به گزارش همشهری آنلاین، داستان کانون اما با گذشته شروع میشود؛ از بچههای شر «هفتتیرهای چوبی» (۱۳۵۴) که تحتتأثیر فیلمهای وسترن، با یکدیگر دوئل میکردند تا کپل و نارنجی و دمدراز که راه «مدرسه موشها» (۱۳۶۲) تا «شهر موشها» (۱۳۶۴) را طی کردند و از امیرو «ساز دهنی» (۱۳۵۳) که ساز بچه پولدار ازخودراضی را به دریا میانداخت تا امیرو «دونده»(۱۳۶۴) که تکه یخ را در میان آتش چونان جام قهرمانی بهدست میگرفت، زمان زیادی پیموده شد. سینمای کودک و نوجوان چه در سنت کانون پرورش فکری و چه در قالب فانتزیهایی که معمولا کنار شیرینی، هراسی را هم به همراه داشت، خاطرهای جمعی ساخت برای بچههای دیروز که در عصر معصومیت، همهچیز را در ذهنشان ثبت کردند تا امروز که روزگار دیگری است. روزگار فانتزیهای عجیب و غریب و ابرقهرمانها و بازیهای کامپیوتری و تخیلی که به یمن تکنولوژی دیگر حد و مرزی نمیشناسد. قناعت بهعنوان ویژگی بچههای دیروز، حالا جای خود را به استغنای کودکان امروز داده است که با دنیای مارول بیشتر ارتباط برقرار میکنند تا فیلمهایی که «کودک قهرمان» را در اندازههای سینمایی بومی معنا میکردند. حالا روزگار دیگری است و قرار است فصل تازه ای از فعالیتهای سینمایی این نهاد مهم و تاثیر گذار رقم بخورد. کانون پرورش فکری که مدتی است مرکز سینماییاش فعال تر شده با دو فیلم به جشنواره امسال فجر، میآید. آنچه را درباره حضور کانون در جشنواره فجر ، شاهدش خواهیم بود در گفت وگو با محمد رضا کریمیصارمی، معاون تولید کانون، پیگیری کردهایم.
او میگوید: «کانون امسال با دو فیلم سینمایی در بخش نگاه نو حضور دارد که کار اول سازندگانشان است. فیلم باغ کیانوش ساخته رضا کشاورز و تهیه کننده اجرایی آن محمدجواد موحد است. این فیلم اولین کار مشترک کانون و باشگاه سوره محسوب میشود و یک تیم جوان و متعهد در حوزه جنگ کار کردهاند. فیلم بر اساس رمان باغ کیانوش نوشته علی اصغر عزتی پاک که از رمانهای پرفروش کانون بوده، ساخته شده است. حسین عامری هم فیلم ظاهر را کار کرده که تهیه کنندهاش به طور کلی کانون پرورش فکری است. این فیلم هم باز ریشه دفاع مقدس دارد اما شکل کاملا متفاوتی با باغ کیانوش دارد.»
کریمی میگوید اگرچه امسال کانون تنها دو فیلم تولید کرده که هر دو در جشنواره هستند، اما با 5 فیلم در جشنواره کودک حضور خواهد داشت.
او در باره فعالیت کانون در بخش سینما در سالهای اخیر توضیح میدهد: «اصولا بخش سینمایی کانون یکی از فعالترین بخشهای این مرکز است. ما سه سال پیش با فیلم یدوک در جشنواره بودیم و سال گذشته هم انیمیشن «بچه زرنگ» و فیلم «در آغوش درخت» را داشتیم که در آغوش درخت سه جایزه اصلی جشنواره را دریافت کرد. در دو سال گذشته کانون در این بخش بسیار فعال شده و سال آینده هم به طور حتم ژ 4 فیلم در کانون ساخته خواهد شد. چراکه پیشتولید کارها شروع شده و مراحل نگارش را میگذرانند.»
او وضعیت بودجه بخش سینمایی کانون را رضایت بخش میداند و میگوید:«در همه بخشها مثل سرگرمی و کتاب و ...امسال تولیدات زیادی داشته ایم.»
کریمی پیشبینی میکند کودکان و نوجوانان با این دو فیلم ارتباط خوبی برقرار خواهند کرد: «باغ کیانوش به دلیل ساختار فیلم که نزدیک به اکشن است، ارتباط خوبی با نوجوانان برقرار خواهد کرد و در جشنواره هم دیده خواهد شد. هرچند جشنواره فجر جشنواره فیلمهای بزرگسال است. ظاهر هم به نظر من شکل جدیدی از سینمای عاشقانه است. سینماگری دارد متولد میشود که امروز سینمای ما به این جنس سینماگر نیاز دارد. ظاهر فیلمی است که وقتی بیننده از سالن سینما بیرون میآید، به آن فکر میکند و بزرگ منشی قهرمانش را خواهد ستود. موضوع عشق امروز در سینمای ما بسیار مطرح شده و این فیلم نگاه جدید و شریفی به این مقوله است.»
باغ کیانوش با بازی شهرام حقیقت دوست داستان حمزه و عباس است که تصمیم میگیرند در روز جشن ازدواج پسر کیانوش به باغ او دستبرد بزنند. این ماجرا با سقوط یک هواپیمای بمبافکن عراقی در نزدیکی باغ همزمان میشود. سقوط هواپیما و ورود خلبان آن به باغ کیانوش ماجراهای جالبی رقم میزند. ظاهر هم ماجرای ظاهر است که ۱۸ سال دارد و در شمال کشور سرباز است. او با اکبر و زیبا پیرمرد و پیرزنی که در کلبهای نزدیک پادگان زندگی میکنند آشنا میشود و در ادامه اتفاقهایی برایش رقم میخورد.