۱۲ ساعته اهمیت دارد، تأکید کرد: اهمیت آن از این جهت است که رعد و برقها و پدیدههای رعد و برقی در یک پریود زمانی مشخص اتفاق میافتد؛ دوره زمانیای که خیلی کوتاه اما خطرناک است. در برخی مناطق دنیا ابرهای رعد و برقی میتوانند یک شهر را از بین ببرند.
اردکانی تاکید کرد: البته خوشبختانه چنین رویدادی را در ایران نداشتهایم و به صورت جزئی در سالهای ۹۷ و ۹۸ در نواحی غربی که بارندگی بسیار شدیدی داشت، رخ داد.