به گزارش همشهری آنلاین، معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی از رشد ۲۸.۲ درصدی ترانزیت کشور در ۸ ماهه امسال خبر داده است. به عقیده شهریار افندی زاده، بهبود ترانزیت در سال جاری، از دستاوردهای ترویج گفتمان و مبانی ابتکار ایران راه است که در ماههای اخیر هم در اجلاس شانگهای و هم با همسایگان شمالی درباره آن رایزنیهایی صورت گرفته است.
بر اساس آماری وزارت راه و شهرسازی، در هشتماهه امسال، درمجموع ۹ میلیون و ۴۵۸ هزار و ۸۶۲ تن کالا از کشور ترانزیت شده که از این میزان ۶۹ درصد مربوط به کالاهای غیرنفتی و ۳۱ درصد مربوط به کالاهای نفتی بوده است.
طبق این آمارها، در ۸ ماهه امسال، ترانزیت کالاهای غیرنفتی ۲۰.۸ درصد و ترانزیت محمولههای نفتی ۴۸.۷ درصد نسبت به ۸ ماهه پارسال رشد داشته است.
آنگونه که از اطلاعات وزارت راه و شهرسازی برمیآید؛ در ۸ ماهه امسال، بار اصلی رشد ترانزیت کشور بر دوش حملونقل جادهای بوده و عملکرد آن ۳۲.۱ درصد رشد کرده است؛ درحالیکه حوزه مستعد ریلی، برخلاف همه ادعاهایی که میشود، همچنان نقش پررنگی در ترانزیت کشور ندارد و حجم ترانزیت کالا از این طریق در ۸ ماهه امسال فقط ۱.۱ درصد افزایش یافته است.
بر اساس آمار، از مجموع ترانزیت عبوری از سرزمین ایران، ۹۱.۱ درصد سهم حملونقل جاده است و ۹.۹ درصد از بار هم به حوزه ریلی اختصاص دارد. با توجه به این آمارها، انتظار میرود با فعالسازی کریدور ریلی ترکمنستان – بندرعباس که مسیر اصلی ترانزیت کالاهای روسیه نیز محسوب میشود، سهم ریلی از ترانزیت کشور رشد قابل قبولی داشته باشد.
نکته دیگر در آمارهای وزارت راه و شهرسازی این است که سهم آبان ماه از مجموع ترانزیت ۸ ماهه سال جاری، حدود ۳۵ درصد بیشتر از سایر ماههاست و در این ماه کارنامه ترانزیت کشور بهتر بوده است.
در این ماه، ترانزیت جادهای کالاهای نفتی ۵۴۴ هزار و ۶۲۳ تن، ترانزیت جادهای کالاهای غیرنفتی ۸۵۵ هزار و ۲۲۶ تن و ترانزیت ریلی ۱۴۲ هزار تن بوده است.