اعمال فشار بر هنرمندان، سلبریتی‌ها و چهره‌های معروف به‌منظور موضع‌گیری علیه جمهوری‌اسلامی یا حداقل سکوت در قبال دستاوردها و موفقیت‌های ملی از راهبردهای جریان‌های معاند طی بیش‌از یک‌سال اخیر بوده‌است؛ راهبردی که اکنون با افشاگری برخی چهره‌های هنری، نشانه‌های شکست آن بیش‌از هر زمانی نمایان شده‌است.

همشهری‌آنلاین- گروه سیاسی: اگرچه تا پیش‌از ناآرامی‌های پاییز ۱۴۰۱ در مقاطع مختلف شاهد هجمه‌های مجازی و به چهره‌های معروف با اهداف مختلف بودیم، اما پس‌از شکست سنگین سیاست بی‌ثبات‌سازی کشور و عدم همراهی جامعه و افکارعمومی با چنین رویکردهایی، اعمال فشار بر هنرمندان و چهره‌های مشهور با ۲ هدف کلی «موضع‌گیری علیه نظام» یا «سکوت در مقابل موفقیت‌های ملی» به یکی از اصلی‌ترین دستورکارهای جریان‌های معاند تبدیل شد.

افشاگری‌های انجام شده ازسوی برخی چهره‌ها و مسئولان دراین زمینه، نشان‌دهنده طراحی پیچیده‌ای به‌منظور منفعل‌سازی چهره‌های معروف است. برهمین اساس هم بود که در روزهای اخیر حسین شاهمرادی، رئیس شبکه ۴ سیما، افشا کرد چهره‌هایی مانند سروش صحت، مهران مدیری، احسان علیخانی و رامبد جوان ممنوع‌التصویر نیستند، بلکه به‌دلیل فحاشی‌ها جرات نمی‌کنند به تلویزیون بیایند. پیش‌از این چهره‌هایی مانند الهام حمیدی، لیندا کیانی، حمید هیراد، مهران غفوریان، متین ستوده و... نیز به این موضوع واکنش نشان داده بودند.

بررسی‌های رسانه‌ای و امنیتی انجام شده طی بیش‌از یک سال‌گذشته نشان می‌دهد جریان‌های ضدانقلاب با بهره‌گیری از ابزار مختلف برای نیل به این مقصود کوشیده‌اند و «فشارهای کامنتی» یکی از اصلی‌ترین راهبردهای اتخاذ شده ازسوی معاندان بوده‌است. دراین‌میان اما ضدانقلاب نه‌تنها دراین مسیر موفقیتی به‌دست نیاورد، بلکه افشاگری‌های اخیر برخی چهره‌های هنری از پشت‌پرده فشارهای مجازی، از شکست سنگین این پروژه ضدایرانی حکایت دارد.

دو مثال «تحمیل سکوت»

در تازه‌ترین افشاگری درباره اعمال فشارهای مجازی به چهره‌های معروف، الهام حمیدی، بازیگر، در جدیدترین پست خود در شبکه‌اجتماعی اینستاگرام، به ماجرای تحمیل سکوت بعد از گل‌های جام جهانی و جشنواره فجر اشاره کرد. او دراین‌باره نوشت: «اخیرا خیلی بحث توهین‌های کامنتی به شخصیت‌ها تو رسانه توسط افراد مختلف مطرح شده. گفتم بد نیست بگم من هم تحمیل سکوت رو ٢ جا دیدم: یکبار وقتی فوتبالیست هامون تو جام‌جهانی حق شادی بعد از گل نداشتن و یکبار هم وقتی بازیگرامون بعد شرکت تو جشنواره فجر کلی فحش خوردند». حمیدی در ادامه اضافه کرده‌است: «ظاهرا اشاره به هر اتفاق امیدوارکننده‌ای سیل توهین تو کامنت‌ها و دایرکت رو به همراه داره. آیا واقعا صاحب این اکانت‌های توهین‌کننده، مردم با فرهنگ ایرانی‌ان؟».

مارپیچ سکوت

پیش از افشاگری الهام حمیدی نیز برخی دیگر از چهره‌های هنری، به موضوع هجمه‌های مجازی اشاره کرده بودند. چند روز قبل لیندا کیانی، دیگر بازیگر سینما و تلویزیون هم در پستی به این موضوع اشاره کرده بود. او دراین پست نوشته بود: «عده زیادی هستند که سازماندهی شده میان زیرپست‌های من و همکارانم و یا دیگر چهره‌های شناخته شده با هجمه سنگین کامنتی، سعی دارن که جلوی حق‌گویی ماهارو بگیرن؛ هدفشونم اینه که ما رو اسیر مارپیچ سکوت کنند». کیانی در ادامه اضافه کرده‌است: «برام مهم شد و خواستم از این تریبون به همکارانم توصیه کنم که حواستون باشه تو دام نیوفتید».

فحاشی به‌دلیل کار کردن!

متین ستوده، بازیگر سینما و تلویزیون از دیگر چهره‌هایی است که به موضوع هجمه‌های کامنتی واکنش نشان داد و نوشت: «دیدم بعضی از همکارهای عزیزم درباره توهین‌های کامنتی به شخصیت‌ها در فضای‌مجازی صحبت‌هایی کردن. راستش دلم خیلی گرفت، چون پارسال همین موقع‌ها، خیلی‌ها سرکارشون رو می‌رفتن و زندگی‌شون برمدار بود، اما ولی خیلی‌ها دیگه نمی‌تونستن به سرکار رفتن حتی فکر کنن، چون مورد اهانت و فحاشی و قضاوت قرار می‌گرفتن».

نقش‌آفرینی سلبریتی‌های خارج‌نشین

بررسی‌ها نشان می‌دهد یکی از سرنخ‌های پروژه فشار مجازی به چهره‌های معروف را باید در نقش‌آفرینی برخی چهره‌هایی جست‌وجو کرد که پس‌از ناآرامی‌های پاییز ۱۴۰۱ با خروج از کشور در خدمت اهداف ضدایرانی برخی جریان‌های معاند قرار گرفته‌اند و در یک سال‌گذشته نقشی محوری از اعمال فشار به هنرمندان و چهره‌های معروف به‌منظور موضع‌گیری علیه جمهوری‌اسلامی داشته‌اند. دراین مدت چهره‌هایی از جمله علی کریمی، احسان کرمی، حمید فرخ‌نژاد، برزو ارجمند، مهناز افشار، روناک یونسی و... با رویکردهایی مشابه، کوشیده‌اند با تحت‌فشار قرار دادن هم‌صنف‌های خود و همچنین چهره‌های معروف و سلبریتی‌ها، آنان را به موضع‌گیری‌های ضدمردمی وادار کرده یا حداقل وادار به سکوت کنند.

با شادی مردم همراهی نکنید!

«فشارهای کامنتی» و «فحاشی در فضای‌مجازی» نسبت به هنرمندان و چهره‌های معروف باهدف عدم‌همراهی آنان با جامعه، یکی از ابزارهای جریان‌های معاند بوده‌است. براین‌اساس در مقاطع مختلف شاهد بودیم زمانی که هنرمندان و سلبریتی‌ها در مناسبت‌هایی مانند پیروزی تیم‌های ملی ورزشی یا دستاوردهای ملی دیگر، همگام با مردم شادی کرده‌ یا موفقیت به‌دست آمده را تبریک گفته‌اند، جریان سازماندهی شده‌ای تلاش کرده با فحاشی‌های گسترده و اعمال فشارهای مجازی، چهره‌ها را به سکوت و عدم‌همراهی با مردم وادار کند. در نخستین روزهای آذرماه ۱۴۰۱ بود که پس‌از پیروزی تیم‌ملی فوتبال ایران در مقابل ولز در جریان مسابقات جام‌جهانی فوتبال، موجی از شادی و سرور در کشور به‌راه افتاد و به‌تبع آن، هنرمندان و چهره‌های معروف نیز در صفحات مجازی خود این پیروزی را تبریک گفتند و خوشحالی خود را از این موفقیت ملی ابزار کردند. این ماجرا اما به مذاق جریان‌های معاند خوش نیامد و با هجوم به صفحات مجازی سلبریتی‌ها، تلاش کردند آنان را وادار به سکوت کنند.

هدایت هجمه‌ها از آلبانی

با بررسی پشت‌پرده فشارهای مجازی علیه هنرمندان و چهره‌های معروف، نقش‌آفرینی جریان‌های معاند و ضدانقلاب به روشنی عیان می‌شود. دراین‌میان یک از سرنخ‌های این موضوع را باید در آلبانی و کمپ «اشرف ۳» جست‌وجو کرد؛ جایی که گروه‌های سازمان‌دهی شده منافقین با ایجاد گسترده اکانت‌های فیک، علاوه‌بر تلاش برای فضاسازی‌های مجازی علیه جمهوری‌اسلامی، تحت‌فشار قرار دادن چهره‌های معروف برای موضع‌گیری علیه نظام را در دستورکار دارند. همین چندی قبل بود که انتشار تصاویری از فعالیت‌های مجازی اعضای گروهک تروریستی منافقین، بازتاب گسترده‌ای در افکارعمومی داشت. انتشار این تصاویر حکایت از آن داشت که بسیاری از فحاشی‌های مجازی در شبکه‌های مجازی ازسوی منافقین سازمان‌دهی می‌شود. براساس برخی اطلاعات منتشر شده، گروهک منافقین بیش‌از هزارو ۵۰۰ نیروی آموزش‌دیده را به‌منظور هدایت فشارها و فحاشی‌های مجازی در حوزه‌های مختلف و به‌ویژه اعمال فشار بر چهره‌های معروف سازمان‌دهی کرده‌است.

افشاگری‌های ادمین منافقین

در روزهای اخیر افشاگری ادمین صفحه منافقین در شبکه‌های اجتماعی، پرده دیگری از اهداف ضدایرانی این گروهک تروریستی را کنار زد. به‌دنبال این افشاگری، چت‌های او با مقام‌های رده‌بالای این سازمان نیز منتشر شد؛ چت‌هایی که نشان می‌داد سران منافقین از ادمین خود عصبانی کردن مردم ایران را مطالبه کرده‌اند. براساس سیاست‌گذاری‌های سران منافقین، انتشار اخبار ناامید کننده و دامن زدن به دروغ هایی با هدف برانگیختن خشم جامعه، از اصلی‌ترین رویکردهایی است در دستورکار هجمه‌های مجازی جریان‌های معاند قرار دارد.

ایجاد ۵۰ هزار اکانت فیک در یک ماه

در نخستین روزهای آبان‌ماه ۱۴۰۱ بود که وزارت‌اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران با صدور بیانیه‌ای تبیینی، علاوه‌بر روشنگری درباره مداخلات دولت‌های غربی و به‌ویژه آمریکا در اغتشاشات اخیر کشور، اطلاعات مهمی پیرامون رویکردهای رسانه‌ای آنان در اختیار افکارعمومی قرار دادند. دراین بیانیه مشترک عنوان شده بود که براساس پایش‌های انجام شده در شبکه‌اجتماعی توییتر(ایکس کنونی)، تنها در بازه زمانی ۲۰ شهریورماه ۱۴۰۱ تا ۲۰ مهرماه ۱۴۰۱ بیش‌از ۵۰ هزار اکانت جدید فارسی‌زبان با هویت‌های جعلی دراین شبکه‌اجتماعی ساخته شده‌است تا بر علیه جمهوری‌اسلامی فعالیت کنند.

برچسب‌ها