همشهری آنلاین - گروه سیاسی: الحاق ۲ ناو رزمی شهید صیاد شیرازی و شهید حسن باقری به نیروی دریایی سپاه، توجه رسانه صهیونیستی درباره ابعاد این توانمندی دریایی را برانگیخت.
در بخشهایی از گزارش اورشلیم پست آمده است:
مراسمی به مناسبت الحاق دو ناو جدید گشتی شهید صیاد شیرازی و شهید باقری به نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد. ایران دو نیروی دریایی دارد: یکی نیروی دریایی رسمی و دیگری نیروی دریایی سپاه. در این مراسم سرلشکر محمد باقری رئیس کل نیروهای مسلح ایران حضور داشت.
ظاهر این کشتی ها با اکثر کشتی های نیروی دریایی متفاوت است. آنها بر اساس طراحی کاتاماران یا بدنه دوقلو ساخته شدهاند و ظاهری صیقلی و رو به آینده دارند. ظاهراً آنها بر اساس الهام و طرحهایی از قایق موشکی نوع ۲۲ چینی ساخته شده اند.
چین بیش از ۸۰ فروند از این شناورهای گشت ساحلی دارد که ۴۲ متر طول دارند. کشتیهای ایرانی ۶۰ متر طول دارند. ایران به دنبال ساخت چهار فروند از این کشتیها است. این کشتی دارای یک سکوی هلیکوپتر در قسمت عقب خود است و ظاهراً میتواند قایقهای تندرو را نیز نگه دارد. بر اساس گزارشها، این قایقها رادار دریایی و موشکهای کروز ضد کشتی دارد.
ایران معتقد است این شناورها جنبه پنهانکاری دارند. ایران اخیراً روی این نوع طراحیها سرمایه گذاری کرده است تا کمبود نیروی دریایی تهران را جبران کند. کشتی دیگر، ابومهدی المهندس، نشان دهنده نوع دوم طراحی بدنه دوقلو به همراه نوع سوم ایران است که در سال ۲۰۱۶ به نام شهید ناظری راه اندازی شد.
باقری با حضور در این مراسم درباره توان نیروهای مسلح ایران و جنگ غزه بحث و تبادل نظر کرد. وی از کارخانههای کشتیسازی ایران برای ساخت کشتیهای جدید قدردانی کرد و گفت: شرایط امروز خاورمیانه «حساس و خطرناک» است. او به آمریکا حمله کرد و سپس از حماس به خاطر حمله ۷ اکتبر قدردانی کرد.
وی افزود: بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی سپر پایداری برای امنیت ملی و دفاع ملی کشورمان ایجاد کرده است، اما نیروهای مسلح موظفند کوچکترین تهدیدها و احتمالات را در سناریوهای تهدید جدی بگیرند و احتمال آن را بالا بدانند.
باقری گفت: جنگ غزه نقطه عطفی در تاریخ منطقه است. سرنوشت این جنگ کاملاً روشن است، در شکست بینظیر و جبرانناپذیر رژیم صهیونیستی از سوی عدهای از مردم مظلوم در محاصره غزه تردیدی نیست و هیچ قدرتی نمیتواند سرنوشت این جنگ را تغییر دهد. صهیونیستها شکستی خوردند که قابل جبران نیست.
او سپس گفت که خط مقدم کنونی منطقه اکنون متشکل از فلسطینیها، حوثیهای یمن، حزبالله و گروههای «مقاومت» عراق است که به گفته او با «صهیونیستهای ظالم، بیشرم و جنایتکار و آمریکا و اروپای دروغگو» میجنگند. ایران آشکارا اعتراف میکند که امروز منطقه را چگونه میبیند و چگونه از همه این گروههای نیابتی برای گسترش هرج و مرج و جنگ در منطقه حمایت میکند.
اظهارات باقری رسالت کلی امروز ایران و نگاه این کشور به منطقه را آشکار میکند؛ درگیری فعلی را به عنوان یک تغییر دهنده بازی بزرگ میبیند. قایقهای گشتی جدیدی که به آب انداخته شده است بخشی از تلاش ایران برای افزایش برد نیروهای دریایی خود و نمایش قدرت ایران است.