وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پنجاه و پنجمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: امروز شاهد انسان‌کشی نظام‌مند توسط رژیم صهیونسیتی در غزه هستیم و جهان با شرم‌آورترین بحران اخلاقی و انسانی روبه‌رو است.

به گزارش همشهری‌آنلاین، حسین امیرعبداللهیان در سخنرانی خود در این نشست ادامه داد: امروز شاهد حمایت همه جانبه آمریکا، انگلیس و کانادا و تعدادی از کشورهای غربی از جنایات رژیم صهیونیستی و شاهد هم‌دستی واقعی آن‌ها در نسل‌کشی مردم فلسطین هستیم.

وی افزود : شورای حقوق بشر می‌بایست رژیم صهیونیستی را در برابر جنایت‌های خود پاسخگو کند. امیرعبداللهیان ادامه داد: کارنامه جهانی حقوق‌بشر به دلیل ناتوانی در توقف این جنایت‌ها لکه دار و سیاه شده است.

وزیر خارجه در بخشی دیگر از صحبت‌های خود گفت: اعمال تحریم‌های یک‌جانبه علیه ملت‌های مستقل، معادل جنایات علیه حقوق بشر است. وی تاکید کرد: سیاست اصلی ایران مبتنی بر تعامل و همکاری در عرصه بین‌المللی است.

متن کامل سخنرانی وزیر خارجه ایران در پنجاه و پنجمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس، هیات های محترم

خرسندم که در این نشست عالیرتبه شورای حقوق بشر، به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران، نکاتی را درباره حقوق بشر و اهمیت توجه واقعی به آن با شما به اشتراک بگذارم.

عالیجنابان، خانم ها و آقایان،

جمهوری اسلامی ایران بر مبنای باورها و ارزش های ملی و اسلامی، در پایبندی و احترام به حقوق بشر و کرامت انسانی ثابت قدم است.

متاسفانه تحقق اهداف متعالی حقوق بشر در عرصه بین المللی با چند چالش‌ مهم مواجهه است که فوری ترین آن "انسان کشی" نظام مند و گسترده توسط تنها رژیم آپارتاید جهان یعنی رژیم اشغالگر و ستیزه جوی اسرائیل است. در واقع باید بپذیریم که جهان با شرم آورترین بحران اخلاقی و انسانی روبرو است که البته نتیجه ۸۰ سال حمایت همه جانبه و اغماض نسبت به اشغالگری استعمارگرانه و نقض مستمر و مهلک حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین است. تنها در ۱۴۰ روز گذشته بیش از یک صدهزار "انسان" در غزه و کرانه باختری ذبح ؛مجروح یا در زیر آوار مدفون شده اند، و زندگان نیز در معرض مرگ قریب الوقوع ناشی از گرسنگی و بیماری های عفونی هستند.

دوستان عزیز،

بیاید امروز در این نشست مهم تاکید کنیم و اجازه ندهیم نسل کشی و ارتکاب جنایات شنیع به یک روال و رسم عادی تبدیل شود. در این راستا توجه شما را به گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر فلسطین اشغالی جلب می کنم که گویای عمق و حجم جنایات و نقض فاحش حقوق انسانی در غزه و کرانه باختری است.

امروز جهان شاهد حمایت همه جانبه ایالات متحده آمریکا و برخی متحدین آن از رژیم صهیونیستی است، حمایتی که "همدستی" واقعی در نسل کشی محسوب می شود. شورای حقوق بشر سازمان ملل به عنوان عالی ترین تجلی اعلامیه جهانی حقوق بشری می بایست رژیم صهیونیستی و حامیان آن را در قبال جنایات ضد بشری خود پاسخگو نماید.

بی تردید بی کیفر ماندن سرکردگان اسرائیل در طی هشت دهه گذشته، عامل اصلی استمرار و تشدید اشغالگری و آدم کشی از سوی این رژیم بوده است. تأکید می کنم محاکمه و مجازات عاملان و آمران و مباشران شدیدترین جنایات بین المللی ارتکاب یافته علیه فلسطینیان باید بصورت جدی در دستورکار نهادهای بینالمللی ذیصلاح خصوصا دیوان بین المللی کیفری قرار گیرد.

آقای رئیس؛

یکی از بزرگترین معماهای عصر کنونی، افزایش جهانی صداهای دغدغه مند نسبت به ارزش، کرامت و حقوق زنان از یک سو و تشدید گسترده تبعیض ها، پایمال شدن جایگاه و منزلت زنان و نادیده انگاشتن واقعیت وجودی منحصر به فرد آنان هم در نقش آفرینی در عرصه خانواده و هم در فعالیت های عادلانه اجتماعی است.

باید با صدای بلند بگویم که کارنامه جهانی حقوق بشر بخاطر اینکه امروز تعداد زنان به شهادت رسیده در غزه به هزاران تن رسیده و این کشتار بی شرمانه علیه زنان و کودکان همچنان در قالب نسل کشی ادامه دارد، لکه دار و بلکه سیاه شده است. اعاده جایگاه حقوق بشر در جهان مستلزم این است که اجازه ندهیم رژیم اشغالگر با ادامه حملات هوایی، دریایی و زمینی و به قحطی کشاندن غزه، همچنان به نسل کشی فلسطینیان ادامه دهد.

خانم ها و آقایان؛

فراموش نمی کنیم سال گذشته به بهانه فوت غم انگیز یک دختر عزیز ایرانی که همه ما را در ایران متأثر ساخت، در این مکان چه فریادها بلند شد و کمیته ای موسوم به حقیقت یاب شکل گرفت، اما امروز در مواجه با کشتار هزاران زن و کودک بی گناه در غزه، هیچ تحرک جدی در سطح سازمان ملل صورت نمی گیرد.

لازم است این نکته را مجددا تکرار کنم که ایجاد سازوکارهای تحمیلی علیه کشور من به بهانه هایی همچون حقیقت یابی، در شرایطی که چنین سازوکارهایی در جمهوری اسلامی ایران فعالیت دارد ؛ هیچ مبنای منطقی و مشروعیت حقوقی بین اللمللی ندارد و صرفا دستاویزی برای سوء استفاده ابزاری از حقوق بشر برای اعمال فشار سیاسی محسوب می شود.

آقای رئیس؛

پدیده شوم و خطرناک تروریسم و افراط گرایی همچنان قربانی می گیرد. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که در خط مقدم مبارزه با گروه های ترویستی بوده و شهدای زیادی در این راه داده است، همواره بر ضرورت عزم جدی جامعه جهانی و همکاری کشورها و نهادهای بین المللی برای مبارزه قاطع و موثر با تروریسم به عنوان یک تهدید فراگیر جهانی تاکید دارد. محو تروریسم بیش از همه مستلزم توقف استفاده ابزاری برخی قدرتها ازجمله آمریکا از ترویسم است. با کمال تاسف برخی کشورهای غربی همچنان به میزبانی از عناصر تروریستی ادامه می دهند و این نمونه دیگری از تناقض و ریاکاری در شعار حمایت ا زحقوق بشر به شمار می آید.

آقای رئیس؛

اسلام هراسی که عمدتاً معلول گفتمان های نژادپرستانه، در برخی محافل و مراجع سیاسی و گفتمانی غرب است، به روش های متعدد ادامه دارد. نتیجه این افراط گرایی افزایش تبعیض، خشونت مبتنی بر مذهب در نقاط مختلف جهان به ویژه علیه افراد و جوامع مسلمان است. اسلام دین رحمت و انسانیت است و این چالش، نیاز به رسیدگی مستمر در شورای حقوق بشر دارد. باید به ارزش ها و باورهای ملی، فرهنگی و دینی ملت ها احترام گذاشته شود و از تحمیل نسخه واحد و از پیش نوشته شده، اجتناب گردد.

آقای رئیس؛

اقدامات یکجانبه قهر آمیز به طور نظام مند حقوق بنیادین بشر را در کشورهای تحت تحریم، نقض می کند و آسیب جدی به مردم وارد می آورند. اعمال تحریم های یکجانبه علیه ملت ها، عملی غیر قانونی و معادل با جنایت علیه بشریت است.

آقای رئیس؛

مایلم در پایان بر این نکته تاکید نمایم که سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران همواره مبتنی بر تعامل و گفتگو است. جمهوری اسلامی ایران تعهد تزلزل ناپذیر خود را به سیاست همکاری و تعامل به عنوان محور کلیدی در سیاست خارجی خود به ‌ویژه در حوزه حقوق بشر اعلام می‌دارد و از ظرفیت‌های ملی خود برای حفظ و ارتقای حقوق بشر بر اساس ارزش دینی و قانون اساسی و تعهدات قانونی خود استفاده نموده و در این مسیر از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.

از توجه شما سپاسگزارم

حسین امیرعبداللهیان بامداد روز دوشنبه برای شرکت و سخنرانی در پنجاه و پنجمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل وارد ژنو شد.

نشست شورای حقوق بشر سازمان مل از ۲۶ فوریه تا ۶ آوریل (۷ اسفند تا ۱۸ فروردین) در ژنو سوئیس برگزار می‌شود و کارشناسان مسائل بین‌الملل معتقدند که این نشست فرصتی است تا در آن به منظور ایجاد فشار بین‌المللی و تاثیرگذاری بر رژیم اشغالگر صهیونیستی، اقداماتی از سوی کشورها و سازمان‌های حقوق بشری برای توقف جنایت‌های رژیم اسراییل علیه مردم غزه انجام شود.

بر اساس آنچه که بحرینی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژنو اعلام کرده است، ایران در کنار کشورهای اسلامی و همفکر که حامی مردم فلسطین هستند، در نشست ۵۵ شورای حقوق بشر صدای مظلومیت مردم فلسطین خواهد بود.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در جریان حضور در ژنو در روز دوشنبه ۷ اسفندماه علاوه بر سخنرانی در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل، در دو نشست «بخش عالی رتبه کنفرانس خلع سلاح » و همچنین نشستی با محوریت موضوع فلسطین نیز سخنرانی می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

برچسب‌ها