در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر سینماگرانی از نسل‌های مختلف با فیلم‌هایی از ژانرهای مختلف حضور دارند که سبب پدید آمدن تنوع و کثرتی جذاب در جشنواره امسال شده است. تا آغاز جشنواره هر روز تعدادی از فیلم‌های این رویداد را معرفی می‌کنیم تا بدانید در جشنواره با چه فیلم‌هایی مواجه خواهید شد.

دست ناپیدا

کارگردان: انسیه شاه‌حسینی

تهیه‌کننده: سید سعید سیدزاده

محصول بنیاد سینمایی فارابی و بنیاد شهید

انسیه شاه‌حسینی فیلمساز دفاع مقدس است که ظرف تقریبا ۲۰ سال ۴ فیلم ساخته است. مهم‌ترین نکته درباره شاه‌‎‏حسینی این است که او دوست دارد به عنوان فیلمساز دفاع مقدس شناخته شود که دغدغه پرداختن به ارزش ها و مفاهیم دفاع مقدسی را دارد و سال هاست که در این راه قدم برمی دارد، هرچند دستاورد زیادی هم نداشته است. تنها فیلمی که از شاه‌حسینی تا اندازه ای مورد توجه قرار گرفته، «شب‌بخیر فرمانده» است که داستان آن درباره یک خبرنگار جنگی است که در هنگام عملیات از بقیه جدا می‌افتد و راه را گم می کند. شناخت نداشتن او از منطقه و وضعیت بد جوی وی را با مشکلات و شرایط خاصی رو به رو می کند که این خود آغاز ماجراست.

بازیگران فیلم جدید شاه‌حسینی عمدتا نابازیگر و از اهالی بومی منطقه هستند. پیشاپیش می شود گفت فیلم شانس چندانی نه در جشنواره دارد و نه در اکران عمومی و شاید مثل «هوک»، «شماره ده» و «های پاور» که سال قبل در جشنوار نمایش داده شدند، اما نوروز امسال بدون اکران عمومی سر از تلویزیون درآوردند، یکی از نامزدهای پخش از تلویزیون در نوروز ۱۴۰۳ باشد. باید پذیرفت هرچقدر هم فیلم شاه‌حسینی به مضمونی ارزشمند بپردازد، اما در فرم به لوازمی نیازمند است که جلب توجه کند و بتواند ارزشمندی مضمونش را نشان دهد. بازیگران چهره از جمله این ملزومات هستند که فیلم شاه‌حسینی از آن بی‌بهره است و در سینمای امروز ایران که بازیگران در فروش فیلم نقش زیادی دارند، فیلم شاه‌حسینی شانس زیادی برای موفقیت ندارد.

شاه‌حسینی درباره فیلمش گفته: «ایده این فیلم را از یکی از فیلم‌های خودم به نام «شب‌بخیر فرمانده» گرفتم که در سطح بین‌الملل بسیار دیده شد. قهرمان فیلم «شب‌بخیر فرمانده» یک خبرنگار بود که در پشت جبهه با مرزنشینان ارتباط می‌گرفت. در اینجا نیز همان خبرنگار قرار است با زنان پشت جبهه آشنا شود. این فیلم تجربه خود من است. خودم هم خبرنگار بودم و این فیلم تجربه خودم بود. نام فیلم از روی شعری از مولانا برداشته شده است. شعری که در آن مولانا می‌گوید: دست ناپیدا گریبان می‌کشد، من پی دست و گریبان می‌روم.»

منبع: همشهری آنلاین