به گزارش همشهری آنلاین، قریب به هشتاد روز از آغاز جنگ اخیر رژیم صهیونیستی با نیروهای مقاومت فلسطینی میگذرد و در این مدت صهیونیستها کلکسیونی از نقض حقوق و قواعد بینالمللی و جنایات جنگی را برای خود ایجاد کردند. قطع آب غزه و ایجاد بحران آبی در این منطقه از جمله فشارهای غیرانسانی اسرائیل بر روی غیرنظامیان بود که واکنش بسیاری از اشخاص و نهادهای بینالمللی را در پی داشت. در این باره با سعدالله زارعی، کارشناس مسائل بینالملل و منطقه گفتوگویی داشتیم که در ادامه میخوانید.
آب، حق اولیه هر انسانی است
زارعی در ابتدا گفت: اولین حقی که در حقوق بشر و منشور سازمان ملل مورد اشاره قرار گرفته است، حق حیات است که در اندیشه اسلامی و در سایر عقاید و فرهنگها نیز مورد توجه واقع شده است. حق حیات در این مفهوم ابتدایی وابسته به 4 عنصر است که عبارتند از آب، غذا، نور و هوا. به عبارتی وقتی سخن از دفاع از حق حیات به میان میآید یعنی آب، هوا و نور مورد دفاع واقع شدهاند و هیچ انسانی را نمیتوان از این حقوق محروم کرد و هر حمله و تجاوزی به این عناصر، تجاوز به حقوق اولیه قلمداد میشود.
اسرائیل با قطع آب دست به نسلکشی مردم فلسطین زده است
وی افزود: با این مقدمهای که گذشت، چیزی که امروزه در سرزمینهای اشغالی رخ میدهد این است که رژیم صهیونیستی با قطع آب و مانع شدن از انتقال آب به مردم غزه به تقابل با این مردم برخاسته و به جنگ و درگیری با اولین و مهمترین حقوق انسانی رفته است. موضوع رساندن آب و بحران آبی که امروزه مردم فلسطین با آن دست و پنجه نرم میکنند چیزی نیست که متأثر از فکر و اندیشه خاصی باشد و هیچ چیزی قابلیت منع آن را ندارد. لذا اسرائیلیها از این جهت متهم به نسلکشی مردم فلسطین هستند. آنان هیچگاه به وجود آوردن این وضعیت ناگوار آبی را نمیتوانند به حساب دفاع مشروع یا واکنش نسبت به عملیات طوفانالاقصی بگذارند که در تاریخ 7 اکتبر(15مهر) نیروهای مقاومت انجام دادند.
هدف اسرائیل نابودی مقاومت نیست، آنها نابودی ملت فلسطین را میخواهند
کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: حتی برخورداری هر انسان از حقوق اولیه قابل تفکیک به دستهها و گروههای مختلف هم نیست، یعنی یک انسان اگر زندانی هم باشد؛ پس از محاکمه عادلانه تا آخرین لحطه عمرش باید از این حقوق و عناصری که گفته شد استفاده کند و از آنها بهره ببرد. چون اسرائیلیها در پی نابودی ملتی به نام فلسطین هستند، نه جنگ با گروههای مقاومت، هیچ تفکیکی را در میدان کار قائل نمیشوند و با اعمالی نظیر قطع کردن آب یا مورد هدف قرار دادن منابع آبی مردم غزه که حیات این ملت را تهدید میکند راه را به سویی میبرند تا آن هدفِ نابودسازی فلسطینیان راحتتر صورت گیرد.
اسرائیل مانع از آبرسانی به غزه میشود
زارعی در انتها اظهار داشت: علاوه بر این، اسرائیلیها به هیچ عنوان نمیتوانند نسبت به این جنایت شانه خالی کرده و فاجعه انسانی به وجود آمده را متوجه به جای دیگری بکنند. نوار غزه تا قبل از این شرایط در حد نیاز و با تمام دشواریها آب خود را تأمین میکرد، اما امروزه اسرائیل نه تنها آب آنها را قطع کرده یا منابع آنان را به وسیله مورد هجوم قرار دادن حملات نظامی نابوده ساخته، بلکه آب فلسطینیان را مسموم و آلوده نیز میکند. همچنین رژیم صهیونیستی مانع از ورود آب به غزه هم میشود، به طوری که اگر کشوری بخواهد آب به آنجا منتقل کند یا مسئولیت آبرسانی را عهدهدار شود اسرائیل با دخالتهای خود مانع از رخداد این موضوع خواهد شد. قطعنامهای که اخیراً 153 کشور در آن خواهان آتشبس در غزه بودند، به خوبی حاکی از این است که یک جبهه عظیم جهانی نسبت به این وضعیت انسانی در غزه از جمله بحران آبی معترض بوده و آن را محکوم میکند اما به هرحال؛ لابی چند کشور از جمله آمریکا مانع از آن شد تا این فجایع انسانی در غزه پایان بگیرد و با وتو خود قطعنامه صادر نشد.