به گزارش همشهری آنلاین، بر اساس آمارها روند شیوع سرطان روبه افزایش است به طوری که میانگین سنی جمعیت کشور بیشتر شده و با افزایش سن بروز بیماریهای سرطانی و بدخیم هم بیشتر میشود. از سوی دیگر آلودگی هوا، آب، مواد غذایی، سموم کشاورزی، سوختهای فسیلی، تغییر رژیم غذایی و گرایش به غذاهای فست فودی و تأثیرات ژنی هم شیوع سرطان را افزایش میدهد. این روند افزایشی ضرورت شناسایی به موقع بیماران و آغاز فرآیند درمانی در آنها را دو چندان میکند.
هوشنگ ادهمی، عضو هیئت مدیره شبکه ملی سرطان با بیان اینکه در حوزه سرطان جای سامانهای منسجم و یکپارچه از اطلاعات بیماران خالی بود در این باره میگوید: با اجرای مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان و یکپارچهسازی اطلاعات آنها همچنین با برنامهریزی شبکه ملی سرطان مقرر شده، اطلاعات بیماران، نحوه پراکندگی انواع سرطان و در نهایت مسیر درمان بیماری به شیوه متمرکز ساماندهی شود تا دانشگاههای علوم پزشکی و خیریههای فعال در حوزه درمان این بیماری به آن دسترسی داشته باشند.
به گفته ادهمی این سامانه علاوه بر راستیآزمایی مدارک بیماران، بیمارانی که نسخههای درمانی پرهزینهای دارند را هم شناسایی کرده و با ارجاع به خیریههای این حوزه امکان تهیه داروهای این عده از بیماران را فراهم میکند.
وی ادامه داد: مبتلایان سرطان به سطوح مختلفی از خدمات تخصصی نیازمندند و امیدواریم با یکپارچه سازی اطلاعات، بیماران از نحوه درمان، پراکندگی انواع سرطان و آخرین شیوههای درمانی روز دنیا و خدماتی که خیریههای همراستا ارائه میدهند، بهرهمند شوند.
عضو هیئت مدیره شبکه ملی سرطان بیان کرد: خیرین حوزه سلامت تلاش دارند، همه ابعاد درمان بیماری بر اساس استانداردهای بین المللی در اختیار بیماران قرار گیرد و در حال حاضر مؤسسه کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) مراقبتهای حمایتی و تسکینی را به بیماران در ۶ شهر حضوری و کل کشور تلفنی و ۲۴ ساعته ارائه می دهد.
گفتنی است همایش دسترسی عادلانه همگانی به خدمات و مراقبتها در بیماری سرطان، با شعار «بشناسیم، همصدا شویم و تأثیرگذار باشیم» ۱۶ بهمن با هدف بررسی میزان دستیابی ایران به شعارهای سهگانه جهانی روز سرطان و میزان دستیابی به اهداف شبکه ملی تشکل های مردمی و موسسات خیریه حوزه سرطان و همافزایی خیریهها برگزار میشود.
بیشتر بخوانید