به گزارش همشهری آنلاین، الجزیره نوشت: دفتر دادستان سوئیس به این شبکه گفت که با وزارت خارجه سوئیس در ارتباط است تا موضوع مصونیت دیپلماتیک هرتزوگ را بررسی کند و بیانیهای را در خصوص این شکایتها صادر خواهد کرد.
همزمان، یک گروه حقوق بشری در سوئیس گفت که افرادی گزارشهایی را علیه هرتزوگ به دادستانی فدرال سوئیس و مقامات مربوطه در شهرهای بازل، برن و زوریخ ارسال کردهاند.
این گروه با تاکید بر اینکه امکان رفع مصونیت از چنین شخصیت هایی در شرایط خاص مانند جنایات علیه بشریت وجود دارد، تاکید کرد که اکنون این شرایط وجود دارد.
از سوی دیگر روزنامه تامیز اسرائیل نیز به نقل از دفتر اسحاق هرتزوگ گزارش داد که او طبق برنامه در نشست داووس حضور خواهد یافت. دفتر رئیس اسرائیل به این روزنامه گفته است که شکایتهای کیفری علیه هرتزوگ «اقدام تبلیغاتی با هدف ضربه به وجهه اسرائیل است»
شرکت پخش همگانی اسرائیل (کان) نیز به عنوان رسانه دولتی اسرائیل در گزارشی گفت که سوئیس ماهیت شکایات یا طرفی که آنها را ارائه کرده را فاش نکرده است، اما این اقدام به عنوان بخشی از «روش های قانونی در مورد جنایات علیه بشریت» توصیف شده است.
کان افزود: «شکایت کنندگان سعی دارند رئیس را از لحاظ کیفری محاکمه کنند، همزمان که اسرائیل در دیوان دادگستری بینالمللی در لاهه محاکمه میشود»
اسحاق هرتزوگ چندی پیش با حضور در جمع نظامیان اسرائیل بر روی یک گلوله خمپاره امضاء کرد، گلولهای که سپس به سمت غزه شلیک شد.
او همچنین در روزهای اول حمله اسرائیل به غزه گفته بود: «تمام فلسطینی ها در غزه مسئولیت آنچه در جریان حمله حماس رخ داده است را باید متحمل شوند و درست نیست که بگوییم غیرنظامیان در غزه در حالیکه در این موضوع دخالت نداشتند نباید هدف قرار گیرند زیرا آنها میتوانستند قیام کنند و با حماس بجنگند».
اسحاق هرتزوگ روز گذشته (پنجشنبه) در سخنرانی پیش از مجمع جهانی اقتصاد در داووس نیز گفت که جنگ اسرائیل در غزه باید به سرنگونی جنبش حماس منجر شود.
او گفت که اسرائیل می تواند روزانه ۴۰۰ کامیون حامل کمک های بشر دوستانه را بازرسی کند، اما کشورهای جهان در ارسال کمکها به غزه کمکاری میکنند. رئیس اسرائیل گفت که این رژیم مسئولیتی در قبال قحطی و گرسنگی که علیه مردم فلسطین در نوار به راه انداخته است، ندارد.