ه گزارش همشهری آنلاین مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با اعلام این خبر به همشهری گفت: «در سال آبی ۱۴۰۲ از مهر تا کنون فقط ۲۳ میلیمتر بارندگی داشتیم و با توجه به حفظ منابع آبی، در حال حاضر آب آشامیدنی مشهد فقط از سد دوستی و منابع آب زیرزمینی تامین میشود.»
حسین اسماعیلیان افزود: «ذخیره هر ۴ سد حداقلی است. برای مدیریت منابع آب در حال حاضر از ۳ سد بهرهبرداری نمیکنیم. بهرهبرداری نکردن از ۳ سد طُرُق، اَرداک و کاردِه به معنای خشک شدن آنها نیست. البته به بارشها در ادامه فصل زمستان و پر شدن سدها خوشبین هستیم و بیشتر بارندگی در مشهد نیز در فصل بهار است.»
اسماعیلیان افزود: «سال آبی قبل (مهر ۱۴۰۱ تا مهر) ۱۴۰۲ با ۶۵ درصد کاهش بارندگی در شهر مشهد همراه بود و تمام شهر خشکسالی را تجربه کرد. با توجه به پیشبینیهای هواشناسی مبنی بر بارش کافی در سال آبی جدید، با وجود گذشت ۴ ماه از سال آبی، بارندگی نسبت به دوره بلند مدت اندک بود. تا الان نسبت به سال آبی قبل نیز شرایط نامطلوبتری را میگذرانیم.»
به گفته او، بخش عمده آب مصرفی کلانشهر مشهد متکی به منابع آبی سطحی و برای گذر از بحران کم آبی ۱۷ پروژه از سوی شرکت آب منطقهای استان و شرکت آب و فاضلاب مشهد نیز در دست اقدام است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: «در زمستان حداقل مصرف را داریم. البته متوسط دما ۳ درجه سانتیگراد نسبت به فصل سرد سالهای گذشته داشته و افزایش دما باعث بیشتر شدن مصرف آب میشود.»
اسماعیلیان یادآور شد: «مدیریت مصرف آب با مشارکت و همراهی شهروندان و زائران محقق میشود.»
سد دوستی، در مرز ایران و ترکمنستان و روی رودخانه مرزی هریرود در حوزۀ شهرستان سرخس در شمال شرق خراسان رضوی احداث شدهاست. این سد از نوع خاکی با هسته رسی و گنجایش ۱٫۲۵۰ میلیارد مترمکعب است.
بیشتر بخوانید:
جدیدترین گزارش وضعیت آب در سدهای کشور
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۴
با ورود حوزه شهرستان مشهد به چهارمین سال خشکسالی، ۳ سد از مدار بهرهبرداری خارج شده و آب مصرفی فقط از یک سد تامین میشود.