به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از نیواطلس، وسایل نقلیه الکتریکی که برای رفتوآمد روزانه استفاده میشوند، بیشتر روز را بدون حرکت احتمالا در فضای باز در یک پارکینگ میگذرانند. حالا که ساعتها خورشید به سقف خودرو میتابد، چرا از انرژی آن استفاده نکنیم؟ این فکری است که پس پروژه دارتسولار امید صادقپور است.
امید صادق پور برای خودروی برقی تسلای خود، یک پنل خورشیدی به نام بتا ۱ ساخته است. او یک نمونه اولیه بتا ۱ را با قاب چوبی و لولههای فیبر کربنی تلسکوپی ساخته که به ۹ پانل منعطف ۱۷۵ واتی اجازه میدهد تا هنگام پارک خودرو به بیرون باز شوند، ساخته شده است.
گفته می شود که این آرایه در مجموع کمتر از ۷۵ کیلوگرم وزن دارد و به گونهای طراحی شده که در فضای پارک استاندارد ایالات متحده جا شود. جعبههای اتصال پانل در حال حاضر در صندوق عقب قرار میگیرند، که طراح ادعا میکند این آزادی را به او میدهد تا پانلها را به صورت سری یا موازی به هم متصل کند. وقتی زمان رانندگی فرا می رسد، آرایه را میتوان در کمتر از یک دقیقه به شکل جعبه روی پشت بام جمع کرد. در حال حاضر میتوان با انرژی خورشیدی این خودرو تا ۳۲ کیلومتر رانندگی کرد.
بتا ۱ در هنگام تا شدن، به طور دقیقبا فاصله ۲۸ سانتیمتر، روی سقف قرار می گیرد، اما در نمونه بعدی این اندازه کوچکتر میشود.
طبق پستی که ماه گذشته صادق پور در شبکه اجتماعی ردیت منتشر کرد، او قصد دارد نقشههای Beta۱ و فایلهای ساخت را از طریق وبسایت Dartsolar خود در دسترس عموم قرار دهد. مردم آنجا میتوانند بهروزرسانیهای پروژه را نیز دریافت کنند.