به گزارش همشهری آنلاین، طی روزهای گذشته بحث تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله زمینی به رفح در جنوبیترین نقطه غزه که نزدیک به یک و نیم میلیون فلسطینی از جمله ساکنان خود این منطقه و آوارگانی که از مناطق مختلف غزه آواره شدهاند را در خود جای داده، تبدیل به یکی از تحولات اصلی مربوط به جنگ غزه شده است.
حمله احتمالی زمینی به رفح واکنشهای زیادی در سطح منطقه و جهان داشته و سازمانهای بینالمللی و کشورهای مختلف درباره عواقب فجیع آن هشدار داده و خواستار انجام اقدام فوری برای مقابله با آن شده اند.
همزمان با این تهدیدات، صهیونیستها حملات هوایی خود علیه رفح را به شکل وحشیانهای تشدید کردهاند که در جدیدترین موردِ آن بامداد دیروز صدها نفر در تجاوز اشغالگران به رفح شهید و زخمی شدند.
اما اینکه تهدیدات اشغالگران با چه انگیزهای مطرح میشود و تا چه اندازه جدی است و… سوالاتی هستند که ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده است.
آیا تهدیدات اسرائیل برای حمله زمینی به رفح جدی است؟
در همین زمینه «ابراهیم امین» تحلیلگر شناخته شده لبنانی و سردبیر روزنامه الاخبار در مقاله جدید خود به جزئیات توطئه آوارگی مردم رفح اشاره کرده و نوشت، به نظر نمیرسد اعلام آمادگی رژیم صهیونیستی برای انجام عملیات نظامی بزرگ در منطقه رفح واقع در جنوب نوار غزه، طرحی باشد که طی چند روز گذشته تدوین شده و یا اینکه نتیجه اختلافات موجود بین دولت آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم اشغالگر باشد.
رژیم صهیونیستی کار روی این طرح را از چندی پیش آغاز کرده و اینکه اکنون آمادگی خود را برای عملیات زمینی در رفح اعلام کرده درواقع به معنای سوت آغاز اجرای توطئهای بزرگتر است. در این میان مشکل اصلی اسرائیل، اردوگاههایی است که یک میلیون و چهار صد هزار آواره فلسطینی را در خود جای داده است اما درباره برنامههای عملیاتی مربوط به آوارگان در رفح نیز باید گفت که این برنامهها قبلا با همکاری و هماهنگی کامل با آمریکا و مصر و طرفهای دیگر طراحی شده است.
توجیه صهیونیستها برای حمله زمینی به غزه
رژیم صهیونیستی اینگونه تبلیغ میکند که آنچه این رژیم را برای انجام این عملیات (حمله به رفح) تحریک میکند، نابودی نیروهای باقیمانده حماس و تونلهای عظیم این جنبش است که از رفح به سمت صحرای سینا امتداد یافته است. صهیونیستها همچنین ادعا میکنند که رهبران حماس و اسرای اسرائیلی در رفح هستند.
آمریکا مخالفتی با حمله زمینی اسرائیل به غزه ندارد؛ فقط خواستار سقف زمانی است
طبق اطلاعات الاخبار، اسرائیل موافقت مشروط آمریکا و مصر را نیز برای انجام این عملیات کسب کرده و واشنگتن خواستار انجام عملیاتی با سقف زمانی و محدوده جغرافیایی مشخصی است. درواقع آمریکا مخالفتی با حمله به رفح ندارد و صرفا نمایشی مقابل افکار عمومی به راه انداخته و ادعا میکند که برای مردم غزه در رفح نگران است! به ویژه بعد از تصمیمی که اخیرا دیوان بینالمللی دادگستری علیه اسرائیل صادر کرد.
جزئیات توطئه بزرگ صهیونیستها علیه رفح
اما در این میان مصریها فقط یک چیز میخواهند: اینکه مطمئن شوند هیچ آواره فلسطینی به سمت صحرای سینا نخواهد رفت. بر این اساس میتوان گفت که طرح هماهنگی برای آوارگی دوباره صدها هزار آواره فلسطینی در رفح به سمت مناطق جدید وجود دارد و طبق اطلاعاتی که به دست الاخبار رسیده جزئیات این طرح به شکل زیر است:
-رسیدن به یک توافق سیاسی-امنیتی میان اسرائیل، مصر، اردن و امارات درباره چگونگی ایجاد و تامین مالی اردوگاههای جدید برای آوارگان فلسطینی؛ مشروط به اینکه آمریکا همه هزینههایی که مصر برای ایجاد این اردوگاهها صرف خواهد کرد را بپردازد.
-تعیین مکان جدید برای استقرار آوارگان در مناطق غربی نوار غزه که شامل نوار ساحلی میشود که از منطقه «المواصی» در جنوب غزه تا منطقه «شیخ عجلین» امتداد دارد. رژیم صهیونیستی گفته که اجازه نمیدهد در مناطق شمالی اردوگاهی تاسیس شود اما با ایجاد اردوگاهی جدید در منطقه باز در شمال غرب خان یونس موافقت کرده است.
- تعیین ۱۲ تا ۱۵ نقطه برای احداث اردوگاهها. بزرگترین اردوگاهها در المواصی و مرکز نوار غزه ایجاد میشود که یک میلیون آواره فلسطینی در آنجا مستقر خواهند شد.
-شمال غزه باید به طور کامل از منطقه شیخ عجلین و همه مناطق واقع در شمال به سمت شرق جدا شود و هیچ فعالیت بشردوستانهای هم در این مناطق انجام نمیشود. ۳۰۰ هزار فلسطینی که در این مناطق هستند نیز باید به اردوگاههای جدید منتقل گردند.
-در هر منطقه حدود ۲۵ هزار چادر (اردوگاه) احداث میشود که در آن آوارگان طبق پیوندهای خویشاوندی یا مکانهایی که قبلا در آنجا زندگی میکردند، در این اردوگاهها کنار هم اسکان داده میشوند. آوارگان نمایندگانی برای هماهنگی خواهند داشت و البته هر فردی که به هر نحوی با حماس ارتباط داشته باشد نمیتواند هیچ نقش سیاسی، اداری یا مدنی در این اردوگاهها داشته باشد.
-اسرائیل کنترل همه گذرگاههای مرزی را به دست خواهد گرفت و میتواند همه گذرگاهها از سمت مصر را ببندد. کامیونهایی که از مصر یا اردن میآیند هم باید از طریق گذرگاههایی که در مرزهای شرقی نوار غزه قرار دارد حرکت کنند.
-کشورهایی که میخواهند کمکهای انسانی برای آوارگان فلسطینی بفرستند باید متعهد شوند که این کمکها تحت قیمومیت مصر و اردن بین آوارگان توزیع میشود. در این میان امارات هم یک بندر شناور در منطقه روبروی «پارک شرم» ایجاد میکند که کمکهای انسانی در آنجا تخلیه شده و توسط صهیونیستها مورد بررسی قرار میگیرند و سپس از طریق خیابان الرشید به سمت اردوگاههای آوارگان منتقل میگردند.
- مقامات مصری فرآیند ایجاد کمپ، برپایی چادرها و مراکز بهداشتی موقت را علاوه بر مراکز آبرسانی (با بودجه آمریکا و عربستان) بر عهده دارد. همچنین چند کلینیک صحرایی هم ایجاد خواهد شد و تصمیم برای انتقال مجروحان به خارج از غزه در دست مصر خواهد بود که آن هم باید با هماهنگی نیروهای صهیونیست انجام شود؛ همانطور که اکنون است، جایی که قاهره لیست مجروحانی را که باید از نوار غزه خارج شوند برای اسرائیلیها میفرستد و اشغالگران هم با اتهامات واهی همانند اینکه این افراد وابسته به نیروهای مقاومت هستند، از خروج تعداد زیادی از آنها از غزه جلوگیری میکنند و در نهایت موجب مرگشان میشوند.
منابع مرتبط با پرونده کمکهای بشردوستانه در نوار غزه گزارش دادند که هدف رژیم اشغالگر از حمله به رفح تضمین کنترل خود بر تمام مرزهای نوار غزه در چارچوب پروژه تشدید محاصره و معلق نگه داشتن اوضاع تا زمان رسیدن به توافقی برای آینده سیاسی و امنیتی غزه است.
منابع مربوطه اعلام کردند، اسرائیل در عمل میخواهد کاملا کنترل غزه را به دست بگیرد و حتی در مذاکرات هیچ تضمینی برای رفع محاصره این منطقه نمیدهد و این امر را مشروط به توافقهای سیاسی و امنیتی درباره آینده غزه میکند. دشمن صهیونیستی همچنین طبق یک برنامه از پیش آماده شده، برای نابودی کامل آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) عمل میکند و بعد از اینکه با اتهامات واهی توانست بودجه مالی این آژانس را قطع کند اکنون در تلاش است تا تواناییهای لجستیک آن را هم از بین ببرد.
بعد از انتشار اطلاعاتی مبنی بر اینکه قطر به «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل ابلاغ کرده که میخواهد کمکهای مالی خود به آنروا در داخل غزه را افزایش دهد، صهیونیستها در تلاش برای افزایش سطح فشارها ضد این آژانس هستند و مانع ورود هرگونه تجهیزات لجستیک برای آنروا در غزه میشوند.