به گزارش همشهری آنلاین، موضوع شفافیت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی در چندسال اخیر از موضوعات بسیار مهم و پرحاشیه در رسانهها و محافل سیاسی بوده است. بعضی از افراد که با این طرح مخالفت داشتند معتقد بوده و هستند که شفافیت آرا میتواند به مثابه یک اهرم فشار بر روی نمایندگان عمل کند. درمورد این مسأله و اساساً اهمیت شفافیت آرا با هادی بیگی نژاد، نماینده مجلس شورای اسلامی گفتوگویی داشتیم که در ادامه میخوانید.
شفافیت خودجوش نمایندگان مجلس
بیگینژاد در ابتدا گفت: مجلس یازدهم تا جایی که برایش مقدور بود سعی کرد به مسأله شفافیت آرا توجه کند و در عمل هم آن را پیادهسازی نماید. در ابتدای امر قصد براین بود که آییننامه تغییر کند. برای این موضوع نیاز به دوسوم آرا بود که با اختلاف سه رأی میزان آرای مدنظر کسب نشد و تغییر آییننامه از این طریق صورت نپذیرفت. بعد از این ماجرا ما و برخی دیگر از نمایندگان تقاضایی کردیم که آرایمان در سامانه مجلس برود و از این طریق شفافیت صورت بپذیرد؛ البته در حال حاضر دقیق اطلاعی ندارم که تعداد این نمایندگان چه مقدار است.
شفافیت همهجانیه مجلس
وی افزود: همچنین مجلس یازدهم در مورد شفافیت سایر دستگاهها نیز ورود پیدا کرد تا این موضوع هم از طریق مجلس پیگیری شود، البته این طرح یکسری رفت و برگشتهایی با شورای نگهبان داشت و در این بین نظراتی ردوبدل شد. کل عملکرد مجلس در موضوع شفافیت این چنین بوده است، یعنی هم در راستای شفافیت خودش هم سایر دستگاهها اقدام کرده است.
برخی از نمایندگان به شفافیت اعتقاد و باور نداشتند
در ادامه بیگینژاد در پاسخ به این سؤال که چرا پس از گذشت ده دوره از مجلسهای گوناگون باید در مجلس یازدهم به این مسأله مهم پرداخته شود گفت: به هرحال نوع رویکرد و تفکر نمایندگان در گذشته متفاوت بوده است. به عقیده بسیاری از آنان شفافیت آرا میتوانست به عنوان یک اهرم فشار علیه نمایندگان مجلس استفاده شود. در مجلس قبل و قبلتر از آن هم همواره موضوع شفافیت مسأله مردم بوده و آن را مطالبه میکردند، اما موضوع شفافیت گویی چندان مسأله، باور و دغدغه نمایندگان نبوده است تا به آن رأی دهند؛ اما مجلس یازدهم وقتی در ابتدا طرح رأی هم نیاورد خودشان به شکل دیگری سعی کردند شفافیت را به نمایش بکشانند و به مردم نشان دهند.