به گزارش همشهری آنلاین، روز گذشته ۶ بهمن با حضور جمعی از صاحبان فیلم های که امسال در جشنواره فجر، فیلم دارند، این مراسم برپا شد. این مراسم قرعه کشی، با اجرای محمد گبرلو برای تعیین سانس نمایش فیلم ها در برج میلاد، سالن نمایش اهالی رسانه برگزار شد.
محمود گبرلو که اجرای این مراسم را برعهده دارد ضمن خیر مقدم به مهمانان حاضر گفت: جشنواره فیلم فجر همچین خورشید تابانیست که نور و گرمای آن را در سینمای ایران شاهد هستیم و از این گرما آثار درخشانی برای مردم ایران خلق میشود. جشنواره فیلم فجر برای اهالی سینمای ایران است و همه اهالی ایران میآیند تا فیلمهای خود را نمایش دهند.
مجتبی امینی، دبیر جشنواره فجر با بیان اینکه «امسال شرایط انتخاب آثار مقداری سخت بود و از ۱۰۶ اثری که به دبیرخانه جشنواره رسید، ۳۳ اثر برای بخش سودای سیمرغ انتخاب شدند.» ادامه داد: برخی دوستان شاید آثارشان از جشنواره جا مانده باشد، با توجه به اینکه جشنواره استانداردهای خاص خودش را دارد، باید صبور باشیم و حق بدهیم که شاید قسمت برخی از همکاران ما بوده که آثارشان در این جشنواره نمایش داده شود.
او ادامه داد: خدا قوت میگویم به افرادی که جنگیدند تا اثرشان در جشنواره نمایش داده شود. چشم به هم زدیم و یک سال دیگر گذشت و جشنواره فجر به دور چهل و دوم رسید. خدا را شکر که خانواده سینما در بستر آرام گرد هم میآیند و سال جدید سینمای ایران را جشن میگیرند و وارد فصل جدید تولید میشوند.
وی ادامه داد: امسال جشنواره پُرشور و پُررونقی را خواهیم داشت و شاهد آثار ویژهای با مضمون جذاب و دیدنی در حوزههای مختلف خواهیم بود. این آثار مدیون زحمات دستاندرکاران خانواده سینمای ایران است.
باید صبور باشیم
حمیدرضا بیدقی پیش از این طراحی پوسترهای سی و ششمین و سی هفتمین و سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر، سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر، سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان و... را برعهده داشته است.
حمیدرضا بیدقی، طراح پوستر چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر درباره المانهای به کار رفته در این پوستر اظهار کرد: فرمی که شاهد آن هستید یک سرو است که با ۴۲ سیمرغ طراحی شده. سرو از قدیم قدمتی به طول تاریخ سرزمین ما دارد و نماد مقاومت و ایستایی است. در طی ۴۲ دوره از برگزاری جشنواره اتفاقات بسیاری افتاده و بارها در مرز کم رنگ شدن پیش رفته اما برگزار شده است. این سیمرغ ها دور هم جمع شدند و یک سرو را تشکیل دادند و نشان میدهد چراغ حشنواره همیشه روشن خواهد بود و از ناملایمات دور خواهد ماند.
در ادامه مراسم کلیپی از فیلمهای حاضر در چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر پخش شد. سپس گبرلو درباره ابتکار جدید قرعه کشی نمایش فیلمها در دوره ۴۲ گفت: قرعه کشی امسال توسط پیشکسوتان سینمای ایران انجام خواهد شد و امیدوارم این پشکسوتان همیشه سلامت باشند.
سپس علی مزینانی پیشکسوت سینما روی صحنه آمد و فیلم "شور عاشقی" به کارگردانی و تهیهکنندگی داریوش یاری را در قرعه کشی بیرون کشید که روز جمعه ۲۰ بهمن در سانس سوم نمایش داده میشود.
در ادامه بهرام عظیمی پیشکسوت حوزه انیمیشن روی سن آمد و فیلم "بیبدن" به کارگردانی مرتضی حسینعلی زاده و تهیهکنندگی مهدی جعفری را بیرون کشید که سانس سوم جمعه ۱۳ بهمن ماه نمایش داده میشود.
گیسو احمدی مجری شبکه آی فیلم به عنوان نفر بعدی در قرعه کشی شرکت کرد و فیلم «رویا شهر» به کارگردانی محسن عنایتی و تهیهکنندگی مصطفی حسنآبادی را به قید قرعه انتخاب کرد که دوشنبه ۱۶ بهمن در سانس چهارم به نمایش درمیآید.
در ادامه جمشید مجدوفایی به عنوان پیشکسوت حوزه سینما روی صحنه رفت و به قید قرعه فیلم «قلب رقه» به کارگردانی خیرالله تقیانیپور و تهیهکنندگی سعید پروینی را انتخاب کرد که شنبه ۱۴ بهمنماه در سانس سوم نمایش داده میشود.
سپس علی علائی به عنوان پیشکسوت در حوزه نقد سینما روی صحنه آمد و فیلم «آبی روشن» به کارگردانی بابک خواجهپاشا و تهیهکنندگی محمدحسین میری و سازمان اوج را به قید قرعه انتخاب کرد که پنجشنبه ۱۹ بهمن در سانس دوم نمایش داده میشود.
در ادامه مراسم، اصغر شاهوردی پیشکسوت حوزه صدا فیلم «آغوش باز» به کارگردانی بهروز شعیبی و تهیهکنندگی علی سرتیپی را به قید قرعه انتخاب کرد که یکشنبه ۱۵ بهمن در سانس سوم نمایش داده میشود.
علی سرتیپی که به عنوان تهیه کننده «اغوش باز» در مراسم حاضر بود، طی سخنان کوتاهی خاطرنشان کرد: امسال به جهت فروش فیلم جهش خوبی داشتیم و امیدوارم سال آینده هم بهتر باشد. همچنین امیدوارم جشنواره امسال نماد خوبی از اکران سال آینده به ما بدهد.
یونس صباحی به عنوان پیشکسوت در حوزه تولید سینما، انیمیشن «شمشیر و اندوه» به کارگردانی عماد رحمانی و مهرداد محرابی و تهیهکنندگی مهدی جعفری را به قید قرعه انتخاب کرد که سهشنبه ۱۷ بهمن در سانس سوم نمایش داده میشود.
مهین نویدی پیشکسوت حوزه گریم در سینما روی صحنه آمد و فیلم «ملکه آلیشون» به کارگردانی و تهیهکنندگی ابراهیم نوآورمحمد را به قید قرعه انتخاب کرد که چهارشنبه ۱۸ بهمن در سانس دوم نمایش داده میشود. سپس اسحاق خانزادی پیشکسوت صدا در سینمای ایران فیلم «مجنون» به کارگردانی مهدی شامحمدی و تهیهکنندگی عباس نادران را به قید قرعه انتخاب کرد که شنبه ۱۴ بهمن در سانس اول نمایش داده میشود.
خانزادی در سخنانی یادآور شد: از روزی که فعالیت خود را شروع کردم تا امروز با تمام وجودم کار کردم و افتخار میکنم کارهای انجام دادم که شما دوست داشتید.
در ادامه سعید خانی فعال در حوزه پخش سینما روی صحنه رفت و فیلم «شکار حلزون» به کارگردانی محسن جسور و تهیهکنندگی مصطفی سلطانی را به قید قرعه انتخاب کرد که جمعه ۲۰ بهمن در سانس اول نمایش داده شود.
در ادامه، نصرت کریمی پیشکسوت حوزه سینما روی صحنه رفت و فیلم «میرو» به کارگردانی حسین ریگی و تهیهکنندگی سعید الهی را به قید قرعه انتخاب کرد که یکشنبه ۱۵ بهمن در سانس دوم نمایش داده میشود.
سپس فریده ذاکری به عنوان نویسنده پیشکسوت در حوزه سینما روی صحنه آمد و فیلم «ساعت جادویی» به کارگردانی محمدعلی بصیری نیک و تهیهکنندگی محمدنهدی نخعی زاده را به قید قرعه انتخاب کرد که یکشنبه ۱۵ بهمن در سانس چهارم نمایش داده میشود.
در مراسم قرعه کشی برای سانس بندی فیلم های فجر که در یکی از هتل های تهران انجام شد، محسن روزبهانی به عنوان پیشکسوت حوزه جلوههای ویژه روی صحنه رفت و فیلم «دورغهای زیبا» به کارگردانی و تهیهکنندگی مرتضی آتشزمزم را به قید قرعه انتخاب کرد که پنجشنبه ۱۲ بهمن در سانس اول نمایش داده میشود.
عزت الله علیزاده به عنوان پیشکسوت جشنواره فیلم فجر روی صحنه رفت و فیلم «احمد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی و تهیهکنندگی حبیباله والینژاد را به قید قرعه انتخاب کرد که ۱۲ بهمن در سانس دوم نمایش داده میشود.
علیزاده طی سخنان کوتاهی گفت: روزهای آخر مراحل فنی فیلمهاست و همه در حال تلاش شبانهروزی هستند که ان شاالله بتوانیم امسال به حرمت مخاطبان جشنواره نمایش تمام فیلمها را به صورت منظم داشته باشیم.
سپس کاوه ایمانی تدوینگر سینما، روی صحنه آمد و فیلم «دو روز دیرتر» به کارگردانی اصغر نعیمی و تهیهکنندگی محسن شیرازی را به قید قرعه انتخاب کرد که پنجشنبه ۱۲ بهمن در سانس سوم نمایش داده میشود.
محمد محمدی که در حوزه روابط عمومی فیلمها فعالیت میکند، نفر بعدی بود که روی صحنه آمد و فیلم «معجزه پروین» به کارگردانی محمدرضا ورزی و تهیهکنندگی محمدرضا شریفینیا را به قید قرعه انتخاب کرد که سهشنبه ۱۷ بهمن در سانس چهارم نمایش داده میشود.
عزتالله رمضانیفر به عنوان بازیگر پیشکسوت سینمای ایران روی صحنه آمد و گفت: من به اوضاع و احوال بازیگران قدیمی اشراف دارم و درخواست میکنم تهیهکنندگان و کارگردانان به آنان کار دهند، آنان صدقه نمیخواهند چراکه بازیگران ما با شرف هستند.
او سپس فیلم «تمساح خونی» به کارگردانی جواد عزتی و تهیهکنندگی کامران حجازی را به قید قرعه انتخاب کرد که جمعه ۱۳ بهمن در سانس اول نمایش داده میشود.
محمدرضا فرجی پیشکسوت سینما به عنوان انتخاب کننده دیگر روی صحنه آمد و فیلم «دست ناپیدا» به کارگردانی انسیه شاهحسینی و تهیهکنندگی سیدسعید سیدزاده را به قید قرعه انتخاب کرد که یکشنبه ۱۵ بهمن در سانس اول نمایش داده میشود.
وحید رونقی دوبلور انتخاب کننده بعدی بود که فیلم «نپتون» به کارگردانی محمدابراهیم غفاریان و تهیهکنندگی سیاوش امینپور را به قید قرعه انتخاب کرد که سهشنبه ۱۷ بهمن در سانس دوم نمایش داده میشود.
علی الهیاری به عنوان فیلمبردار پیشکسوت حوزه سینما روی صحنه رفت و با بیان اینکه از سال ۴۶ تاکنون ۶۰ فیلم را فیلمبرداری کرده است، برای سینما ایران آرزوی موفقیت و فیلم «ببعی قهرمان» به کارگردانی حسین صفارزادگان و میثم حسینی و تهیهکنندگی محمدمهدی مشکوری را به قید قرعه انتخاب کرد که پنجشنبه ۱۹ بهمن سانس چهارم نمایش داده میشود.
فیلم «صبح اعدام» به کارگردانی بهروز افخمی و تهیهکنندگی علی شیرمحمدی را به قید قرعه انتخاب کرد که دوشنبه ۱۶ بهمن در سانس دوم نمایش داده میشود.
سپس سیمون سیمونیان پیشکسوت حوزه سینما روی صحنه رفت و با بیان اینکه امیدوارم جشنواره پرشوری داشته باشیم، فیلم «شهسوار» به کارگردانی و تهیهکنندگی حسین نمازی را به قید قرعه انتخاب کرد که شنبه ۱۴ بهمن در سانس دوم نمایش داده میشود.
علی احمدیکیا نفر بعدی بود که روی صحنه رفت و فیلم «نبودنت» به کارگردانی و تهیهکنندگی کاوه سجادیحسینی را به قید قرعه انتخاب کرد که چهارشنبه ۱۸ بهمن در سانس سوم نمایش داده میشود.
سپس بهروز صادقی به عنوان عکاس پیشکسوت در حوزه سینما روی صحنه آمد و فیلم «صبحانه با زرافهها» به کارگردانی سروش صحت و تهیهکنندگی سیدمصطفی احمدی را به قید قرعه انتخاب کرد که شنبه ۱۴ بهمن در سانس چهارم نمایش داده میشود.
در ادامه سجاد رضایی خبرنگار حوزه سینما، روی صحنه رفت و فیلم «پرواز ۱۷۵» به کارگردانی محمدحسین حقیقت و تهیه کنندگی سعید شرفیکیا را به قید قرعه انتخاب کرد که جمعه ۱۳ بهمن سانس چهارم نمایش داده میشود. روحانگیز شمس از منشیان صحنه پیشکسوت نفر بعدی بود که روی صحنه رفت و فیلم «پرویزخان» به کارگردانی علی ثقفی و تهیهکنندگی عطا پناهی را به قید قرعه انتخاب کرد که جمعه ۲۰ بهمن در سانس دوم نمایش داده میشود.
مرتضی یراقبافان از قاریان قرآن، نفر بعدی بود که روی صحنه رفت و فیلم «ظاهر» به کارگردانی حسین عامری و تهیه کنندگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را به قید قرعه انتخاب کرد که پنجشنبه ۱۲ بهمن در سانس چهارم نمایش داده میشود.
رائد فریدزاده مسئول بخش بین الملل جشنواره فجر، فیلم «نوروز» به کارگردانی سهیل موفق و تهیهکنندگی محمدرضا نادری را به قید قرعه انتخاب کرد که پنجشنبه ۱۹ بهمن در سانس سوم نمایش داده میشود. او همچنین درباره فیلمهای بخش بینالملل گفت: بخش بینالملل از ۱۷ بهمن ماه برگزار میشود و امسال فیلمهای خوب زیاد داریم.
علی رستگار خبرنگار حوزه سینما نفر بعدی بود که روی صحنه رفت و فیلم «تابستان همان سال» به کارگردانی محمود کلاری و تهیهکنندگی علی اوجی را به قید قرعه انتخاب کرد که جمعه ۱۳ بهمن در سانس دوم نمایش داده میشود. محمدحسن اصلانی عکاس، به عنوان نفر بعدی روی صحنه رفت و فیلم «باغ کیانوش» به کارگردانی رضا کشاورز و تهیهکنندگی محمدجواد موحد را به قید قرعه انتخاب کرد که پنجشنبه ۱۹ بهمن در سانس اول نمایش داده خواهد شد.
در ادامه، علیرضا رحیم بصیری خبرنگار سینما، فیلم «آپاراتچی» به کارگردانی قربانعلی طاهرفر و تهیهکنندگی سجاد نصراللهی را به قید قرعه انتخاب کرد که دوشنبه ۱۶ بهمن در سانس اول نمایش داده میشود.
همچنین علی بختیان برنامهساز نیز فیلم «آسمان غرب» به کارگردانی محمد عسگری و تهیهکنندگی حبیب والی نژاد را به قید قرعه انتخاب کرد که چهارشنبه ۱۸ بهمن در سانس اول نمایش داده میشود. بابک بیات یکی از مدیران چهل و دومین جشنواره فیلم فجر نیز «بهشت تبهکاران» را به قید قرعه انتخاب کرد که دوشنبه ۱۶ بهمن در سانس سوم نمایش داده میشود.
عوامل فیلم سینمایی «صبحانه برای زرافه» و «بی بدن» در این مراسم حضور نداشتند. همچنین قرار است برنامه نمایش فیلم های بخش مستند و کوتاه و اسامی آن در روزهای آینده اطلاع رسانی شود.
فیلم های جشنواره فجر در برج میلاد برای اهالی مطبوعات از ۱۲ تا ۲۰ بهمن به نمایش در می آیند و ۲۱ بهمن ماه سالن برای آماده سازی اختتامیه برنامه نمایش ندارد.