به گزارش همشهری آنلاین، «اسحاق هرتزوگ»، رئیس اسرائیل امروز چهارشنبه مدعی شده که حوثیهای یمن (انصارالله یمن) از خط قرمز در دریای سرخ عبور کردهاند.
هرتزوگ گفت که فعالیتهای بینالمللی به رهبری آمریکا علیه «دزدهای دریایی تروریستی حوثی» بایستی در قالب «یک ائتلاف بینالمللی حقیقی» تقویت شوند.
اظهارات هرتزوگ بعد از آن مطرح میشود که اداره عملیات تجاری دریایی انگلیس امروز (چهارشنبه) از وقوع حادثه امنیتی در تنگه «باب المندب» و آبهای نزدیک یمن خبر داد.
این سازمان طی بیانیهای اعلام کرد که گزارشهایی مبنی بر وقوع حادثه در نزدیکی بابالمندب و غرب بندر «الحدیده» دریافت کرده و به کشتیها توصیه کرد جوانب احتیاط را رعایت کنند.
هفته گذشته جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید هفته گذشته مدعی شده بود ایالات متحده در حال انجام رایزنیهایی برای تشکیل یک ائتلاف دریایی بینالمللی علیه ارتش یمن برای تضمین عبور ایمن کشتیها در دریای سرخ است.
یک مقام وزارت دفاع آمریکا بعد از آن مدعی شده بود که ایالات متحده در تلاش است ۴۰ کشور را به این ائتلاف نیروی دریایی ملحق کند. این مقام آمریکایی گفت «نیروی دریایی یادشده، منطقهای به وسعت سه میلیون مایل از آبهای بینالمللی را زیر نظر خواهد گرفت و شامل کشورهای عضو فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) میشود.»
محمد البخیتی عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در واکنش به این ادعاها گفت: « اهرم فشارهای دردناکی علیه کشورهایی داریم که در تشکیل ائتلاف بینالمللی در دریای سرخ مشارکت داشته باشند.»
نیروهای مسلح یمن در واکنش به عملیات زمینی اسرائیل در غزه چندین حمله موشکی و پهپادی علیه مواضعی در فلسطین اشغالی و همچنین کشتیهای اسرائیلی در دریای سرخ انجام داده است. ارتش یمن هشدار داده تا زمان ادامه تجاوز علیه غزه کشتیهای حامل بار به مقصد اراضی اشغالی یا از مبدأ آن این عملیاتها ادامه خواهد داشت. این اقدامات نگرانی رژیم اسرائیل و حامی اصلی آن، آمریکا را به همراه داشته است.
وزارت بهداشت دولت حماس در غزه امروز (۲۲ آذر) در شصت هشتمین روز جنگ در غزه، تعداد شهدا را ۱۸۶۰۸ نفر اعلام کرد؛ طبق این اطلاعیه تعداد زخمیها نیز ۵۰۵۹۴ نفر هستند.
دکتر «اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت غزه، همچنین خبر داد که اشغالگران اسرائیلی طی ساعات گذشته دست به ۱۶ جنایت جدید در مناطق مختلف غزه زدهاند که این حملات ۱۹۶ شهید و ۴۹۹ زخمی در پی داشته است، هنوز تعداد زیادی از قربانیان زیر آوار ماندهاند.
ارزیابیهای جدید سازمان ملل نشان میدهد که از زمان آغاز درگیری در تاریخ ۷ اکتبر در غزه، نزدیک به ۴۰۰ هزار ساختمان که اغلب جزو مناطق مسکونی فلسطینیها بوده آسیب دیده و نیاز به تعمیرات اساسی دارند.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه بر کشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آنطورکه تحلیلگران میگویند، عملیات طوفانالاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.