به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شبکه الجزیره قطر، چند دیپلمات خارجی که در مذاکرات برای تبادل اسرا میان اسرائیل و حماس حضور داشتند و خواستند نامشان فاش نشود به روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» گفتهاند: تبادل اسیران و توقف درگیری شامل ۶ هفته خواهد بود.
هاآرتص به نقل از یکی از منابع خود اعلام کرد: بهترین زمان برای اجرای این توافق، ماه [مبارک] رمضان خواهد بود.
این منابع به هاآرتص گفتهاند که اسرائیل ترجیح میدهد که وقت خود را برای رسیدن به توافق صرف کند تا بتواند عملیات نظامی در خان یونس را تکمیل و یا شاید آن را تا رفح نیز گسترش دهد.
این روزنامه به نقل از منابع صهیونیستی خود اعلام کرد که هنوز دو طرف بسیار از مسائل اصلی مذاکرات و در درجه اول، مدت زمان توقف درگیری فاصله دارند.
همزمان نیز رژیم صهیونیستی به حماس فشار وارد میکند تا شمار زندانیان فلسطینی را کاهش دهد.
هاآرتص فاش کرد که منابع خارجی درخصوص امکان رسیدن به توافق در این چارچوب زمانی ابراز خوش بینی محتاطانهای کردند و مدعی شدند که هر دو طرف (اسرائیل و حماس) در حال حاضر با آرامش و برای حل مسائل حل نشده، تعهد خود را به انجام مذاکرات اعلام کردند.
یک مقام دیگر به هاآرتص میگوید که هرگونه اعلام علنی از سوی اسرائیل و حماس مذاکرات جاری در پشت درهای بسته را تحت الشعاع قرار نخواهد داد، چرا که قابل پیش بینی است در هفتههای آینده تغییراتی از سوی دو طرف برای آمادگی افکار عمومی و محافل سیاسی داخلی انجام شود.
هاآرتص نوشت که هرگونه پیشروی ارتش اسراییل شاید بر آمادگی حماس برای اجرای توافق تأثیر بگذارد، همزمان نیز جامعه جهانی بسیار برایش سخت خواهد بود که پبش بینی کند، نتانیاهو در لحظه آخر از توافقاتی عقب نشینی کند.
منابع مقاومت فلسطین پیشتر جزئیاتی از پاسخ رژیم صهیونیستی به پیشنهادات جنبش حماس درباره آتشبس در نوار غزه و روند تبادل اسرا را فاش کرده بودند.
نخستین آتشبس میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی به مدت یک هفته از ۲۴ نوامبر تا ۱ دسامبر ۲۰۲۳ (۴ تا ۱۱ آذرماه) و با میانجیگری قطر، مصر و آمریکا برقرار شد.
به موجب این آتشبس، درگیری متوقف، اسرا میان دو طرف رد و بدل و کمکهای بشردوستانه نیز وارد غزه شد.
رژیم صهیونیستی مدعی است که همچنان ۱۳۴ اسیر اسرائیلی در غزه هستند، همزمان نیز منابع فلسطینی اعلام کردند که حدود ۸ هزار و ۸۰۰ فلسطینی نیز همچنان در زندانهای این رژیم محصور هستند.