به گزارش همشهری آنلاین، چندی پیش بود که بیانیه۱۱٠امضایی جبهه اصلاحات مبنی بر دعوت از مردم به جهت حضور در انتخابات موجب واکنشهای بسیاری شد، در این باره چند کلامی با سیدشهاب طباطبایی، فعال سیاسی اصلاحطلب گفتوگو کردیم که در ادامه میخوانید.
طباطبایی در ابتدا گفت: بیانیه ۱۱٠ فعال اصلاحطلب درمورد حضور در انتخابات کاملا مواضع روشنی دارد و برخلاف برخی واکنشها و رویکردهایی که در قبال انتخابات اتخاذ شده این بیانیه کاملا روشن و صریح است. ما ضمن شکایت و اعتراضی که به وضع موجود داریم و نسبت به برخی نارساییها و کاستیها انتقاداتی را ابراز میکنیم و معتقدیم نارضایتیهایی در بین بخشی از مردم وجود دارد، همچنان راه اصلاح را از طریق انتخابات میدانیم. ما حداقل تا الان راه دیگری را برای اصلاحگری بلد نیستیم تا از آن طریق دست به فعالیت بزنیم.
وی افزود: گرچه لازم است مجددا بیان شود ما نسبت به همین انتخابات و برخی عملکردهای وزارت کشور و دستگاههای اجرایی و ایضا برخی جریانات تندرو داخلی اعتراض داشته و معتقدیم با رفتار خود موجب دلسردی و یأس مردمی شدند که ما شاهدیم همیشه پای کار انتخابات بودندـ متاسفانه مجموعه اقداماتی که صورت گرفته مسیر و فضا را به سمتی برده است که حتی نسبت به بیانیه از سوی بخشی از جبهه اصلاحات و طرفداران آنها واکنش نشان داده و این واکنش را نقد کردند. این هم نشانه پویایی و سرزندگی جریان اصلاحات است. معنی این آن نیست که روزنهگشایی غلط است، بلکه معنای این اقدام این است که فاصله مردم از اصلاحطلبی هم بیشتر شده است، یعنی مردم وارد فضایی شدند که حتی اصلاحگری را هم مثمر ثمر و نتیجهبخش نمیدانند. این نقطه خطرناکی است که قبل از ورود اصلاحات به این موضوع، باید دستگاه حکمرانی این هشدار را دریافت کند و به این امر اعتنا ورزد و ریل سیاستها و تصمیمات را به سمت و سویی ببرد که مردم میخواهند. رهبری بارها تاکید داشتند که پشتوانه جمهوری اسلامی به مردم است، وقتی از مردم سخن میگوییم منظور ۸۷میلیون مردمی هستند که در کشور ما زندگی و امرار معاش دارند. ما میگوییم واجدین شرایط از این تعداد حق رای دارند اما حق انتخاب شدنشان باید به تایید چند نفر و چند سازمان و ارگان برسد، یا میگوییم آن شخص حق رای دارد اما به خاطر پوشش او را جریمه میکنیم و از حقوق اجتماعی محروم میشود، این تناقض و اشکالی است که در حال حاضر وجود دارد.
این فعال سیاسی ادامه داد: این ۸۷میلیون نفر باید احساس کنند که در زندگیشان حفظ حداقل حقوق شهروندیشان به شکل عادلانه و برابر رعایت میشود. اگر این اتفاق نیفتد، من به مردم حق میدهم که ناراضی و گلهمند باشند، اما وظیفه خودم میدانم که آنان را اقناع کنم که راه چاره مشارکت است و قهر و عدم مشارکت مشکلگشا نیست. اگر مشکلی هست باید در داخل حل شود، اگر مشارکت پایین بیاید موضع ایران و جایگاه آن در حوزه بین المللی خدشهدار شده، این فقط مربوط به جمهوری اسلامی نیست، این جایگاه ایران است که تنزل پیدا میکند. از این جهت حضور در انتخابات اهمیت دارد.