همشهری آنلاین: آشا محرابی، بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما که به عنوان عضو هیئت انتخاب، نمایشهای تلویزیونی رسیده به چهلودومین جشنواره بینالمللی فجر را دیده است، باور دارد این گونه نمایشی، از روزهای اوج خود فاصله گرفته و نیاز است با استفاده از دانش و تجربه متخصصان و هنرمندان آگاه، مورد توجه جدی قرار بگیرد.
نمایشهای تلویزیونی، در چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، یک بخش ویژه و رقابتی را به خود اختصاص دادهاند که در کنار رادیو تئاتر، کارگاههای آموزشی و سمینار پژوهشی، آغازگر این رویداد بزرگ هنرهای نمایشی کشور هستند.
بخش نمایشهای تلویزیونی، از 27 تا 29 دی برگزار میشود و برگزیدگانش در افتتاحیه رسمی چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، معرفی خواهند شد.
آشا محرابی، بازیگر تئاتر که در 30 سال گذشته، حضوری پُر رنگ در آثار تلویزیونی هم داشته است، در گفتوگویی ، درباره تجربه حضور خود در هیئت انتخاب بخش نمایشهای تلویزیونی جشنواره فجر و ارزیابی آثار رسیده به این رویداد، توضیح داد.
محرابی درباره حضورش در هیئت انتخاب بخش نمایشهای تلویزیونی این دوره از جشنواره فجر می گوید: «برایم، تجربه خوبی رقم خورد؛ قرار گرفتن در کنار آقایان فروتن و ابراهیمی، بسیار ارزشمند بود.»
وی ادامه می دهد: «درباره آثاری که رسیده بود و دیدیم، باید بگویم برخی از کارها واقعا خوب بودند. در مقابل، تعدادی از کارها که دیدیم، اصلا تلهتئاتر نبودند. اینکه تئاتری روی صحنه باشد و فقط ضبط شود، به هیچ وجه تلهتئاتر نیست. نمایش تلویزیونی، هویت کاملا مستقلی دارد که برآیند به هم رسیدن دو مدیوم تئاتر و تلویزیون است. همین ویژگی محرز، در برخی از آثار رسیده به جشنواره اصلا دیده نمیشد.» این بازیگر برای ارتقاء این گونه هنری در کشور و افزایش کیفیت آثار تولید شده، تاکید می کند: «فکر میکنم بهترین راه این است که از افرادی که در این مسیر سالها کار کردهاند و درباره آن دانش و آگاهی کامل دارند، کمک گرفته بشود. حداقل برای نسل جدیدی که به تولیدات نمایشی تلویزیونی علاقه دارند، باید تعریف درستی از تلهتئاتر ارائه شود تا از بیراههها گذر کنند و در راه درست قرار بگیرند.»
محرابی با اشاره به ضرورت توجه هنرمندان و رسانهها به تلهتئاتر می گوید: «در کل فکر میکنم تولید و پخش تلهتئاتر در کشور فراموش شده و از روزهای اوج خود فاصله گرفته است. از این بابت خیلی متاسفم، چون برای خود من، نمایشهای تلویزیونی که بهویژه از شبکه چهار سیما پخش میشدند، خیلی الهامبخش بود؛ بستر مناسبی بود که بتوانیم یک تنظیم تلویزیونی از یک کار نمایشی را ببینیم. کارهای بسیار زیبا و قدرتمندی در سالهای پیش از متون ایرانی و خارجی روی آنتن تلویزیون میرفتند که متاسفانه دیگر از آنها خبری نیست.امیدوارم این بخش از جشنواره فجر، بابی باشد برای باز شدن مسیر این گونه نمایشی و دیدن تلهتئاترهای بیشتر که از نظر کیفی هم قابل دفاع باشند.»
مسعود فروتن، آشا محرابی و بهرام ابراهیمی، اعضای هیئت انتخاب این بخش بودند که 11 اثر را برای حضور در جشنواره تئاتر فجر 42، پذیرفتند.
چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از 27 دی تا 12 بهمن 1402 در تهران برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۴
آشا محرابی می گوید: درباره آثاری که رسیده بود و دیدیم، باید بگویم برخی از کارها واقعا خوب بودند. در مقابل، تعدادی از کارها که دیدیم، اصلا تلهتئاتر نبودند. اینکه تئاتری روی صحنه باشد و فقط ضبط شود، به هیچ وجه تلهتئاتر نیست.
منبع: همشهری آنلاین