دورهمی‌های شب یلدا بهترین فرصت برای ساختن خاطره‌های خوب است و برای ساختن این خاطرات، چه چیزی بهتر از پیدا کردن یک سرگرمی دسته‌جمعی که هم مفرح باشد، هم شاد و سرگرم‌کننده؟

همشهری آنلاین - نیلوفر ذوالفقاری: برای اینکه دورهمی شب یلدا کسل‌کننده نشود و همه با تلفن همراه خودشان را سرگرم نکنند، امسال به بهانه وقت اضافه این شب،سراغ تجربه بازی‌های گروهی بروید. بعضی از این بازی‌ها را مرور کرده‌ایم تا برای داشتن یک دورهمی شاد و سرگم‌کننده در طولانی‌ترین شب سال، ایده بگیرید.

عملکرد معکوس

تعداد شرکت‌کننده: ۳ نفر به بالا

رده‌سنی: ۷ سال به بالا

وسایل موردنیاز: وسیله‌ای لازم ندارد

قوانین بازی: در این بازی باید از طرف مقابل سوالهایی بپرسید و او جوابمعکوس بدهد. مثلا: امشب، شب یلداست؟ طرف مقابل باید بگوید: نه!هر چهشخص پرسشگر سریعتر سوال بپرسد بازی هیجان انگیزتر می‌شود و طرفمقابل باید تمرکز و سرعت عمل بیشتری نشان دهد.انتخاب سوال‌های بدیهی هم باعث می‌شود شرکت کننده گیج شود و شانس برنده شدن او کاهش پیدا کند.اگر بازی را با جمع بچه‌ها یا جوان‌ترها شروع کنید، می‌توانید به یک شکل پرتحرک‌تر هم آن را اجرا کنید. مثلا آن را به بازی بشین پاشوی برعکس تبدیل کنید،یک نفر مسئول دستور دادن شود و بقیه باید دستور او را برعکس اجرا کنند. هر بازیکنی که اشتباه عمل کند حذف می‌شود تا در نهایت یک تفر باقی بماند و برنده شود.

پانتومیم

تعداد شرکت‌کننده: ۴ نفر به بالا

رده‌سنی: ۸ سال به بالا

وسایل موردنیاز: کاغذ و خودکار

قوانین بازی: شرکت‌کنندگان به دو گروه تقسیم می‌شوند. کلمات سوژه پانتومیمرا روی کاغذ بنویسید. برای انتخاب کلمات می توانید از ضرب المثل ها،عناوین مختلف، فیلم ها، نمایش های تلویزیونی، ، مکان های تاریخی،شخصیت های معروف، اسامی دانشمندان و ….. استفاده کنید. هر مرحلهاز بازی زمان مشخصی دارد.بازیکن اول با انتخاب یک برگه، بازی را شروعمی‌کند.گروه شروع کننده باید یک بازیکن را برای اجرای کلمه انتخاب کند واو با حرکات بدن و بدون این که حتی یک کلمه حرف بزند منظور خود را بهدیگران برساند. اگر تیم بازیکن بتواند کلمه را حدس بزند،گروه یک امتیازمی‌گیرد. هر کدام از تیم‌ها نتوانند جواب را حدس بزنند و زمان به پایان برسد،بدون امتیاز به مرحله بعد می‌رود.

حدس کلمه

تعداد شرکت‌کننده: ۳ نفر به بالا

رده‌سنی: ۸ سال به بالا

وسایل موردنیاز: کاغذ و خودکار

قوانین بازی: یک نفر را انتخاب و او را از جمع خارج می‌کنید. بعد با بقیهتصمیم می‌گیرید تا یک کلمه را انتخاب کنید و آن را روی یک تکه کاغذمی‌نویسید. حالا بازیکنی را که برای شروع انتخاب کرده‌ بودید صدا کنید تابیاید و شما کاغذ را به پیشانی‌ او بچسبانید.حالا او باید کلمه‌ای را که رویکاغذ نوشته شده حدس بزند. شما می‌توانید برای جذاب‌تر شدن این بازیزمان و تعداد سوال‌ها را محدود کنید. مثلا تعداد ۴۰ سوال در ۱۰ دقیقه. شمامی‌توانید برای بازیکنانی که نمی‌توانند درست حدس بزنند،‌ مجازات تعیینکنید و به برنده‌ها پاداش دهید. هرقدر نام‌هایی که انتخاب میکنید عجیب وغریب باشند ، حدس زدن آن سخت‌تر خواهد بود و بازی جذاب‌تر می‌شود.

دوز

تعداد شرکت‌کننده: ۲ نفر

رده‌سنی: ۶ سال به بالا

وسایل موردنیاز: طرح بازی روی کاغذ، ۶ مهره در ۲ رنگ مختلف

قوانین بازی: در شیوه سنتی بازی دوز که به آن XO هم می‌گویند، طرح بازیروی کاغذ یا زمین ترسیم می‌شود. ۲ نفر می توانند بازی را آغاز کنند. دوسری مهره که در گذشته از سنگ‌های سفید و سیاه به جای آنها استفادهمی‌شد به عنوان ابزار در این بازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. ۹ جایگاهبرای قرار دادن مهره‌ها ایجاد می‌شود. به انتخاب خودتان یک نفر بازی راشروع می‌کند و اولین مهره را قرار می‌دهد و سپس نفر بعدی، به این صورتبه ترتیب و یک در میان بازی را ادامه می‌دهید و هر کس موفق شود ۳مهره‌اش را در یک راستا قرار دهد برنده است.

گل یا پوچ

تعداد شرکت‌کننده: ۲ نفر به بالا

رده‌سنی: ۴ سال به بالا

وسایل موردنیاز: یک وسیله کوچک مثل سنگ‌ریزه،نخود یا کاغذ مچاله‌شده

قوانین بازی: افراد به دو گروه مساوی تقسیم می‌شوند. سرگروه صاحب گل،باید گل را به گروه مقابل نشان دهد و سپس آن را به‌طور پنهانی در یکی ازدست‌هایش قرار می‌دهد، سپس همه مشت گره‌کرده خود را در مقابل دید گروهمقابل قرار می‌دهند. نفرات گروه دوم با کنجکاوی و دقت و هوشیاری از حرکتدست سرگروه و نفرات، نگاه‌ها و حالت چهره‌ها حدس می‌زنند و به سرگروهمی‌گویند. سرگروه بنا بر حدس خود و گروهش، دست‌های مشکوک را کنارگذاشته و بقیه را یکی یکی با گفتن واژه پوچ یا خالی کنار می‌گذارد و به اینترتیب به گل نزدیک‌تر می‌شوند.

بازی حافظه

تعداد شرکت‌کننده: ۳ نفر به بالا

رده‌سنی: ۱۰ سال به بالا

وسایل موردنیاز: وسیله خاصی نیاز ندارد

قوانین بازی: این بازی را می‌ توانید با یک گروه بزرگ که دور تا دور اتاقنشسته اند اجرا کنید. افراد شرکت کننده در بازی، دور یک دایره فرضیمی‌نشینند و نفر اول با گفتن یک جمله کوتاه با خلاقیت خودش بازی را شروعمی‌کند. نفر دوم جمله را از اول تکرار می‌کند و یک جمله کوتاه دیگر اضافهمی‌کند. نفر سوم هم این دو جمله را کامل تکرار می‌کند و جمله کوتاه دیگریبه آن اضافه می‌کند. بازی به همین ترتیب ادامه پیدا می‌کند و هر شرکت‌کنندهجملات را از اول تکرار و جمله کوتاهی به آن اضافه می‌کند. هر کسی کهکلمه‌ای را فراموش کند، از بازی حذف می‌شود و برنده نهایی کسی است کهجملات را بدون اشتباه تکرار کند تا جایی که همه از بازی حذف شوند و تنهافرد برنده باقی بماند.

چشمک

تعداد شرکت‌کننده: ۴ تا ۱۰ نفر

رده‌سنی: ۸ سال به بالا

وسایل موردنیاز: کاغذ و خودکار

قوانین بازی: این بازی با اینکه ساده و مفرح است،کمتر افرادی آن را امتحان کرده‌اند.کاغذ را به تعداد شرکت‌کنندگان در بازی به تکه‌های کوچک تقسیم کنید.تنها روی یکی از تکه‌ها،علامت چشمک کشیده می‌شود. هر شرکت‌کننده به صورت شانسی یک تکه کاغذ را انتخاب می‌کند. بازیکنی که روی قرعه آنعبارت چشمک نوشته شده ‌است موظف است به دیگر بازیکنان چشمک بزندبه طوری‌که فقط بازیکن مخاطبش متوجه چشمک زدن او شود و به همینصورت ادامه دهد تا یک نفر باقی بماند و آن یک نفر بازنده بازی است. درروند بازی بازیکنان می‌تواند حدس بزنند که چشمک دست کدام بازیکن است،حال در صورتی‌که درست حدس زده باشند بازیکنی که چشمک دستش بودهبازنده بازی است، در غیر این صورت کسی که حدس زده و حدسش اشتباهبوده بازنده است و باید مجازات شود.

منبع: روزنامه همشهری