به گزارش همشهری آنلاین، خبر ورود میل۲۸به همراه سوخو۳۵و یاک۱۳۰از سوی سردار سیدمهدی فرحی، جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اعلام شد. درباره سوخو۳۵و یاک۱۳۰بیشتر از میل۲۸خوانده و شنیدهایم؛ بنابراین در این گزارش ویژگیهای میل۲۸را که برای علاقهمندان به فناوری نظامی جذاب است، مرور میکنیم. در میان خریدهای نظامی کشور از روسیه علاوه بر سوخو۳۵ که جنگنده «نسل چهارم پلاس» محسوب میشود، میل۲۸ میتواند امکان آشنایی با فناوریهای بهکار رفته در آن را برای متخصصان ایرانی فراهم کند تا آنها بتوانند با تکنیکهای متنوع ازجمله مهندسی معکوس به فناوری آن دست یابند.
ارتقای کیفی بالگردها
پس از ابلاغ نظام نوآوری دفاعی از سوی وزیر دفاع در سال گذشته، شاهد تحول در توان دفاعی کشور خواهیم بود.
بیشتر بخوانید:
به همین دلیل است که جانشین وزیر دفاع به قابلیتهای ویژه در حوزه بالگرد اشاره میکند و از برتری منطقهای به لحاظ کمیت سخن میگوید. سردار فرحی با این حال، یادآوری میکند که ارتقای کیفی بالگردها در دستور کار قرار گرفته و میگوید: در این حوزه دهها پروژه تعریف شده است که برخی از آنها مانند پرواز در شب، ارتقای سامانههای اویونیک و سامانههای موشکی انجام شده است.
آمادگی برای تولید مشترک
سال گذشته هم ایگور لویتین، دستیار ویژه رئیسجمهور روسیه در دیدار با محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور کشورمان از آمادگی شرکتهای روسی برای «تولید مشترک بالگرد» با ایران خبر داد.
بیشتر بخوانید:
پیش از این هم امیر مجتبی روحانی، مدیرعامل پنها(پشتیبانی و نوسازی هلیکوپتری ایران) از تبدیل شدن ایران به قطب منطقهای تعمیر بالگردهای شرقی خبر داده بود.
نام مستعار
پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) معمولا برای تسلیحات نظامی خارج از این معاهده نظامی، نام مستعار انتخاب میکند که برای این بالگرد، واژه «ویرانی» را در نظر گرفته است.