به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بی بی سی: بال ها، شانه ها، پاها و ستون فقرات این موجود در صخره ای در ساحل پیدا شد، اما جمجمه فسیل گم شده بود. دانشمندان از یافتن یک پتروسار از این دوره در سواحل غربی اسکاتلند شگفت زده شدند چون پیش از این تصور می شد که آنها بیشتر در چین زندگی می کنند.
این موجود که کوپترا Ceoptera نام دارد، دومین پتروسار موجود در اسکای است. نام آن از کلمه اسکاتلندی cheò به معنای مه گرفته شده است و اشاره ای به نام گالیک جزیره سایک - Eilean a' Cheò یا Isle of Mist دارد.
دکتر لیز مارتین-سیلوراستون از دانشگاه بریستول که از یک اسکنر سی تی اسکن برای ساخت یک مدل دیجیتالی سه بعدی از فسیل استفاده کرد، میگوید فسیلهای این دوره به نام ژوراسیک میانی بسیار نادر هستند.
او میگوید: «پیدا کردن چیزی از آن دوره زمانی که بیش از یک استخوان باشد واقعاً هیجانانگیز است. طول بال این موجود احتمالاً بین ۱ تا ۱.۵ متر است. پروفسور استیو بروسات که در این تحقیق شرکت نداشت، می گوید که این تحقیق منحصر به اسکاتلند بود.
او می افزاید: این تحقیق ثابت می کند که نوعی پتروسار بین مراحل اولیه و پیشرفته تکامل وجود داشته است. او می افزاید: این زمان قبل از پرندگان است، بنابراین پتروسارها بر آسمان حکمرانی می کردند. این تحقیق نشان می دهد که پتروسارها حیوانات معمولی در اسکاتلند بودند که بر سر دایناسورها اوج می گرفتند.
بیشتر بخوانید:
- تحول در فناوری با چاپ ۱+۳ بعدی | چاپ ۴ بعدی چیست؟
پروفسور بروساته پروژه ای را رهبری کرد که نوع دیگری از پتروسار به نام Dearc را در سال ۲۰۲۲ پیدا کرد. او توضیح می دهد که در دوره ژوراسیک میانه، اسکاتلند بخشی از جزیره ای در وسط اقیانوس اطلس با آب و هوای نیمه گرمسیری با سواحل و تالاب هایی بود که احتمالا پتروسارها دوست داشتند در آنجا زندگی کنند. دانشمندان موزه تاریخ طبیعی برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ فسیل مدفون شده در سنگ را در حفاری پیدا کردند.