به گزارش همشهری آنلاین، بعدازاینکه شورای پول و اعتبار، نرخ سود تسهیلات بانکی را ۲۳ درصد تصویب کرد، نرخ سود تسهیلات نهضت ملی مسکن نیز از ۱۸ درصد به ۲۳ درصد افزایش پیدا کرد؛ اما با ورود دولت، مقرر شد این تسهیلات با همان نرخ سابق به متقاضیان اختصاص یابد و در ادامه وعدههایی هم از سوی وزیر راه و شهرسازی برای کاهش هر چه بیشتر نرخ سود این تسهیلات داده شد. موضوعی که به نظر میرسد هزینههای آن قرار است از محل کمک اعتباری به این بانک جبران شود.
دیروز، در نشستی با حضور مسئولان صندوق توسعه ملی و بانک صادرات، قرارداد سپردهگذاری دو میلیارد دلاری صندوق توسعه در بانک مسکن بهمنظور حمایت از نهضت ملی مسکن منعقد شد.
مهدی غضنفری، رییس صندوق توسعه ملی درباره کیفیت این اقدام حمایتی، گفت: دو میلیارد دلار از منابع ارزی صندوق توسعه ملی در بانک مسکن با نرخ سود دو درصد سپردهگذاری میشود تا بانک مسکن با کمک عایدی آن، در قبال تسهیلاتی که به مردم اعطا میکند سود کمتری بگیرد.
به گفته غضنفری، مدتزمان این قرارداد سهساله است و بازپرداخت آن به صندوق توسعه ملی نیز بهصورت ارزی خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
متقاضیان دریافت وام مسکن بخوانند | جزئیات و شرایط ۵ نوع وام مسکن؛ مبلغ هر وام چقدر است؟
وزیر راه عامل گرانی مسکن را اعلام کرد | راهاندازی سامانهای برای شناسایی زمینهای معطل مانده
البته این فقط یک بخش از حمایت اعتباری است که بهصورت غیرمستقیم به نهضت ملی مسکن اختصاص پیدا کرده و قرار است در روزهای آتی، معادل ۲ میلیارد دلار نیز در قالب مجوز دریافت نفت یا حواله نفتی به مسکن اختصاص پیدا کند که در این مورد نیز صندوق توسعه ملی نقش اعتباری ایفا خواهد کرد.
این حمایت، منوط به تفاهم صندوق توسعه ملی و وزارت راه و شهرسازی با وزارت نفت است و در نتیجه آن ۲ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی که با نرخ سود ۱.۵ درصد نزد بانک مرکزی سپرده است، به بانک مسکن اختصاص پیدا میکند و این بانک برای بازپرداخت ارزی این اعتبار باید از نفت یا حوالههای نفتی اختصاص یافته به خود استفاده کند.
طبق اظهارات رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی، طرح حمایتی نخست، طرح کمک به نرخ سود است که در آن ۲ میلیارد منابع ارزی صندوق با نرخ سود ۲ درصد نزد بانک مسکن سپرده میشود و این بانک اجازه دارد منابع را با نرخهای مرسوم ارزی در اختیار فعالان بخش خصوصی قرار دهد تا در فعالیتهای اقتصادی بهصورت ارزی استفاده کنند.
دلیل اعطای این حمایت ارزی قابلتوجه به بانک مسکن، تخصصی و دولتی بودن این بانک و همچنین حضور تمامقد آن در طرح مسکن دولتی است که باعث میشود حمایتها نسبتاً مستقیم به مسکن دولتی تزریق شود.
عباس حسینی، مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به اینکه تاکنون قرارداد ۲ میلیارد دلاری بین صندوق توسعه ملی و هیچ بانکی امضا نشده بود، میگوید: هر آنچه از محل سپردهگذاری ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی حاصل شود با هماهنگی با بانک مرکزی تبدیل به منابعی میشود که بر اساس مراتب اعلامی از سوی دولت، در نهضت ملی مسکن به کار گرفته شود.