به گزارش همشهری آنلاین، بازار مبلمان این روزها کساد است و تحت تاثیر گرانی، خریداران کمی در بازار مبل رفت و آمد میکنند. بخش عمده گرانی مبلمان، به افزایش قیمت مواد اولیه برمیگردد که در نهایت، به افزایش قیمت تمامشده کالا ختم میشود. به موازات افزایش قیمت مواد اولیه، تقلب هم در این بخش زیاد شده است. یکی از تولیدکنندگان بنام و باسابقه در صنعت مبلمان کشور در این باره به همشهری گفت: در حال حاضر، قیمت مواد اولیه به خصوص چوب بسیار بالا رفته است و تحت تاثیر همین موضوع شاهد جولان دلالان در این بازار هستیم. متاثر از این مسائل، تقلب در ساخت کلاف که بدنه و چارچوب اصلی مبل است، هم افزایش یافته است. برای نمونه، برخیها با تقلب چوب ممرز را که ارزانتر از چوب راش است، رنگ میکنند و به اسم چوب راش به مشتری معرفی میکنند. از آنجایی هم که کلاف، زیر کار است و رنگ میشود، خیلی از مشتریان متوجه این گونه تقلبها نمیشوند.
رضا لطیفزاده با انتقاد از وضعیت تامین مواد اولیه ساخت مبلمان گفت: مواد اولیه روز به روز گرانتر میشود و بازار دست دلالان است و تولیدکنندگان به سختی میتوانند مواد اولیه تهیه کنند و همین موضوع باعث میشود قیمت تمامشده مبلمان بالا برود و مردم توان خرید نداشته باشند.
او افزود: در شرایط فعلی دیگر تولید به صرفه نیست و هر کسی به دنبال آن است که دلالی کند. چوب از ارمنستان تا شهرک صنعتی خاوران سه تا چهار دست میچرخد و به واسطه حضور دلالان قیمت این کالا از مرز تا زمانی که به دست تولیدکنندگان برسد به شدت افزایش مییابد. چوبی که باید هر متر مکعب آن بین ۲۵ تا ۲۷ میلیون تومان به دست ما برسد به قیمت ۵۰ میلیون تومان میرسد. برای همین است که برخیها عطای تولید را به لقایش بخشیده و دلال شدهاند.
این تولیدکننده با انتقاد از دریافت مالیات از همه واحدهای تولیدکننده و توزیعکننده در جریان تولید و فروش گفت: هزینه تامین چوب و پرداخت کرایه و بیمه و دارایی آنقدر بالاست که خیلی از تولیدکنندگان ترجیح دادهاند کار و کاسبی خود را بفروشند و پولشان را در بانک بگذارند در حالی که در روزگاری نه چندان دور هر تولیدکننده تا ۱۵ کارگر در کارگاه خود داشت و با تلاش این عوامل ما به کشورهای اروپایی و کانادا و غیره کار صادر میکردیم اما امروز کارگران خوب ما همه مسافرکش شدهاند.
بیشتر بخوانید:
-
چرا مبل سازها به بدقولی معروفند؟ | این کشورها خریدار مبلمان ایرانی هستند
-
چرا قیمت مبلمان بالاست؟ | همه قول و قرارها را در فاکتور خرید درج کنید
افزایش قیمت چوب
این تولیدکننده با بیان اینکه در حال حاضر اگر زوج جوانی بخواهند یک سرویس مبل، یک عدد بوفه و سرویس خواب با کیفیت بخرند باید حداقل ۷۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان پول داشته باشند، افزود: سال ۱۳۹۶ هر متر مکعب چوب یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود که ما تولیدکنندگان با تخفیف آن را به قیمت یک میلیون تومان میخریدیم. آن زمان ۵۰ متر چوب ۵۰ میلیون تومان میشد اما امروز این قیمتها ۵۰ برابر شده است و برای خرید ۵۰ متر چوب باید حدود ۲.۵ میلیارد تومان پول پرداخت نکرد. در واقع، در سال ۹۶ میشد با پرداخت ۵۰ میلیون تومان برای یک سال چوب کارگاه را تامین کرد اما امروز با ۲.۵ میلیارد تومان هم نمیشود چوب مورد نیاز را تامین کرد.
لطیفزاده ادامه داد: الان نوع درجه ۳ چوبهای وارداتی هر متر مکعب ۳۵ میلیون تا ۳۶ میلیون تومان است و نوع درجه یک آن از متری ۴۰ میلیون تا بالای ۵۰ میلیون تومان است. در این میان، چوبهای خاص هم در بازار وجود دارد که اصالتا برای جنگلهای آفریقاست اما در ایران به اسم چوب آمریکا و کانادا هر متر مکعب آن را بالای ۱۰۰ میلیون تومان میفروشند.