خبرهای جذاب و کوتاه دنیای فناوری امروز را از «تایید ادعای افرادی که یوفوها را مشاهده کرده اند از سوی یکی از فرماندهان نیروی دریایی آمریکا» تا «پرداخت غرامت ۷۰۰ میلیون دلاری گوگل» را اینجا بخوانید.

یوفوها در زمین

یکی از فرماندهان سابق نیروی دریایی آمریکا ادعاهای برخی افراد مبنی بر مشاهده یوفوها و مواجهه با هوش غیرانسانی را تأیید کرد. «تیم گالاودت» می‌گوید که افشاگران یوفو مانند «دیوید گروش» در مورد مأموریت‌های دولتی برخورد با موجودات غیرانسان حقیقت را می‌گویند. به‌گفته او، ما هنوز در حال تلاش برای یادگیری در مورد فناوری‌های تولید شده توسط موجودات غیرانسان هستیم و این می‌تواند در هر مبارزه نظامی برای ما برتری ایجاد کند. این دلیل خوبی برای افشا نکردن ماهیت فناوری مورد استفاده است. ما به‌خاطر آینده قابل پیش‌بینی نمی‌خواهیم همه فناوری‌های تولید شده توسط موجودات غیرانسان را منتشر و افشا کنیم. با وجود این، من باور دارم زمان آن فرا رسیده است که ما افشا کنیم که با هوش موجودات غیرانسان در تماس هستیم. این چیزی است که باید برای افکار عمومی مطرح شود.

۷۰۰

میلیون دلار

گوگل با ایالت‌های آمریکایی توافق کرد به‌خاطر سیاست‌های پلی استور خود به مصرف‌کنندگان این کشور صدها میلیون دلار غرامت دهد. در پرونده شکایت ایالت‌ها و مصرف‌کنندگان آمریکایی علیه سیاست‌های انحصارطلبانه پلی‌استور، گوگل حالا اعلام کرده است که ۷۰۰میلیون دلار غرامت پرداخت خواهد کرد تا این پرونده بسته شود. از این رقم ۶۳۰میلیون دلار به مصرف‌کنندگان و ۷۰میلیون دلار به صندوق ایالت‌ها خواهد رسید. گوگل درماه سپتامبر درخصوص شکایت جمعی ایالت‌ها و مصرف‌کنندگان آمریکایی که در سال ۲۰۲۱ثبت شده بود، به توافق رسید تا این پرونده را خاتمه دهد. اما این شرکت روز گذشته جزئیات این توافق را به‌صورت عمومی منتشر کرده است. این شکایت به سیاست‌های انحصارطلبانه پلی‌استور در دنیای اندروید مربوط می‌شد و تمام ۵۰ایالت آمریکا در این پرونده حضور داشتند.

۳۰۰

میلیارد تومان

روح‌الله دهقانی، معاون علمی رئیس‌جمهور در مراسم بهره‌برداری از خط تولید سی‌تی اسکن ۱۶ اسلایس و آغاز صادرات دستگاه‌های ونتیلاتور یک شرکت دانش‌بنیان به کشورهای اروپایی اعلام کرد که سالانه حداقل ۳۰۰میلیارد تومان صرفه‌جویی برای اقتصاد این حوزه ایجاد خواهد شد. دهقانی با بیان اینکه ساخت سی‌تی اسکن علاوه بر تأمین نیاز حوزه سلامت و صرفه‌جویی ارزی، جریان‌سازی و ترغیب فعالان این عرصه به ساخت تجهیزات پزشکی پیشرفته و فتح قله‌های فناورانه در حوزه سخت‌افزارهای پزشکی را به همراه می‌آورد، گفت: خوشبختانه در حوزه تولید دارو در سطح خوبی از توانمندی هستیم و بیش از ۷۰درصد از نیاز دارویی کشور به وسیله شرکت‌های دارویی تأمین می‌شود اما در تجهیز پزشکی این میزان ۴۰درصد است. یعنی هنوز به میزان ۶۰درصد تا توانمندی کامل و خودکفایی جای کار داریم.

اورانیوم گرفتن از آب

گروهی از دانشمندان دانشگاه شمال شرقی چین روشی الکتروشیمیایی برای استخراج اورانیوم از آب دریا ابداع کرده‌اند که این پتانسیل را دارد که منبع انرژی نامحدودی برای بشریت فراهم کند. براساس برآوردهای فعلی، حدود ۸میلیون تُن ذخایر شناخته شده اورانیوم در خشکی وجود دارد. این میزان اورانیوم برای سوخت‌رسانی به رآکتورهای هسته‌ای جهان برای قرن‌ها براساس فناوری کنونی کافی است، اما در دریا حدود ۴.۵میلیارد تُن به شکل یون‌های اورانیل محلول وجود دارد. اگر بتوانیم این میزان اورانیوم را به شکلی به صرفه از نظر اقتصادی استخراج کنیم، آینده انرژی، بسیار روشن خواهد بود. بهتر از آن، با حذف اورانیوم از آب دریا، مقدار بیشتری از پوسته زمین خارج می‌شود و سوخت هسته‌ای برای بیش از یک میلیارد سال در هر مقیاس پیش‌بینی‌شده‌ای برای فرزندان ما فراهم می‌شود.