عسل طبیعی تنها از طریق زنبورهای عسل ساخته می شود و زمانی که این زنبورها فقط از گل های ارگانیک تغذیه کنند، عسل تولید شده توسط آنها به عنوان عسل طبیعی طبقه بندی می شود. از طرف دیگر، عسل تقلبی یا ناخالص، حاوی مواد افزودنی و جدا از شهد گل است.

عسل به دلیل طعم، بافت و خواص درمانی بی نظیر خود به طلای مایع معروف است. این ماده غذایی فوق‌العاده، جایگزین بسیار خوبی برای شکر است و می توان آن را به هر رژیم غذایی اضافه کرد. عسل خالص و طبیعی در کارخانه تولید نمی‌شود، بلکه از زنبور عسل تولید می شود. با این حال، همیشه نمی توان با نگاه کردن به آن، تشخیص داد که آیا عسل خالص است یا خیر. عسل طبیعی تنها از طریق زنبورهای عسل ساخته می شود و زمانی که این زنبورها فقط از گل های ارگانیک تغذیه کنند، عسل تولید شده توسط آنها به عنوان عسل طبیعی طبقه بندی می شود. از طرف دیگر، عسل تقلبی یا ناخالص، حاوی مواد افزودنی و جدا از شهد گل است.

ویژگی های عسل طبیعی

عسل طبیعی و خالص دارای رایحه ای شیرین و مطبوع است. این رایحه نشانگر گل یا گیاهی است که از آن گرفته شده است. عسل طبیعی همچنین دارای بافتی سفت و غلیظ است، به طوری که اگر لمس کنید حالت چسبندگی به خود خواهد گرفت.

نکته: لازم به ذکر است که در صورتی که زنبورها به‌جای شهد گل‌ها و گیاهان، از قند سفید، شکر و سایر شیرین کننده ها و آب میوه‌ها تغذیه کرده باشند، دیگر نمی‌توان به آن عسل، عسل طبیعی گفت.

تشخیص عسل طبیعی

در این میان سوال مهمی به وجود می آید، این است که آیا عسلی که مصرف می کنیم واقعا طبیعی است؟ اکثر ما کورکورانه به عسل بسته بندی شده یا عسل های محلی اکتفا می کنیم، بدون آنکه از طبیعی و خالص بودن آن اطلاع چندانی داشته باشیم. متاسفانه تجاری سازی گسترده راه را برای تولید عسل های تقلبی هموار کرده و تشخیص عسل طبیعی از تقلبی را برایمان کمی دشوار می کند. با این‌حال، در این‌جا چند روش ساده برای تشخیص عسل طبیعی را با شما در میان خواهیم گذاشت. هنگام خرید عسل طبیعی حتما سعی کنید آن را به صورت مستقیم از زنبوردار تهیه کنید.

تشخیص عسل طبیعی با آب

برای شروع این آزمایش ساده، یک قاشق چایخوری عسل را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. یک‌بار هم بزنید، اگر عسل خالص بود ته لیوان ته نشین شده و در آب حل نمی شود یا حتی همچنان به قاشق میچسبد. عسل تقلبی یا ناخالص ممکن است حل شود یا ظاهری کدر ایجاد کند.

تشخیص عسل طبیعی با کاغذ

با این آزمایش آسان می توانید در عرض چند دقیقه تشخیص بدهید که عسل مصرفی شما خالص است یا خیر! برای این کار، کافی است چند قطره عسل را روی یک تکه کاغذ بریزید. عسل طبیعی و خالص جذب کاغذ نمی شود و دست نخورده باقی می ماند، اما ممکن است کاغذ را کمی چسبناک کند. با این حال، عسل ناخالص ممکن است به سرعت جذب کاغذ شده و رد خیس روی کاغذ باقی بگذارد.

تشخیص عسل طبیعی با انگشت شست

برای انجام این آزمایش ساده در خانه، کافی است یک قطره عسل را روی انگشت شست خود بریزید. اگر عسل طبیعی باشد حالت چسبندگی و غلظت خود را حفظ می کند. با این‌حال، اگر عسل حالت آبکی به گرفته و روی پوست پخش شود، ممکن است خالص نباشد.

تشخیص عسل طبیعی با حرارت

مقداری عسل را در یک قابلمه یا در ظرف مخصوص مایکروویو به مدت 30 ثانیه روی حرارت ملایم گرم کنید. عسل اگر طبیعی باشد، کمی کاراملی شده و عطری شبیه کارامل به جا می گذارد. اما عسل تقلبی، به‌دلیل ناخالصی هایی که دارد، ممکن است کف کند، حباب بزند یا بسوزد.

تشخیص عسل طبیعی با علائم شکرک

عسل به طور طبیعی در طول زمان شکرک می زند. پس هنگام خرید عسل طبیعی، به این نکته نیز توجه کنید، چرا که از نشانه عسل مرغوب و خالص بودن آن است. البته لازم به ذکر است، عسلی که ظاهرا صاف و بدون شکرک است، لزوماً به معنای ناخالص بودن آن نیست، چرا که فرآیند شکرک زدن عسل بسته به نوع و شرایط نگهداری آن متفاوت است.

تشخیص عسل طبیعی با طعم و عطر

برای تشخیص عسل طبیعی، مقدار کمی از آن را بچشید، اگر طعمی پیچیده و شیرین با نت های گلی یا میوه ای داشت، پس به احتمال زیاد عسل طبیعی است. اما در مورد عسل های تقلبی، این طعم ممکن است بیش از حد شیرین باشد یا حتی به دلیل مواد افزودنی که دارد، عطر و طعم کمتری داشته باشد. با این‌حال، این آزمایش کمی دشوار است. عسل از آنجایی که یک محصول طبیعی است و از شهد گل های مختلف به دست می آید، همیشه مزه یا بوی یکسانی ندارد.

نتیجه گیری

در قسمت بالا به برخی راه‌های تشخیص و مشخصات عسل طبیعی اشاره کردیم. ولی حتما باید در خرید عسل طبیعی توجه داشته باشید که آن را از فروشگاه معتبر و به صورت مستقیم از تولید کننده تهیه کنید. فروشگاه اینترنتی عسلو www.Asalo.ir از سال 1402 فعالیت خود را به صورت تخصصی در زمینه فروش محصولات ارگانیک عسل طبیعی آغاز کرده است و برای همه محصولات خود برگه آزمایش معتبر در صفحه هر محصول ارائه می‌دهد.