به گزارش همشهری آنلاین، سید مرتضی سقائیان نژاد امروز در دیدار با ائمه جماعات مساجد منتخب قم که در سالن رضوان شهرداری برگزار شد اظهار کرد: شهرداری محوریترین دستگاه شهری است که مکلف به اداره شهر است و باید به شهر به چشم یک موجود زنده نگاه کند تا بتواند آن را ازنظر اداره موردتوجه اساسی قرار دهد.
شهردار قم مهمترین وظایف شهرداری را مدیریت هزینه و درآمد شهری خواند و گفت: روزانه ۲۷ میلیارد تومان برای مردم قم هزینه میشود که این پول از مردم و برای مردم هزینه میشود.
سقائیان نژاد یکی از بحثهای مهم در شهرهای اسلامی را مسجد محوری معرفی کرد و افزود: مرکز محله که از مسجد و بازار تشکیلشده نقش اساسی در شهر دارد و دو ردیف بودجه برای این امر اختصاص پیداکرده که کمک بهظاهر مساجد و فعالیت کانونهای فرهنگی هنری را شامل میشود و برای هر مسجد ۷۰ مترمربع فضای تجاری در نظر گرفته شده است.
وی درباره مشارکت خیرین در امر مساجد، بیان کرد: اگر خیری در امر ساختوساز مسجد شرکت کند، شهرداری یکسوم بودجه را تقبل خواهد کرد؛ چرا که توجه به مسجد، نماز و دین، باعث مرتفع شدن بسیاری از مشکلات مردم و جامعه میشود.
شهردار قم خاطرنشان کرد: در برنامه دوم شهر مقدس قم، در بحث سختافزاری به زیرساختهای شهری توجه خاصی شده که ساخت ۳۵ تقاطع غیر همسطح در دستور کار قرار دارد و تاکنون ۲۲ تقاطع آن در محورهای خیابان فردوسی، جمهوری، صیاد شیرازی و کبیری انجام شده است.
وی تأکید کرد: بعضی از خیابانها مانند شهیدان برقعی، روحانی، عماریاسر، ۵۰ ساله بوده که تا پایان این ماه تمام تملکات به تونل غدیر وصل میشود تا راههای بینشهری از لحاظ آمدوشد قوام بیشتری داشته باشد.
سقائیان نژاد در خصوص ناوگان خدمات حملونقل شهرداری قم و حضور بیش از ۲۰ میلیون زائر در سال، ابراز کرد: کنار گذاشتن تاکسیهای فرسوده، جمعآوری وانتبارها از مرکز شهر و انتقال آن به حاشیه شهر، پاکسازی ساحت مقدس حرم مطهر بانوی کرامت از دستفروشها، آمادهسازی پیادهراه خیابان ارم، تأمین اتوبوس اطراف حرم مطهر و آسفالت معابر که تاکنون ۳۰۰ هزار تن را به خود اختصاص داده است ازجمله اقدامات شهرداری قم است.
وی اضافه کرد: گلآرایی شهر نیز بهصورت یکسان در سطح شهر انجام میگیرد و تفاوتی بین مناطق ۲، ۶ و ۴ وجود ندارد و سالانه شهرداری از مناطق برخوردار گرفته و به مناطق دیگر تزریق کرده است.
سامانه هوشمند حملونقل عمومی راهاندازی میشود
شهردار قم در برنامه دوم بحث نرمافزاری را مدنظر قرار داد و بیان کرد: فرایند هوشمندسازی سیستم شهرداری در ابعاد مختلف و راهاندازی سامانه هوشمند حملونقل عمومی ازجمله این کارهاست.
وی در ادامه با توجه به خشکی هوای قم تأکید کرد: فضای سبز شهری با ۴۰۰ بوستان باعث تلطیف شهر شده و ۱۵۰ بوستان دیگر اضافه شده که همه دارای محیط آموزشی هستند.
شهردار قم در ادامه ابراز کرد: قم قویترین سیستم ایمنی در کشور را داراست و ۲۴ پایگاه آتشنشانی در سطح شهر وجود دارد؛ بوستانها نیز از لحاظ برقگرفتگی، کنترل کردن سرقتها با حضور ارگانهای امنیتی دارای امنیت بسیاری هستند.
وی به سجایای شهر قم اشاره کرد و گفت: با توجه به وجود حرم مطهر، مسجد مقدس جمکران، حضور مراجع تقلید و حوزههای علمیه در شهر مقدس قم باید بحث معماری اسلامی بیشازپیش، مدنظر قرار گرفته شود.
وی ارتباط شهرداری مناطق مختلف شهر با مساجد شهر را از سرمایههای اجتماعی قم دانست و افزود: در این راستا یکی از اصلیترین حلقههای اتصال، ائمه جماعات هستند که میتوان با تعامل با ایشان نقاط ضعف را از بین برد.
کمک در تأمین هزینههای نوسازی مساجد، مشارکت در تجهیز لوازم فرهنگی مساجد برای جذب حداکثری قشر جوان به مسجد، ارتباط مستمر شهردارهای مناطق مختلف شهری با ائمه جماعات مساجد، لزوم برنامهریزی برای رعایت حجاب و عفاف در بوستانها، ازجمله مهمترین دغدغهها و موضوعاتی بود که توسط ائمه جماعات مساجد منتخب شهر مقدس قم در این نشست بیان شد.