خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از چند منبع ایرانی و عراقی مدعی شده است که درخواست فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران از مقاومت عراق به توقف حملات این گروه‌ها به پایگاه‌های نظامی امریکا در منطقه منجر شده است.

به گزارش همشهری آنلاین ، روزنامه ایران نوشت: رویترز در این رابطه ادعا کرده است که سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در ۲۹ ژانویه (۹ بهمن ماه) با نمایندگان چندین گروه شبه نظامی در «فرودگاه بغداد» دیدار کرده و باعث توقف حملات به نیروهای امریکایی توسط گروه‌های مورد حمایت ایران در عراق شده است. به ادعای رویترز این دیدار در کمتر از ۴۸ ساعت پس از آن صورت گرفت که امریکا این گروه‌های شبه نظامی را در کشتن سه سرباز امریکایی در پایگاهی در نزدیکی مرز اردن مسئول دانست.

این منابع ادعایی گفته‌اند که فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در دیدارش با نمایندگان این گروه‌ها گفته است که کشتن نیروهای امریکایی، خطر واکنش شدید این کشور را به همراه خواهد داشت. این منابع همچنین افزوده‌اند که سردار قاآنی به نمایندگان این شبه نظامیان گفته که برای جلوگیری از حملات امریکا به فرماندهان ارشدشان و جلوگیری از تخریب زیرساخت‌های کلیدی و یا حتی انتقام‌جویی مستقیم علیه ایران نباید توجهات را به خود جلب کنند.

ادعای این خبرگزاری غربی درحالی مطرح شده است که در پی حمله مقاومت عراق به یک پایگاه نظامی امریکا در مرز مشترک سوریه و اردن و کشته شدن سه سرباز امریکایی، این کشور تهدید به حمله تلافی‌جویانه کرد و مدعی شد که جمهوری اسلامی از این گروه‌ها حمایت می‌کند. گروه مقاومت عراق بلافاصله در بیانیه‌ای اعلام کرد که به‌طور مستقل و فارغ از حمایت ایران عمل کرده و برای جلوگیری از گسترش تنش در منطقه، حملات خود را به پایگاه‌های امریکایی متوقف می‌کند.

با این حال مقام‌های امریکایی با ادعای اینکه ایران پشتوانه این حملات اخیر بوده است، در اقدامی نظامی چندین مرکز نظامی در عراق و سوریه را هدف قرار دادند ولی تلفاتی برای ایران به دنبال نداشت. این درحالی است که کشورمان به رغم پیگیری اهداف راهبردی خود در حمایت از مقاومت تأکید داشته است در حملات گروه‌های مقاومت بویژه در جنگ اخیر غزه مداخله میدانی نداشته و این گروه‌ها به صلاحدید خود اقدامات تلافی‌جویانه در برابر کشتار محور امریکایی –اسرائیلی در سرزمین‌های اشغالی انجام داده‌اند.

به همین خاطر می‌توان انتشار این نوع خبر را از سوی رسانه‌ای چون رویترز که سابقه جعل خبر درخصوص ایران را نیز در کارنامه دارد، در چهارچوب درخواست‌های موهوم مقامات امریکایی از ایران برای جلوگیری از واکنش‌های جبهه مقاومت علیه اسرائیل ارزیابی کرد.

منبع: ایران