همشهری آنلاین؛رابعه تیموری:حتی پارمیسا و مریم میدانند که بخش زیادی از مشکلات توزیع شیر در مدارس به موانع تامین همین پاکتهای کذایی خوش برورو بر میگردد. طرح توزیع شیر رایگان قدم به قدم مسیر سراسری شدن خود را طی میکند و روز سهشنبه هفته گذشته قطار این طرح سلامت محور وزارت آموزشوپرورش، به دبستانهای شهرستان اسلامشهر رسید. دانشآموزان و مسئولان دبستان آیتالله خامنهای هم به نمایندگی از همه دانشآموزان این شهرستان جشن مفصلی ترتیب دادند تا این اتفاق پر شور و نشاط را به زیبایی آغاز کنند:
بیشتر بخوانید:شیر رایگان توزیع شده در مدارس مسمومیت زا است؟
از همان راهروی طبقه اول همهچیز از برگزاری جشنی پر و پیمان خبر میدهد. دانشآموزان پایههای مختلف نقاشیها و کاردستیهای رنگارنگی درست کردهاند و آنها را به زیبایی در گوشه کنار راهروها چیدهاند تا اگر پیامهای نوشته شده بر سیبهای مقوایی آویخته از سقفها نتوانستند توجه دانشآموزان عجول و شیطان را به خود جلب کنند، بچهها با دیدن این دست سازهها باخبر شوند که قرار است پس از این هفتهای دو بار دور هم شیر بنوشند و لحظاتی را فارغ از درس و مشق به بازیگوشی و شیطنت بگذرانند! دانشآموزان پایه اول میزبانی از میهمانانی را که به زودی از راه میرسند بر عهده گرفتهاند. صورتهای معصومشان پشت صورتکهای کاغذی بره ناقلا پنهان شده، اما صدای خندههای ریز ریزشان را نمیتوانند زیر صورتکها نگه دارند! روی میز گوشه نمازخانه انواع محصولات لبنی به چشم میخورد که باسلیقهای خانمانه در پاکتهای کوچک و بزرگ و ظروف مسی و شیشهای قرارگرفتهاند. فواید خوردن شیر هم بر روی مقواهای بزرگ نوشته شده و به دیوار نصب شده است.
دورهمی به صرف شیر
اکبرقنبری رئیس آموزشوپرورش شهرستان اسلامشهر و معاونش میهمان بچهها هستند و با آمدن دیرهنگام و با تاخیر آنها جشن آغاز میشود. همان شعر و سرودهایی که بچهها با شور و حرارت در مورد شیر و فواید آن میخوانند کافی است که نشان دهد معلمان حسابی در مورد اهمیت خوردن شیر برای شاگردانشان توضیح دادهاند. پارمیسا حتی میداند که تامین شیر و پاکتهای بستهبندی آن آسان نیست و نباید این مایع مفید و باارزش را حیفومیل کنند. مریم هم که خواب آلودگی دم صبح باعث میشود اغلب روزها صبحانه نخورده به مدرسه بیاید، خوشحال است که او و همکلاسیهایش میتوانند ضیافتی دستهجمعی به صرف شیر داشته باشند. سخنرانی آقای مدیر هم مفید و مختصر است و برای این که اهمیت نوشیدن شیر را برای بچهها روشن کند، معاون بلندقامتش را که یک سروگردن از او بلندتر است، به دانشآموزان نشان میدهد و میگوید: «اگر کسی مرتب شیر بخورد مثل آقای کاظمی قدش رشید میشود و اگر شیر نخورد عاقبتش مثل من است!» بالاخره نوبت توزیع شیر میرسد و لبخندها و پچ پچهای درگوشی بچهها به ولولهای شاد تبدیل میشود.
رفع موانع و مشکلات
اگر چه از سرگیری طرح توزیع رایگان شیر در مدارس را که پس از وقفهای طولانی اتفاق افتاده باید به فال نیک بگیریم، اما سراسری شدن اجرای طرح با کشوقوس و موانعی روبرو بوده که متولیان اجرای طرح درصدد رفع آن هستند. به قول محمد اذغاب بخش قابل توجهی از موانع توزیع شیر مدارس به مشکلات تامین پاکت شیر برمی گردد. او مدیر روابط عمومی یکی از شرکتهای لبنی است که در طرح توزیع شیر مدارس مشارکت دارد. اذغاب میگوید: «موانعی مانند کمبود پاکت توزیع شیر ولزوم دقت در کیفیت و بهداشت این محصول لبنی سبب شد بستهبندی و ارسال شیر به مدارس مختلف به کندی انجام شود.» اما رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور معتقد است برای تداوم طرح توزیع شیر در مدارس در کنار مانعزداییها و رفع کمبودها، نیازمند ردیف اعتباری مستقل هستیم. محمداسماعیل مطلق میگوید: «این طرح که پس از سالها وقفه احیا شده و با همکاری وزارت آموزشوپرورش و سازمانهای غذا و دارو، استاندارد، هدفمندی یارانهها، برنامهوبودجه و وزارتخانههای جهاد کشاورزی، بهداشت و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به مرحله اجرا رسیده، طرحی گسترده است که چالشها و موانعی بر سر راه اجرای آن وجود دارد.» اگر چه به گفته معصومه نجفی پازکی، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش، ۳۵۰میلیارد تومان بودجه برای اجرای طرح توزیع رایگان شیر مدارس پیشبینی شده، اما بدون تردید تداوم این طرح ارزشمند و سلامت محور اختصاص ردیف اعتباری مستقل را میطلبد. ٦٢ هزار مدرسه و قریب به ٨ میلیون و ٥٠٠ هزار دانشآموز تحت پوشش طرح توزیع شیر قرارگرفتهاند و در مدارسی که طرح با تاخیر آغاز میشود، مراحل توزیع از دوبار در هفته به چند نوبت میرسد تا سهمیه اختصاصی هر مدرسه بهصورت کامل در اختیار دانشآموزان قرار گیرد.