استاندارد اصلی در پیچ‌های سرمته، DIN 7504 است که با توجه به پسوند حروفی که دارند، نوع آن‌ها تشخیص داده می‌شود. به‌طور مثال DIN 7504 K به‌عنوان پراستفاده‌ترین پیچ‌ها شناخته شده و با توجه به‌ شکل ظاهری و کاربری منحصربه‌فردی که دارند، برای اتصال ورقه‌های گالوانیزه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پیچ‌ های سرمته‌ای و شیروانی، نوعی از پیچ‌ها هستند که با توجه به ظاهر و سایزهای متفاوتی که دارند، در اتصالات مختلف از آن‌ها استفاده می‌شود. پیچ شیروانی اغلب از جنس گالوانیزه است و از فولاد ضدزنگ ساخته شده‌ است؛ به همین دلیل مقاومت بسیار بالایی در برابر عوامل خارجی از خود نشان می‌دهد.

یکی از متدوال‌ترین این پیچ‌ها، پیچ‌ شیروانی است که ضخامت و طول متغیری دارند. وجود گل و واشر در انتهای این مدل پیچ، سبب استحکام و مقاومت آن در برابر مایعات و گردوغبار خواهد شد. معمولاً برای بستن و کارگذاشتن آن‌ها، از ابزار آچار بکس استفاده می‌شود. در ادامه مقاله، برای بررسی انواع پیچ شیروانی و کاربرد هریک، اطلاعات دقیقی ارائه خواهیم داد.

انواع پیچ سرمته

پیچ های سرمته، خود نوعی مته هستند که به‌منظور راحت‌تر شدن فرایند اتصال، در ضخامت و طول‌های مختلف، برای مصارف متفاوت طراحی شده‌ اند. استاندارد اصلی در پیچ‌های سرمته، DIN 7504 است که با توجه به پسوند حروفی که دارند، نوع آن‌ها تشخیص داده می‌شود. به‌طور مثال DIN 7504 K به‌عنوان پراستفاده‌ترین پیچ‌ها شناخته شده و با توجه به‌ شکل ظاهری و کاربری منحصربه‌فردی که دارند، برای اتصال ورقه‌های گالوانیزه مورد استفاده قرار می‌گیرند. در کنار این پیچ‌ها، واشری وجود دارد که پیچ به‌وسیله آن چفت و محکم شده و در واقع یک جسم کمکی به شمار می‌آید. به بیان دیگر پیچ‌ها به وسیله این مهره‌ها محکم‌تر در مسیر چرخش خود قرار می‌گیرند. انواع پیچ سرمته عبارت‌اند از:

  • پیچ سرمته شیروانی

این پیچ، فراوان‌ترین پیچ‌های سرمته هستند که با ظاهری ساده و سایزهای متنوع در مکان‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • پیچ سرمته سرتخت(سرخزینه)

در مواردی که سازنده نخواهد گل پیچ نمایان باشد یا از سطح زمین بیرون بزند، از این نوع پیچ استفاده می‌کند. پیچ‌های سرتخت، همان‌طور که از نامشان پیداست به دلیل انطباق با زمین، نمای مخفی دارند که سبب زیبایی در اجرای کار خواهد شد.

  • پیچ سرمته واشردار

این نوع پیچ در قسمت گل یک واشر دارد که سبب چفت شدن بیش از اندازه آن شده و از ورود مواد خارجی مانند گردوغبار یا رطوبت جلوگیری به عمل می‌آورد.

  • پیچ بکسی سرمته ای

برای اتصال سازه‌های فلزی، سقف‌ها و شیروانی از پیچ بکسی استفاده می‌شود که گل آن‌ها شش ضلعی است و قابلیت باز و بسته شدن به وسیله آچار بکس و پیچ‌گوشتی را نیز دارد. برای به‌کار بردن این نوع پیچ‌ها در مکان‌های مختلف، نیازی به دریل نیست؛ زیرا خود پیچ، محل ورود خود را سوراخ می‌کند.

  • پیچ‌ نوک مته

برای اتصال صفحات گالوانیزه شیروانی، از پیچ‌ نوک مته که به پیچ نوک تیز نیز معروف است، استفاده می‌شود. این پیچ ابزار، استحکام بالایی در برابر ضربات و عوامل خارجی دارد و بیشتر در شمال کشور که میزان بارندگی بیشتر است، کاربرد دارد.

  • پیچ‌های شیروانی چهار سو

این نوع پیچ‌ها نیز از جنس گالوانیزه سرد هستند و رنگ آن‌ها معمولاً نقره‌ای است. برای اتصال سطوح مختلف از این نوع پیچ استفاده می‌شود. برای باز و بسته کردن آن‌ها از پیچ‌گوشتی چهارسو استفاده می‌شود.

متریال تشکیل دهنده پیچ‌ شیروانی و سرمته

متداول‌ترین ماده‌ی تشکیل‌دهنده پیچ‌های سرمته، فولاد ضدزنگ بوده که بسیار سخت و بادوام است. کیفیت بالای این ماده، پیچ‌ها را تبدیل به یک محصول عالی برای ساخت‌وساز کرده است.

مهمترین کاربردهای پیچ شیروانی

پیچ‌های شیروانی کاربردهای متفاوتی دارند و برای اتصالات مختلفی مانند اتصال چوب و فلزات، ساخت سقف کاذب و قاب‌های فولادی استفاده می‌شوند. به دلیل قرار گرفتن در معرض عوامل جوی باید از مقاومت بالایی برخوردار باشند، به همین دلیل معمولاً از فلزات مهمی مانند کروم یا نیکل تشکیل شده و روکشی از جنس گالوانیزه دارند. در ادامه به‌طور دقیق کاربرد مختلف این پیچ‌ها بیان شده است:

پیچ‌های مختص اتصالات فلزی

از این ابزار برای بستن ورقه‌های فلزی به مکان‌های مختلف، مانند اتصال فلز به فلز دیگر یا فلز به چوب استفاده می‌شود. کاربرد این نوع پیچ‌ها بسیار گسترده است و از صنایع تا ساخت‌ سقف شیروانی را شامل می‌شود.

پیچ‌های مختص چوب

این پیچ‌ها در سناریوهای چوب‌سازی مفید هستند و برای تعمیر یا نگهداری سوله‌ها و ساختمان‌های چوبی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پیچ‌های مختص پلاستیک

این نمونه برای پلاستیک کاربرد دارد و در بستن ورق یا اجزای سازنده کالاهای پلاستیکی، کانال‌کشی و لوله‌های پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به‌طور کلی از پیچ شیروانی با متریال پلاستیک برای موارد زیر استفاده می‌شود:

  • سقف سوله‌ها و سقف شیروانی
  • نصب انواع ساندویچ پانل
  • استفاده در صنایع کانکس‌سازی، خانه‌های پیش‌ساخته
  • نصب پنل سقفی
  • نصب انواع ورق گالوانیزه
  • اتصال کلیه قطعات فلزی تا ضخامت 6 میلی‌متر
  • نصب انواع طرح سفال، ذوزنقه و شادولاین
  • ساخت انواع مختلف نرده

قیمت پیچ شیروانی و سرمته

معمولاً پیچ‌های سرمته قیمت ثابتی ندارند و قیمت خرید بعد از ثبت سفارش با توجه به ابعاد و اندازه، کشور تولیدکننده، نوع مفتول، نوع سخت کاری، نوع بسته‌بندی، و همچنین کیفیت آبکاری و نوع برند تعیین می‌شود. برای استعلام و آگاهی از قیمت‌ انواع پیچ‌ سرمته، بهتر است از شرکت‌های تولیدی معتبر مانند فروشگاه آنلاین پیچ ابزار، قیمت را جویا شوید. مشاوران حاضر در این فروشگاه بعد از ارائه مشاوره، به شما یاری می‌کنند که محصول موردنظر خود را خریداری و در اسرع وقت درب منزل تحویل بگیرید.

خرید پیچ

همه محصولات ویژگی‌های خاص خود را دارند که باید قبل از خرید به آن‌ها توجه داشت. در نظر گرفتن این پارامترها سبب اطمینان از کیفیت محصول شده و از ضرر جلوگیری می‌کند. ازآن‌جاکه تنوع این پیچ‌ها بسیار بالا است، توصیه می‌شود قبل از خرید، حتماً مشاوره لازم را انجام داده و پیچ مناسب پروژه خود را انتخاب کنید.

دوام این پیچ‌ها چقدر است؟

پیچ‌ها تا زمانی که دچار زنگ‌زدگی نشوند، کارایی مطلوبی دارند و طول عمر آن‌ها بستگی به روش نصب، شرایط محیطی و نوع استفاده از آن دارد. به‌طور مثال اگر در مناظق ساحلی یا مزارع کشاورزی باشند، به سرعت پوسیده شده و از بین خواهند رفت. برخی از مهمترین مزایای آن‌ها عبارت‌اند از:

  • سرعت بالای اجرا و نصب
  • عدم نیاز به دریل کاری
  • عدم نیاز به رول پلاک
  • مقاومت بسیار بالا در برابر اکسید شدن
  • مقاومت در برابر کلیه عوامل جوی و محیطی
  • باز و بسته شدن بسیار آسان
  • قیمت مناسب

کیفیت دنده‌های پیچ از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که نباید از دقت به آن غافل شد. هنگام خرید باید دقت کرد که برای چه کاری می‌خواهید از پیچ شیروانی و سرمته استفاده کنید؛ زیرا هریک از این ابزارها کاربرد متفاوتی داشته و باید با توجه به نیاز خریدار، نوع آن مشخص شود.

پیچ‌های پرکاربرد سرمته و شیروانی

این ابزار برای راحت‌تر شدن اتصالات و آسان شدن فرایند باز و بسته شدن اتصالات بوجود آمده‌ است و انواع مختلفی دارد که با توجه به نیاز کاربر انتخاب و خریداری می‌شود. در استفاده از این ابزار نیازی به دریل نیست و می‌توان با استفاده از آن، جای پیچ را سوراخ کرده و در محل موردنظر کار گذاشت. امروزه نمونه‌های مختلفی از این پیچ‌ها در کشورها و شرکت‌های مختلف، تولید و روانه بازار شده که ازلحاظ استحکام و کیفیت تفاوت‌هایی دارند. دو نمونه بارز این مدل پیچ، مدل چینی و تایوانی است که نمونه چینی نسبت به تایوانی کیفیت پایینی دارد. نوع مته و گل در پیچ‌های شیروانی تایوانی استحکام بالاتری داشته؛ به‌طوری که می‌توان برای مدت زمان طولانی روی کارایی آن حساب باز کرد.

سخن پایانی

در این مقاله سعی بر آن بود که انواع پیچ شیروانی را معرفی و ویژگی هریک را بیان کنیم تا افراد در هنگام نیاز انتخاب آگاهانه و راحت‌تری داشته باشند.

برچسب‌ها