به گزارش همشهریآنلاین، از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، گروهکهای تجزیه طلب فعالیتهای تروریستی خود را در مناطق شمالغرب کشور آغاز کرده و در ادامه نیز با شروع جنگ تحمیلی عملاً تبدیل به یکی از بازوهای رژیم بعث عراق علیه ملت ایران شدند.
با پایان دفاع مقدس، روند فعالیتهای گروهکهای تروریستی تجزیه طلب مستقر در اقلیم کردستان عراق وارد فاز جدیدی شد و به همین سبب مقابله جمهوری اسلامی ایران با این گروهکها نیز رویکردی جدید به خود میگیرد تا اینکه در سال ۷۵ و در زمان فرماندهی سردار شهید احمد کاظمی در قرارگاه حمزه سید الشهدا(ع)، برای نخستین مرتبه مقر گروهک تروریستی دموکرات در عمق ۲۵۰ کیلومتری خاک عراق مورد هدف قرار میگیرد و این گروهک متعهد میشود فعالیت نظامی خود را متوقف و صرفا به فعالیت سیاسی بپردازد.
اما چند سال بعد و با اشغال عراق توسط نیروهای آمریکایی، کروهگ دموکرات و سایر گروهکهای تروریستی تجزیه طلب مجدداً فعالیت خود را از سر میگیرند، تا اینکه در اواخر دهه ۸۰ و ابتدای دهه ۹۰ شمسی، نیروی زمینی سپاه با اتخاذ رویکردهای هجومی و اجرای سلسله عملیاتهایی در مناطق شمالغرب کشور ضربات سنگینی به گروهکهای تروریستی بویژه پژاک وارد کرده و همپای آن روند ساخت استحکامات مرزی و محرومیت زدایی در منطقه آغاز میشود.
با روشن شدن ارتباط کروهگهای تروریستی با سرویسهای جاسوسی غربی مخصوصاً موساد و طرحهای آنان برای بکارگیری عناصر این گروهکها در اقدامات ضدامنیتی داخلی و همچنین فعالیتهای تخریبی آنان در اغتشاشات پاییز سال گذشته، مجموعه امنیتی کشور تصمیم میگیرد تا طرح اخراج و خلع سلاح گروهکهای تروریستی را در دستور کار خود قرار دهد.
همزمان با این تصمیم، عملیاتهای ربیع ۱ و ۲ توسط نیروی زمینی سپاه با حملات گسترده موشکی و پهپادی آغاز و بسیاری از مقرهای این گروهکهای منهدم میشود. همپای اقدامات نظامی، فعالیت دیپلماتیک نیز توسط کشور دنبال شده و به توافق نامه امنیتی بین ایران و عراق برای اخراج و خلع سلاح تروریستها منجر میشود.
بر اساس این توافق نامه، گروهکهای میبایست تا ۲۸ شهریور امسال مقرهای خود در شهرهای مرزی کردستان عراق با ایران را تخلیه و پس از خلع سلاح به مقرهای خود در عمق خاک عراق منتقل میشدند.
تا کنون مرحله اول این توافقنامه که شامل تخلیه و خلع سلاح مقرهای تروریستها بوده است اجرایی شده است و حالا باید منتظر ماند تا بخشهای دیگر این توافقنامه نیز اجرایی شود.