همشهری آنلاین- پریسا نوری: بیبیفاطمه حقیرالسادات این روزها علاوه بر تدریس در دانشگاه، مشغول شناسایی بانوان تأثیرگذار برای برگزاری کنگره بانوان تأثیرگذار کشور در سال۱۴۰۲ است. از او درباره دلایل موفقیتش بهعنوان یک بانوی دانشمند و نخبه میپرسیم. میگوید: »همه ما یک الگوهایی در زندگی داریم که صاحبنظرند و نظراتشان میتواند مسیر راه شود، مثلا برای شخص من صحبتهای مقام معظم رهبری درباره زنان که فرمودند بانوان باید به سمت علم و معرفت و آگاهی حرکت کنند و این موضوعات را جدی بگیرند، چراغ راه و انگیزهای برای طی کردن این مسیر شد. این روزها که برای کنگره با بانوان تأثیرگذار در حوزههای مختلف صحبت میکنیم و جلسه میگذاریم این فرمایش مقام معظم رهبری را تکرار میکنم و میگویم به جای نشستن و گلایه کردن از دولت و... باید از خودمان شروع کنیم و بپرسیم بهعنوان یک چهره علمی چه کار کردیم؟ چقدر مطالعه داریم؟ چطور میخواهیم جایگاه علمیمان را در کشور و جهان بالا ببریم؟ »
حس خوب مادری را به فرزندانمان منتقل کنیم
این بانوی فرهیخته با تأکید بر اینکه تأثیرگذار بودن فقط در حیطه موضوعات علمی، فرهنگی، اجتماعی و... نیست، میافزاید: «اینکه جایگاه علمی و اختراعی نداشته باشیم یا در حوزه اجتماعی و هنر فعال نباشیم به معنی این نیست که تأثیرگذار نیستیم. زنان در درجه اول بهعنوان یک مادر و همسر باید در زندگی شخصی تأثیرگذار باشند و حس و حال خوب همسری و مادری را به اعضای خانواده منتقل کنند.» او که مادر ۴ فرزند است درباره حمایتهای مادر و فرزندانش برای ایجاد توازن در زندگی خانوادگی و اجتماعی اینطور میگوید: «در کنار برنامهریزی که داشتم همسر، مادر و دخترم هم در این زمینه خیلی همراهی و همکاری کردند و به لطف خدا توانستم مسیرم را ادامه دهم و به نتایج خوبی برسم.»
فکر کردند من عرب هستم!
حقیرالسادات که در همه مجامع علمی داخل و خارج کشور با پوشش چادر شرکت میکند، در پاسخ به اینکه آیا این پوشش محدودیتزا بوده یا خیر میگوید: تا به امروز هیچ وقت به خاطر داشتن حجاب دچار محدودیت و ممنوعیت نشدم و تبعیضی در این زمینه مرا آزار نداد چراکه وقتی پای علم در میان باشد فرقی میان زن و مرد وجود ندارد. به اینکه چادر حجاب برتر را به عنوان پوششم انتخاب کردهام افتخار میکنم و این پوشش همیشه برایم احترام و آرامش به همراه داشته است. یادم است برای کنفرانسی به خارج از کشور سفرکرده بودم داشتم برای سخنرانی آماده می شدم که کسی از من پرسید «شما عرب هستید؟» با تعجب گفتم «نه من یک ایرانی هستم.» برایم عجیب بود که چرا زن محجبه با نام عرب شناخته می شود و ما ایرانی ها نباید به عنوان محجبه شناخته شویم، آیا دین ما اسلام نیست که حجاب مایه افتخار ما نباشد؟»
کشورمان هتل نیست، که ترکش کنیم
این بانوی مخترع درباره تاثیر مشکلات اجتماعی یا اقتصادی کشور بر فعالیتهایش اینطور میگوید: «مشکلات همیشه بوده و هست. باید این را در نظر بگیریم که کشور یا شهر ما یک آپارتمان یا هتل نیست که اگر خدماتش کم و زیاد شد آن را ترک کنیم. باید دست به دست هم دهیم و در جهت پیشرفت و آبادانی آن به همدیگر کمک کنیم.»
اطلاعات کوتاه
نام ونام خانوادگی: بیبیفاطمه حقیرالسادات
تولد: ۱۳۵۴
تحصیلات: دکترای تخصصی نانوپزشکی از هلند
ویژگی: استاد و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد، نخستین بانوی رشته دکترای نانوبیوتکنولوژی در کشور و دارنده ۱۲ اختراع در حوزه تولید محصولات دانشبنیان
گوشهای از افتخارات بانوی ایرانی:
- دارنده دکترای تخصصی نانومدیسین(نانو پزشکی) از از دانشگاه VUMC آمستردام هلند(۲۰۱۸)
- تولید ۳ محصول دانش بنیان
- -مدیر و کارآفرین نمونه سال ۱۳۹۷
- فناور برتر هفته پژوهش سال۱۳۹۶
- منتخب همایش ملی بانوی ستی فاطمه به عنوان برگزیده مدیریت و کارآفرینی سال ۹۸
- محقق پسا دکتری(مشترک ایران و هلند)
- داور مجلات داخلی و بینالمللی در زمینه نانو و گیاهان دارویی
- دکتری تخصصی نانوبیوتکنولوژی از دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران (۱۳۹۶)
ثبت ۱۲ اختراع در حوزه محصولات دانش بنیان
ـ تأیید دانش بنیان فرمولاسیون نانویی گیاهان دارویی و مواد ماده مؤثره
ـ سه محصول جدید دانش نهایی در مرحله نهایی و…