به گزارش همشهری، معاون سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران اعلام کرد: تولید کولرهای آبی با تکنولوزی قدیمی ممنوع شده است.
محمد مهدی پیغمبرزاده افزود: از اول دیماه استاندارد جدید کولر آبی ابلاغ و اجباری میشود و بر این اساس، کولرهای آبی فقط با رده انرژی A و بالاتر امکان تولید دارند که این ردهها عملاً کولرهای پربازده و با فناوری نوین هستند که بازده سرمایشی بالایی دارند و میتوانند جایگزین کولرهای گازی در مناطق غیرگرمسیر شوند.
اما چرا تولیدکولرهای آبی ممنوع شده است. ماجرا از این قرار است که کولرهای آبی فعلی که همه ما در خانههایمان ازآن استفاده میکنیم مصرف برق بالایی دارد. درحالیکه تکنولوژیهای جدیدی به بازار آمده که مصرف برق را کاهش میدهد. آمارها نشان میدهد مصرف انرژی در ایران ۳برابر میانگین جهانی است و نکته این است که برای تولید برق در کشور باید انرژی زیادی مصرف شود به همین دلیل دولت در اقدامی شایسته تصمیم گرفته است تولید کولرهای قدیمی را ممنوع کند.
اما پرسش این است که به جای کولرهای قدیمی باید از چه کولرهایی استفاده کنیم؟
به جای کولرهای آبی قدیمی میتوانیم از کولرهای آبی جدید با فناوری نوین که ۲سال است وارد بازار شدهاند استفاده کنیم.
این کولرهای جدید به جای موتورهای قدیمی از الکتروموتورهای پربازده بیال دی سی بهره میبرند و پد سلولزی دارند و دارای بدنه پلیمری هستند. با این مکانیزم این کولرها برق کمتری مصرف میکنند و در عین حال خنکی بیشتری نیز در خانه ایجاد میکنند.
در واقع کولرهای آبی بیال دی سی با موتور پربازده و بدنه پلیمری میتوانند تا ۱۵۰ متر فضا را خنک کنند، این در حالی است که برای چنین فضایی بعضا ۲ عدد کولرگازی استفاده میشود، اما چنانچه از این کولرها استفاده شود، علاوه بر کمک به اقتصاد خانوار، مصرف برق بهمراتب کاهش پیدا میکند.
همچنین سیستم کولرهای آبی سرمایش تبخیری است که دمای هوا را با ترکیب رطوبت در محدوده آسایش کم میکند، استفاده از کولرهای گازی در مناطق گرمسیر و به خصوص گرم و مرطوب کاربرد دارد که گزینه دیگری متصور نیست، چراکه کولرهای آبی سیستمشان سرمایش تبخیری است که دمای هوا را با ترکیب رطوبت در محدوده آسایش کم میکند و اختلاف دما ایجاد میشود؛ اما هوایی که وارد محیط داخل میشود رطوبت دارد و در مناطق گرم و مرطوب امکان استفاده از کولرهای آبی وجود ندارد.