به گزارش همشهری آنلاین، بورل در این بیانیه با لحنی شدید اعلام کرد: «اتحادیه اروپا بهشدت نگران تخصیص بودجه اضافی برای توسعه شهرکسازی و فعالیتهای مرتبط با آن است که توسط کنست در متمم بودجه سال ۲۰۲۳ تصویب شدهاست.»
وی مخالفت اتحادیه اروپا را با «سیاستها و فعالیتهای مرتبط با شهرکسازیهای اسرائیل، از جمله در قدس شرقی و اطراف آن» تکرار و تصریح کرد: «تصویب این بودجه اضافی در شرایطی است که خشونت علیه فلسطینیها توسط شهرکنشینان افراطی در کرانه باختری اشغالی به سطوح بیسابقه ای رسیده است. »
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد: «گسترش شهرکهای غیرقانونی و جابجایی اجباری فلسطینیها امنیت کرانه باختری را تضعیف میکند و این امر اسرائیل را امنتر نمیکند.»
بورل در پایان این بیانیه خاطر نشان کرد: «شهرکسازیها نقض فاحش قوانین بینالمللی بشردوستانه، مانع اصلی تحقق راهحل تشکیل دو دولت و تهدیدی برای ثبات منطقه است.»
بر اساس جزئیات بودجه ۲۰۲۳ رژیم صهیونیستی، بیش از ۲۵ میلیون دلار به احداث شهرکهای صهیونیستنشین در کرانه باختری اشغالی اختصاص داده شده است. وزارت امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین پیشتر هشدار داده بود که سیاستهای رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی، بیاعتنایی و بیاحترامی به قوانین بینالمللی است.
به گزارش ایرنا، پس از اشغال کرانه باختری رود اردن و قدس در سال ۱۹۶۷ توسط اسرائیل بیش از ۲۵۰ شهرک یهودینشین در این مناطق ساخته شده و حدود ۶۵۰ هزار یهودی در آنها ساکن هستند. بر اساس اصول حقوق بین المللی سکونت آنان در این شهرکها که در منطقه اشغالی ساخته شده، غیرقانونی است.
علیرغم مخالفت های جهانی با شهرک سازی های غیرقانونی و اشغالگری های رژیم صهیونیستی این رژیم در دهه های گذشته بیش از ۵۰ درصد کرانه باختری (از جمله بیت المقدس) را برای ساخت شهرک های مسکونی و پایگاه های نظامی تصرف کرده است.