سیدهادی سیدافقهی، کارشناس مسائل منطقه گفت: عربستان در روزهای اول جنگ که مردم غزه تحت بمباران بمب‌های یک تُنی بودند، در کشور خود مراسم هالووین و فستیوال زیباترین سگ دنیا برگزار می‌کرد که فیلم و عکس‌هایش هم موجود است!

به گزارش همشهری آنلاین، سال جدید میلادی در وضعیتی آغاز شد که همچنان حملات و کودک‌کشی‌های رژیم صهیونیستی در نواز غزه ادامه دارد. درحالیکه بسیاری از کشورهای اروپایی مثل سوئیس و فنلاند سال نوی جدید را با یاد مردم مظلوم فلسطین آغاز کردند، حکام عرب چندان تمایلی به محدودسازی جشن‌ها نداشته و گویی برایشان این موضوع چندان محوریت خاصی را در بر نمی‌گیرد. درباره این نوع واکنش که در اصل بروز حقیقت یک سیاست است با سیدهادی سیدافقهی، کارشناس مسائل منطقه گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

بعضی از حکام منطقه دست‌نشانده‌اند

سیدافقهی در ابتدا گفت: مسأله واکنش و عکس‌العمل حکام منطقه در قبال مسائل گوناگون قابل فهم است، چرا که اگر نگوییم صددرصد آن‌ها نود درصدشان یا دست‌نشانده هستند، یا از آمریکا و رژیم صهیونیستی ترس دارند. بسیاری از کشورها دست به عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی زدند از مصر در زمان انورسادات گرفته تا اردن در زمان ملک حسین. همچنین اخیراً هم بعضی دیگر از کشورها مثل مغرب، بحرین و سودان هم دست به عادی‌سازی روابط زدند. عربستان هم در مراحل آخر عادی‌سازی بود که عملیات طوفان‌الاقصی آن را خنثی ساخت.

رسانه صهیونیست‌ها با نام عربی

وی افزود: پس در کل توقع چندانی از این کشورها نباید در این راستا داشت، گرچه بعضاً در رسانه‌های خود و از طریق سیاست اعلامی و نه اعمالی به شکل منافقانه تحرکاتی دارند؛ اما نیش خودشان را هم وارد می‌سازند. به طور مثال در گزارشی تحلیلی در شبکه العربیه سعودی که در اصل العبریه است، کارشناس وقتی واقعه حمله به بیمارستان الشفا را به بهانه حضور نیروهای مقاومت در آن تحلیل می‌کرد می‌گفت ظاهراً در زیر اینجا مقر حماس وجود داشته، یعنی رسانه‌ای که قرار است درد و رنج مردم فلسطین را به جهان مخابره کند این گونه عملی را از خود بروز می‌دهد.

این تحلیلگر مسائل منطقه اشاره داشت: برخی دیگری از کشورهای منطقه هم محتاطانه و دست به عصا حرکت می‌کنند، مثل قطر و کویت که اجازه تظاهرات را در کشورهای خود برای همدردی با فلسطینیان صادر می‌کنند آن هم فقط در خصوص مسائل مدنی و انسانی، نه در موضوعات سیاسی و سطح بالاتر. به تعبیری این تظاهرات جنبه نمادینی داشت. اساسا قطر یک پایگاه صهیونیستی و آمریکایی است که در آن مذاکرات موساد، سیا و حماس شکل گرفت. قطر در اصل کاسبی خودش را دارد. از طرفی الجزیره را بالا می‌آورد که بگوید من اخبار غزه را 24ساعته پوشش می‌دهم اما از آن طرف همین شبکه اولین رسانه‌ای است که دست به یک تابوشکنی زد و از کارشناسان صهیونیست در برنامه‌ها و گفت‌وگوهای خود دعوت به عمل آورد. حتی در برخی از نقل‌ها آمده آمریکا در ترور حاج قاسم سلیمانی از پایگاه «العدید» در قطر که کنار کاخ «امیریه» است استفاده کرده!

مردم اروپا کریسمس را به یاد فلسطینیان بودند

افقهی گفت: در مورد جشن کریسمس و سال نو میلادی امسال، سوریه هم جشن داشت اما با حرمت و چندان به پایکوبی و سرور نپرداختند، حتی خود آقای رئیسی هم سال نوی میلادی را در پیامی تبریک گفت، اما این یک رسم است و پروتکل و همانطور که گفتم مثلا در سوریه با اینکه مراسم برگزار شد اما به جشن و سرور مشغول نشدند. اما همین عربستان نه فقط در ایام سال نوی میلادی که در روزهای اول جنگ که مردم غزه تحت بمباران بمب‌های یک تنی بودند، در کشور خود مراسم هالووین و فستیوال زیباترین سگ دنیا برگزار کرد که فیلم و عکس‌هایش هم موجود است! این در صورتی است که در پایتخت کشورهای اروپایی، ضمن برگزاری مراسم و سنت کریسمس پرچم فلسطین را هم بالا می‌برند چرا که به خوبی مطلع هستند موضوع اصلی و مهم امروز جهان مسأله جنگ غزه است. لذا کشورها و ملت‌ها را نباید یکی انگاشت و با یک چوب همه را زد.