به گزارش همشهری آنلاین، بحران انسانی در غزه به وضعیت حداکثری خود میرسد و از ابتدای درگیری اخیر مقاومت فلسطینی با نیروهای رژیم صهیونیستی بارها نهادهایی مثل سازمان ملل و سازمان بهداشت جهانی از برجستگی وضعیت بحرانی و وخیم در غزه سخن به میان آوردند. درباره چرایی تقلیل یافتن کمکهای بشر دوستانه به نوار غزه با سعدالله زارعی کارشناس مسائل منطقه گفتوگویی داشتیم که در ادامه میخوانید.
بیان یک مسأله مهم
سعدالله زارعی در ابتدا گفت: درباب موضوع کمکرسانی به غزه در نظر گرفتن چند نکته مهم حائز اهمیت خاصی است. اساساً بحث ورود کمکهای بشردوستانه از سوی گروهها و نهادهای مختلف مستلزم اجازه دو دولت مصر یا رژیم صهیونیستی است. درحال حاضر با توجه به تهدیدات و فشارهایی که از سوی رژیم اشغالگر قدس درمورد ارسال موادغذایی و سایر کمکها به غزه از طریق گذرگاه رفح صورت گرفته است، دولت مصر تقریبا کار خاصی را انجام نمیدهد و در چهارچوب آنچه که رژیم صهیونیستی با آن به توافق رسیده است عمل میکند.
وضعیت بحرانی بیسابقه
وی افزود: توافق صهیونیستها با دولت مصر سر این موضوع است که روزانه باید تنها 50 کامیون وارد غزه شود. البته در شرایط غیرجنگی این عدد به 800 میرسید که این 800 کامیون نه فقط از گذرگاه رفح که از هفت گذرگاه موجود در غزه وارد این منطقه میشدند. این درحالیست که طبیعتاً در زمان جنگ نیازها در حوزههایی مثل غذا، دارو، پوشاک و... به دلیل وضعیت بحرانی جنگ و مختل شدن کار و زندگی افزایش پیدا میکند، اما با تمامی این شرایط شاهدیم که ارسال کمکها به غزه تا چه حدی تقلیل یافته و رژیم صهیونیستی هم فشار خود را بالا میبرد. لذا با توجه به آنچه که گذشت صلیب سرخ جهانی هم باید با اسرائیل به توافق برسد تا بتواند کمکی را به غزه ارسال کند. بحران انسانی حاضر در غزه موضوع کمنظیری است که جامعه جهانی را وادار ساخته تا به آن توجه کند.
سلاحی به نام بحران
او در انتها اشاره داشت: نکته مهم دیگر این است که اساسا رژیم صهیونیستی سعی دارد از این وضعیت بحرانی به مثابه یک سلاح استفاده کند و با افزایش حداکثری فشار بر روی مردم نوار غزه کاری کند که اهالی آنجا و مشخصاً مقاوت فلسطینی تضعیف و سپس تسلیم شود. اسرائیل به طور کلی نه تنها هیچ همراهیِ خاصی در قبال کمک به فلسطین ندارد، بلکه با ممانعت از ایصال هرآنچه که یک انسان نیاز دارد دشمنی خود را نشان میدهد. نکته مهم دیگر این است که اساسا فشارهای وارد شده بر اسرائیل در جهت کم کردن فشار بر روی نوار غزه چندان جدیت خاصی ندارد. لذا شاهدیم وقتی که اخیرا قطعنامهای از سوی سازمان ملل صادر شد، هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و آنها به کارشان ادامه دادند.